Totalrenoverad våning från 1909 med fingertoppskänsla från början till slut

Triangeln, Malmö

Klostergatan 1

Exklusiv
Utgångspris
5 995 000 kr
Avgift
6 481 kr
Antal rum
5
Boarea
135 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Totalrenoverad våning från 1909 med fingertoppskänsla från början till slut

Bjurfors Exklusiv presenterar en ståtlig våning i Malmös kulturkvarter som förenar vackra originaldetaljer och påkostade materialval exemplariskt.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

film
Alternativ planlösning. Klostergatan 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Klostergatan 1 - Bjurfors
. Klostergatan 1 - Bjurfors
. Klostergatan 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Klostergatan 1 - Bjurfors
. Klostergatan 1 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en enkelriktad gata mitt i Malmös mest kulturtäta del tronar en ståtlig jugendfastighet från 1909. Två trappor upp finns drömmen för dig som inte kan få nog av storslagna detaljer från förr, men vill slippa renoveringen. Här får du möjligheten att förvärva en minutiöst renoverad bostad med genomgående exklusiva materialval och platsbyggda förvaringslösningar. Samtliga väggar har målats i noga utvalda kulörer för att lyfta snickerierna. De 135 kvadratmetrarna är idealiskt fördelade på kök, två sällskapsrum, tre sovrum och två badrum. Perfekt för cityfamiljen.

Mot gatan breder tre andlöst vackra salonger ut sig med rundade burspråk, löpande fiskbensparkett, pardörrar och takstuckaturer. Köket är socialt placerat tillsammans med de två sällskapsrummen och har ett stilfullt utförande i gröngrått och obehandlad mässing. I den tredje salongen inryms ett luxuöst sovrum med badrum en suite. Våningens andra del med entré, badrum och två sovrum vetter mot den lugna innergården. Här finns också en fransk balkong. Välkommen att förtrollas av denna ljuva cityvåning!

Interiör

I KULTURKVARTEREN
På en stillsam, enkelriktad gata intill Magistratsparkens grönska ligger den tegelbeklädda fastigheten från 1909. Fasaden har tydliga influenser från jugendepoken med rundade burspråk, organiska utsmyckningar och generösa fönsterpartier med småspröjs. Innanför porten förstärks atmosfären ytterligare. Trapphuset är elegant inrett och bevarat från byggåret.

På detta underbara cityläge är du endast några minuters promenad från upplevelser på operan, stadsteatern och konsthallen. Lika nära är det till Triangeln och citytunnelns förbindelse som tar dig till andra sidan stan på nolltid och Köpenhamn på dryga halvtimmen. Kvarteret sjuder av liv med mysiga fik, delikatessbutiker och unik shopping men även de stora kedjorna har sin givna plats i området.

MOT GÅRDSMILJÖ I PASTELL
En ståtlig, vidsträckt hall möter dig innanför de dubbla dörrarna. Franska klinkers och hårdvaxad fiskbensparkett pryder golvet. Väggarna är målade i en mjukt beigegrå nyans som får listverken att lysa. Ytterplaggen hängs prydligt in i de snickeribyggda garderoberna med profilerade dörrar, som har en sobert ljusgrå ton. Känslan av hantverk och svunna tiden är tydlig redan här.

Till vänster nås det första sovrummet som är fridfullt placerat mot innergården och format i mjuk vinkel med flera fönster mot gården. En altandörr med vädringsfönster öppnar upp till en fransk balkong med utsikt över pastellfärgade hus och innergårdar. Listverk, snickerier och tak är vitt medan väggar och radiatorer är målade i djupgrått och skapar en effektfull kontrast. På golvet ligger en hårdvaxad trestavsparkett i ek. Lampan hänger under en tidstypisk takrosett från taket. Två platsbyggda garderober i samma utförande som entréhallen är placerade på ena väggen. Bredvid finns ytterligare ett sovrum, av något mindre storlek. Här landar fötterna på en mjuk gräddfärgad heltäckningsmatta och väggarna är målade i djupgrått. Snickerierna är genomgående vita, precis som taket som även bär stuckatur. Längst ner i hallen nås det första badrummet. Här möts du av exklusiv cararramarmor på golv och vita kakelplattor på väggar. Förutom dusch, handfat och wc, finns en tvättmaskin för smidig klädvård i lägenheten. Givetvis finns det värmeslingor i golvet för frusna fötter.

SLOTTSLIKA RUM FÖR UMGÄNGE
Vid hallens slut nås den imponerande sällskapsdelen med kök. En voluminös salong med ett ljuvligt rundat burspråk, pampig stuckatur, profilerade pardörrar och hårdvaxad fiskbensparkett får dig att glömma att du befinner dig i Malmö. Den slottslika känslan är slående. På denna generösa yta samsas kök, matsal och sällskapsavdelning. Väggarna är målade i en sobert beigegrå nyans som framhäver de vita snickerierna. Köket är snickarbyggt och unikt i sitt slag. Stilrena, släta luckor i djupt gröngrå ton går i symbios med en löpande bänkskiva av cararramarmor samt vask och blandare från Tapwell i obehandlad mässing. Vitvarorna är osynligt integrerade i köksinredningen och kommer huvudsakligen från Electrolux, spis och integrerad fläkt från Franke. En arkitektritad köksö med wow-effekt i obehandlad mässing fungerar som en rumsavdelare mot matplatsen, som rymmer ett flertal middagsgäster. Här kan drömmen om storslagna middagar och mingelfester infrias med råge.

Genom dubbla pardörrar träder du vidare in i ytterligare en salong med samma pampiga atmosfär. Rummet sträcker sig över hela gaveln med ett vackert välvt burspråk, som gör det till en mysig plats för sköna hemmakvällar. Rummet har samma utformning och färgsättning som den andra salongen med stuckatur, fiskbensparkett och snickerier.

En vit spegeldörr leder vidare in till ett sovrum som är väl värt namnet ”master bedroom”. Samma ljuvliga parkett pryder golvet och i taket slingrar sig vackra stuckaturer med växtmotiv. De vita listverken framhävs av de djupgrå väggarna. Även i denna salong finns ett rundat burspråk med flera höga fönsterpartier. En imponerande vägg med platsbyggda garderober som ramar in entrén i ljusgrått rymmer även den mest shoppinggladas plagg. Som sig bör i ett sovrum av denna klass finns ett badrum en suite. Golvet med värmeslingor är beklätt med stilfull cararramarmor och väggarna bär vitt klassiskt kakel. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod och dusch bakom glasdörrar.

Detta är en våning för den kräsne, som uppskattar gedigna material och samtidigt vill känna historiens vingslag.

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Fransk balkong erbjuds.

Övrigt

.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 481 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,7495%
Andel av årsavgiften är
4,727%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 995 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
135 kvm*

* Enligt uppmätning. Enligt bostadsrättsföreningen 131 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1909
Ventilation
självdrag
Fönster
3-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd (ca 6kvm)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126
Energideklarationsdatum
2010-04-06

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Abboten i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
28
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Abbotens hus är byggt 1909 och är beläget med närhet till populära Triangeln i hjärtat av Malmö, föreningen bildades 1984. Föreningen består av 28 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Klostergatan 1 samt Rådmansgatan 3 A-B. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Örehus.
Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontroll 2020-07-26). Avgifterna har varit oförändrade i 25 år.

Medlemskap:
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn, den boende ska äga minst 10%.
I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt kontrollerat med representant från styrelsen. Slutlig köpare uppmanas att kontrollera information med berörd förening.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1983/1984 Avloppsstammar, tappvattenstammar, elstammar och fasad
2001 Fönster
2006 Tvättstuga
2009 Trappuppgångar
2012 Taket målades
2014 Fönster
2017 Nytt tvättbokningssystem
2018 Bytt hissmekanik Klostergatan 1
2018 Bytt belysning till LED med automatik på gård, trapphus samt mot gatan
2019 Spolning avloppsstammar

Pågående renovering:
Fasadbelysning (beräknas vara klart under 2020)

Planerade renoveringar:
I dagsläget finns inga större planerade renoveringar (kontroll 2020-07-26)

Parkering

Boendeparkering på gatan. Finns parkering och garage att hyra i området, för mer info se www.pmalmo.se.

TV/bredband

Kabel-tv levereras av ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband2, 100/100 mbit/s ingår i avgiften. Denna kommer uppgraderas vid årsskiftet 2020/2021 till 1000/1000 mbit/s.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till ett gemensamt cykelförråd, barnvagnsrum samt en samlingslokal i källaren och övernattningslägenhet som du kan hyra för enbart 300 kr/natt. Gemensam tvättstuga i markplan i samma trapphus med två tvättmaskiner, två torkskåp samt en torktumlare och kallmangel.

Området

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad vid Triangeln? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Triangelns 3 bästa

3
 • Gourmetboulevarden, Östra Rönneholmsvägen 6
  Ett stycke Frankrike anas i de tre charmiga butikerna som säljer ost, kött och bröd
 • Casual Streetfood, Spångatan 32
  Här tillagas streetfood från grunden med stor passion i en intim lokal
 • Malmö Retro, Friisgatan 16
  Här frossar man i ett brett utbud av retro- och designmöbler i fint skick

Karta

Klostergatan 1

Klostergatan 1,
211 47 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37