30-talscharm i kulturkvarter

S:t Knut, Malmö

Mäster Henriksgatan 8

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
4 426 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
64 kvm

30-talscharm i kulturkvarter

Välkommen till denna charmerande 2,5:a med renoverad interiör och bevarade 30-tals attribut på välkänd adress i S:t Knuts eftertraktade kulturkvarter.

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna charmerande lägenhet belägen på välkänd adress i S:t Knuts eftertraktade kulturkvarter. Bostaden fördelar sig över 64 väl planerad kvadratmeter och ligger på insynsskyddat läge med rogivande utsikt över de anrika kulturhusen. Lägenheten har senare år renoverats och erbjuder idag en väldisponerad bostadsyta där smakfulla renoveringar kombineras med vackra 30-tals detaljer. I bostaden finns disk och tvättmaskin vilket underlättar vardagen. Låt dig hänföras av charmiga original attribut såsom vackert fiskbensparkett, bevarade stuckaturer och generös takhöjd. Den genomgående planlösningen bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Fönsterbrädet pryds av vacker svarta sten.

Brf Mäster Henrik är en äkta förening som bildades 2004 och består av 63 lägenheter. Föreningen äger tomten vilket är mycket positivt då det innebär att det inte finns något hyresavtal på tomten som kan leda till ökade kostnader för föreningen. Flera stora renoveringar är redan utförda som relining av avloppstammar, takomläggning och fönsterrenovering. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband om 150 kr/mån.

Kvarteren kring S:t Knut har en härligt avslappnad atmosfär och erbjuder, trots sitt centrala läge, en lugn miljö med vackra fastigheter. Här kryllar det av välbesökta caféer och restauranger. I närområdet finner du även mataffär och gym. Från Mäster Danielsgatan har du endast kort promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd till motorväg. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information/visning!

Interiör

Innanför dörren möts du av en välkomnande hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Väggarna i hall, kök och vardagsrum är målade i vitt. På golvet i hallen ligger stora klinkerplattor i antracitgrå. Här finns två infällda spotlights. Från hallen nås bostadens resterande rum.

Till vänster in i lägenheten finner du det stilrena köket som genomgick en renovering 2005. Köket stoltserar med modern köksinredning i vitt med en bänkskiva i ek. Glasmosaik i en nougatfärgad nyans pryder väggen ovan bänkskivan. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp samt två helskåp. Matplatsen rymmer två till fyra personer. Köket är utrustat med varmluftsugn, fläkt, mikro, kyl och frys i rostfritt från Siemens 2005. Spishäll från Govenje 2005 och diskmaskin som är integrerade i köksinredningen från Whirlpool 2005. På golvet i köket fortsätter samma stora klinkerplattor i antracitgrå som finns i hallen.

Till höger nås bostadens rymliga och fräscha badrum. Väggarna är helkaklade i vitt med ljusgrå kakelbård och på golvet ligger ett ljust klinkergolv. Badrumsutrustningen består av toalett, badkar, vattenburen handdukstork, handfat, spegelskåp, förvaringsskåp och tvättmaskin från Bosch (fr 2018).

Vardagsrummet är väl tilltaget med flera möbleringsmöjligheter och rymmer soffgrupp, mediamöbler och arbetshörna. Halvan bjuder på gott om utrymme och är stort nog att rymma en matgrupp för sex personer. Två härliga fönsterpartier bjuder på fint ljusinsläpp. Härifrån blickar man ut över de vackra trädgårdarna som tillhör kulturhusen. Byggnadsåret gör sig påmint i form av väl tilltagen takhöjd, vackert fiskbensparkett, stuckatur och tidstypiska golvlister.

Bostadens sovrum är beläget på rofyllt läge med utsikt över de vackra kulturhusen. Här ryms dubbelsäng, sängbord och tre garderober. Även i det här rummet finns fina tidstypiska detaljer.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mäster Henrik
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
63
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Mäster Henrik är en äkta förening som bildades 2004 och består av 63 lägenheter varav 2 hyresrätter samt 7 lokaler. Föreningen fördelar sig över två bostadshus med adresserna Mäster Henriksgatan 6, 8 samt Mäster Danielsgatan 3. Riksbyggen handhar den ekonomiska förvaltningen. Föreningens byggnader uppfördes på 1930-talet. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftshöjningar
Inga planerade i dagsläget (2020-05-04)

Medlemskap
Föreningen accepterar inte juridiska personer som köpare. Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och förälder. Den som ska bo i lägenheten måste dock äga minst 10%.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.masterhenrik.se/.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar på Mäster Henriksgatan 6:
2006/2007: Stambyte i badrum och kök, renovering av samtliga badrum och elsanering.
2007: Ventilationskontroll.

Utförda renoveringar på Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3:
1988: Stambyte.
1996: Elsanering.
2006: Ventilationskontroll.

Utförda renoveringar som berör samtliga adresser:
2011: Bredbandsinstallation.
2012: Nytt inpasseringssystem (taggar/nycklar).
2014: Takomläggning.
2014: Portrenovering.
2016: Fönsterrenovering.
2016: Renovering av fasaden på innergården.
2018: Relining av samtliga stammar (på Mäster Henriksgatan 6 enbart de liggande ledningarna i källaren då resterande stammar redan bytts).
2019 Nytt porttelefonsystem.

Kommande renoveringar
2020 (med reservation för att upphandlingarna inte är slutförda ännu). Fasaderna mot gatan, balkongerna och värmesystemet. Inga andra större renoveringar är inplanerade, möjligtvis en upprustning av innergården.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Kabel-TV via Canal Digital ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband 2. Hastighet: 1000/1000 Mbit/s. En obligatorisk kostnad för bredbandet tillkommer utöver månadsavgiften med 150 kr/mån (inom kort 90kr/mån)..

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en trivsam innergård med utemöbler och grillmöjligheter. På innergården finns även odlingslådor, cykelparkering och återvinningskärl.

Gemensamma utrymmen

Det finns två gemensamma tvättstugor belägna i källaren. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. Cykelparkering finns på gården.

Övrigt

Till bostaden tillhör ett källarförråd om ca 6 kvm.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 426 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband om 150 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,982%
Andel av årsavgiften är
2,04208%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
347
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2,5
Boarea
64 kvm*

* Areakälla

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1936

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
174

Länkar

Området

Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Från de många fina innergårdarna hörs barnskratt och lek och S:t Knut är ett perfekt tillhåll för barnfamiljen.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt till Triangelns station för tågförbindelser inom Skåne och Danmark.

Köpa eller sälja bostad på S:t Knut? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

S:T Knuts 3 bästa

3
 • Söderberg & Sara
  Skånskt bakhantverk när det är som allra bäst.
 • Uggla kaffebar
  Hyllad och charmerande kaffebar som serverar frukost, lunch, fika - och så kaffe förstås.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren.

Karta

Mäster Henriksgatan 8

Mäster Henriksgatan 8,
211 58 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  S:t Knut, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mäster Danielsgatan 3
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  6 224 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  S:t Knut, Malmö

  På förhand
  Adress
  Eslövsgatan 2A
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 184 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!