1940-talspärla med söderbalkong

Triangeln, Malmö

Rådmansgatan 15 H

Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
3 722 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 4
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 26/5, KL 17:00 - 17:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

1940-talspärla med söderbalkong

Det är alltid lika trevligt att erbjuda en bostad till försäljning i välskötta HSB Priorn på bästa läget precis vid Triangelns trendiga köpcentrum.

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Enhörning

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 09

Bilder

Balkong i söderläge. Rådmansgatan 15 H - Bjurfors
Balkong i söderläge
Vackert burspråk. Rådmansgatan 15 H - Bjurfors
Vackert burspråk
Alternativ planlösning. Rådmansgatan 15 H - Bjurfors
Plats för matbord. Rådmansgatan 15 H - Bjurfors
Plats för matbord
...och en större soffgrupp. Rådmansgatan 15 H - Bjurfors
...och en större soffgrupp
Alternativ planlösning. Rådmansgatan 15 H - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en av Malmös topplägen kan vi nu erbjuda en bostad till försäljning i välskötta HSB Priorn där du har Triangelns trendiga köpcentrum som närmsta granne. Här bor man i en välplanerad och trevlig lägenhet med balkong i söderläge. Sovrummet har burspråk och vetter mot lugna innergården. Från det rymliga vardagsrummet finner du utgången till balkongen. Stilrent renoverat kök och helkaklat badrum gör bostaden inflyttningsklar. Perfekt lägenhet för dig som vill bo på en av stans mest populära adresser granne med shopping, caféer och lunchställen samt Citytunneln som snabbt tar dig till en internationell flygplats och Köpenhamn.

Interiör

Hall - ljusgrått klinker, vitmålade väggar och god förvaring med plats för avhängning av ytterkläder och inbyggd garderob. Direkt på höger hand ligger köket. Säkerhetsdörr.

Kök - luckor i ek, bänkskiva i svart laminat, ekparkett och rostfria vitvaror. Blå kakel ovan bänkskivan och vitmålade väggar. Fönster med utsikt mot lugna innergården. Matplats för 2-3 personer.

Sovrum - vackert och rogivande sovrum med en rymlig yta. Charmigt burspråk mot föreningens lugna innergård och tillgång till klädkammare. Vita väggar och ekparkett.

Badrum - helkaklat med läckra detaljer såsom specialanpassad inredning och inbyggd hylla. Stilrent mörkt klinker och vitt kakel. Badkar, wc, spegelskåp och handfat.

Vardagsrum - ett underbart rum med mycket ljusinsläpp från det södervända burspråket. Här kan man inte annat än trivas. Utgång till balkongen. Läget mot den lummiga grönskan känns mysigt och ger en lugn känsla. I vardagsrummet finns god plats för både matgrupp och soffa. Ekparkett, vitmålade väggar.

Balkong - i bästa söderläget med sol från förmiddag till kväll.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Priorn 3

Om föreningen

Namn
HSB Brf Priorn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
116
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av 116 lägenheter. Huset ritades av den kände arkitekten Thorsten Roos, som är känd för att bland annat ha ritat Kronprinsen. Föreningens adresser är Rådmansgatan 15A-I. Föreningen bildades i samband med att fastigheten byggdes 1945. Föreningen innehar byggnadens mark med tomträtt. Ny omförhandling sker 2028. HSB är ekonomisk förvaltare.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el.

Avgiftsförändringar
Det finns inga beslutade avgiftshöjningar. (Kontrollerat med föreningen 2019-03-08)

Medlemskap
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande accepteras under förutsättning att den boende äger minst 50%.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar
2000: Vattenstammar utbyte
2002: El
2008: Tak
2009: Nytt gästrum och samlingsrum
2014: Byte av samtliga fönster och balkongdörrar
2014/2015: Bättringsmålning balkonger
2015: Omfogning av fasad
2016: Separering av dag- och spillvatten gentemot kommunens avloppssystem
2016: OVK, obligatorisk ventilations kontroll
2017-18: Relining av avloppstammar till badrummen
2018: En upphandling av gemensam el har gjorts och kommer att införas under hösten 2018. Det innebär att föreningen tecknat HSB:s elavtal för leverans
av el, med individuell mätning.

Kommande renoveringar
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen inga större åtgärder. (Kontrollerat med föreningen 2019-03-08)

Parkering

Boendeparkering finns i området.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. För information om digital-tv, kanalpaket och priser besök www.comhem.se.

Äkta bredband (fiber/LAN) finns installerat och ingår i månadsavgiften. Hastighet 100/100 Mbit/s. Leverantör: Ownit.

Gemensamma utrymmen

Det finns tre tvättstugor med torkrum i källaren (under B-, G- och H-trapphusen). Samtliga bokas genom ett elektroniskt system och går även att boka via internet. Föreningen har ett gästrum på första våningen i trappa D som kan nyttjas av samtliga medlemmar för 150 kr/natt. Det finns cykelförråd i källaren, samlingslokal som kan nyttjas kostnadsfritt av samtliga medlemmar finns i källaren under trappa H, pingisrum i källaren under trappa C och hobbyrum i källaren under trappa E. Ett miljöhus har nyligen byggts utanför trappa C.

Vind- och källarförråd finns till lägenheten.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

För mer information om detta kontakta gärna styrelsen på styrelsen@priorn.se eller besök föreningens hemsida: http://www.priorn.se/.

Uteplats/balkong

Balkong i söderläge

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd tillhör bostaden.

Parkering

Boendeparkering finns i området.

Tillträde

Flexibel

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 722 kr

Inkluderar VA, värme, kabel-TV och bredband. Obligatorisk avgift avseende el tillkommer om 20 kr/mån. Kostnad för el tillkommer enligt enhetsmätning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8653%
Andel av årsavgiften är
0,8653%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
13
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
140 kr
Försäkring
142 kr
Summa
282 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
128

Länkar

Området

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad vid Triangeln? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Triangelns 3 bästa

3
 • Gourmetboulevarden, Östra Rönneholmsvägen 6
  Ett stycke Frankrike anas i de tre charmiga butikerna som säljer ost, kött och bröd
 • Casual Streetfood, Spångatan 32
  Här tillagas streetfood från grunden med stor passion i en intim lokal
 • Malmö Retro, Friisgatan 16
  Här frossar man i ett brett utbud av retro- och designmöbler i fint skick

Karta

Rådmansgatan 15 H

Rådmansgatan 15 H,
211 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Enhörning

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 09

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  Adress
  Kapellplan 1
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 318 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2019-05-26 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  Adress
  Södra förstadsgatan 65A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 020 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-05-26 13.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Triangeln, Malmö

  Adress
  Spångatan 16A
  Pris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 707 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76,5 kvm

  Visning: 2019-05-26 12.00