20-talspärla med ljusinsläpp från 3 håll

Triangeln, Malmö

Kapellgatan 18 U6

Budgivning pågår
Pris
1 750 000 kr
Avgift
3 356 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
42,2 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 660 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • söndag 15/9, KL 13:30 - 14:00

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

20-talspärla med ljusinsläpp från 3 håll

Mellan gågatan och Triangelstationen finner vi denna fantastiska 20-talslägenhet med ljusinsläpp från 3 väderstreck. Skyddat från insyn!

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Sällskapsrum med många fina detaljer!. Kapellgatan 18 U6 - Bjurfors
Sällskapsrum med många fina detaljer!
. Kapellgatan 18 U6 - Bjurfors
. Kapellgatan 18 U6 - Bjurfors
Mycket trevlig del i bostaden med stort fönsterparti. Kapellgatan 18 U6 - Bjurfors
Mycket trevlig del i bostaden med stort fönsterparti
Sällskapsytor finns i köket också. Kapellgatan 18 U6 - Bjurfors
Sällskapsytor finns i köket också
. Kapellgatan 18 U6 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en lugn sidogata, nära Triangelstationen och Pildammsparken, hittar vi en av Malmös vackraste 20-talsbyggnader. I detta K-märkta hus från 1929 finner vi nu en superfin 2:a längs ena gaveln.

Bostaden ligger en hög halvtrappa upp och bjuder på ett härligt dagsljus från söder, väster och norr. Här bor man skyddat från insyn tack vare den höga halvtrappan, samtidigt som man har nära den fantastiska innergårdsmiljön.

Väl i bostaden erbjuds sällskapsytor i kök och vardagsrum, och platsbyggd inredning som bidrar med förvaringslösningar. För den som gillar 20-tal finns alla attribut bevarade. Takhöjd, rundande takkrön och stuckaturer. Allt finns kvar, och på golven löper brädgolv som tillsammans med spegeldörrar ger en enhetlig känsla. Trumfkortet är de spröjsade fönsterpartierna där vi även kan se en av lamellhusens finaste innergårdar utanför. Just möjligheten att enkelt kunna gå ut med sin lunch på denna innergården är något som nuvarande ägare har uppskattat mycket.

Brf Solhus har funnits sedan huset byggdes 1929. Föreningen äger sin mark och har många renoveringar bakom sig. Vind- och källarförråd ingår till lägenheten, och i huset finns en övernattningslägenhet som bokas via nätet.

Varmt välkommen!

Interiör

Bostaden är belägen i ett av de så populära lamellhusen som tillsammans med sina innergårdar tillhör några av områdets vackraste fastigheter.

Hall
Plats för avhängning och dessutom stor och djup klädkammare för ytterligare förvaring. Bostaden ger ett varmt och välkomnande intryck med originalsnickerier, takrosetter samt ett genomgående brädgolv. Dagsljus från tre väderstreck.

Sovrum
Ytan är perfekt som sovrum med plats för bredare säng och byrå. Fin karaktär med spröjsat fönster, spegeldörrar, vitsåpat brädgolv och träsnickerier.

Sällskapsrum
Vardagsrummet är ljust och bra planerat med plats för soffa och annan önskvärd inredning. Ett riktigt sällskapsrum att avnjuta dagsljus från två väderstreck, med gröna vyer i blickfånget. Som hämtat från 20-talet!

Kök
Även köket ger en sällskapsdel vilket brukar vara ovanligt för liknande lägenheter från denna byggperioden. Här ges matplats för 4 personer, och härlig vardagslyx med fönsterparti ovan arbetsbänken där man kan blicka ut medans man lagar mat. Vita handtagslösa luckor matchas mot rostfria vitvaror och samma vitsåpade brädgolv som i övriga bostaden. Den maskinella utrustningen består av ugn, fläkt, kyl, frys och diskmaskin.

Badrum
Badrummet bjuder på fräscha ytor med det djupa badkaret och vita halvkaklade väggar. Trendigt utförande med slipat betonggolv och infällda spotlights. Wc, handfat och badrumsskåp.

Säljaren upplyser om följande:
- Ugnslampan fungerar inte.
- Ett fack i kylen saknas.

Här har du promenadavstånd till hela stadens utbud, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd ut till motorväg. Triangeln och Pildammsparken finns att tillgå runt hörnet. Detta är en lägenhet att trivas i!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solhus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
95
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Solhus är en äkta förening som bildades 1929 och består av 95 lägenheter och en lokal fördelade på två huskroppar med adresserna Nikolaigatan 3, 5 och Kapellgatan 16, 18. Fastigheterna byggdes år 1929 av Malmö Byggnadsgille och var de två första husen som uppfördes i kvarteret. Arkitekt var Carl Rosell. Stadsarkitekt vid denna arktitektoniska brytningstid var Erik Bülow-Hübe och i kvarteret Kapellryggen förverkligade han en av sina första planer med fristående parallellt placerade lamellhus. Husens placering är typisk för funktionalismens tankar där luft och ljus var viktiga. Föreningen fick just därför namnet Brf Solhus. Föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomrättsavgälder.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea förvaltning AB och den tekniska förvaltningen av Sydsverige Entreprenad.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande, det innebär att föräldrar kan köpa en lägenhet och låta sitt barn bo i den. Dock skall den som bor i lägenheten äga till 20%.
Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.
Föreningen önskar utföra en tillsyn av bostaden i samband med överlåtelsen. Denna bokas av säljaren med styrelsen.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad och styrelsen är ansvarsförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne/Willis.

Föreningens ekonomi

Föreningen brukar historiskt sett höja med ca 1-2% per år beroende på vilka renoveringar som är aktuella framöver i underhållsplanen. Detta för att undvika dramatiska höjningar. Inga planerade avgiftshöjningar (enligt samtal med ordförande Öyvind Sviland 2019-09-04).

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten har under de senaste åren genomgått omfattande renoveringar, både in- och utvändigt, där syftet varit att återställa byggnaden till sitt ursprungliga utförande från byggåret. Fastighetens putsade fasad har målats om i en vacker färg där man även markerat fönstren och de olika våningsplanen på ett smakfullt sätt.

Utförda renoveringar
- 1999: Dörrar och portar.
- 2003: Nya el-centraler i lägenheten.
- 2004: Nya tappvattenstammar, nya avloppsstammar i kök.
- 2009: Fasaderna återställs till ursprungligt utseende. Målning av fönster, in- och utsida, nya smidesbalkonger, tak, skorsten och ventilation. Ny dränering runt huset.
- 2010: Tvättstugor, nytt barnvagnsförråd, målning av källare.
- 2011: Grindarna ut till gatan byttes ut.
- 2012: Samtliga termostater byttes ut mot nya, skorstenar renoverades. Avloppsstammar spolades och filmades, uppfräschning av gästrummet.
- 2015: Relining bottenavlopp i fastigheterna samt installation av råttstopp. Renovering av husens skorstenar utfördes. Avloppsstammar i badrum är besiktigade och ska spolas regelbundet.
- 2016: Det röda husets fönster renoverades. Byte av värmeledningsrör i källarna.
- 2017: Under sommaren målas fönster utvändigt i det gröna huset och nya tätningslister sätts upp. (samma arbete gjordes i röda huset året före). Kontroll av samtliga element i fastigheterna, spolning alt utbyte gjordes vid behov. Föreningen införde ett gemensamt abonnemang genom Telenor för bredband, digital-TV samt IP-telefoni.

Kommande underhåll:
Byte av bredband till fiber och i samband med detta nytt porttelefonsystem. Troligtvis under hösten 2019.
Relining av badrumsavloppen, påbörjas troligtvis under början av 2020. Arbetet kommer medföra att bostadsrättsinnehavarens toalett ersätts med en mulltoa under ca en veckas tid.
Någon form av arbete kommer ske med en kolkällare som finns under gången framför röda huset, antingen reparation och nytt tätskikt alternativt ska den grävas bort. Ev byts värmeväxlaren ihop med detta arbete.
Målning av uthus, pergola och socklar kommer också ske i närtid, delar av detta arbete kommer ske efter renoveringen av kolkällaren.
Efter relining kommer trapphus, dörrar och fönster målas.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

TV OCH BREDBAND:
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telenor Bredbandet ( 100 mbit/s uppströms 10 mbits/s nedströms) tillkommer på månadsavgiften som en obligatorisk avgift om 150 kr/mån och läggs direkt på avgiften. Planer finns på att uppgradera bredbandet till fiber för alla lägenheter. Detta kommer troligtvis att ske under vintern/våren 2019.

Gårdsplats/innergård

Brf Solhus har två gårdar som alla medlemmar kan nyttja. Här finns det utemöbler, grillar och parasoll. Dessa är två ljuvliga trädgårdar i slutet utförande för föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i varje hus. Den ena har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Den andra har tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Till båda tvättstugorna finns separat torkrum.

Föreningen har ett gästrum som medlemmarna kan hyra. Detta ligger på Nikolaigatan 5, uppgång 1. Kostnad att hyra rummet är 250kr per natt. Rummet kan hyras via föreningen hemsida och får hyras max sju dagar i sträck. På varje gård finns ett förrådshus för barnvagnar. Här får bara barnvagnar och föreningens saker finnas

Till varje lägenhet ingår både vind- och källarförråd.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening via hemsida, årsförening och ordförande. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens informativa hemsida. www.brfsolhus.se.

Parkering

I området råder boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 356 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån avseende bredband, digital-tv samt ip-telefoni.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,89285%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
42,2 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
120
Energideklarationsdatum
2018-11-15

Länkar

Området

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad vid Triangeln? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Triangelns 3 bästa

3
 • Gourmetboulevarden, Östra Rönneholmsvägen 6
  Ett stycke Frankrike anas i de tre charmiga butikerna som säljer ost, kött och bröd
 • Casual Streetfood, Spångatan 32
  Här tillagas streetfood från grunden med stor passion i en intim lokal
 • Malmö Retro, Friisgatan 16
  Här frossar man i ett brett utbud av retro- och designmöbler i fint skick

Karta

Kapellgatan 18 U6

Kapellgatan 18 U6,
214 21 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  Adress
  Smedjegatan 21C
  Utgångspris
  1 955 000 kr
  Månadsavgift
  4 441 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2019-09-15 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  Adress
  Torpgatan 9
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 552 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Visning: 2019-09-15 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  Adress
  Almbacksgatan 2A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 251 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2019-09-15 12.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Förstadsgatan 79B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 465 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  44,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!