*Tillträde dec/jan* 40-tals pärla på attraktivt cityläge och på lugn gata med grönområden.

Triangeln, Malmö

Rådmansgatan 15A

På förhand
Accepterat pris
1 995 000 kr
Avgift
4 184 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
56 kvm

*Tillträde dec/jan* 40-tals pärla på attraktivt cityläge och på lugn gata med grönområden.

Gaveltvåa högst upp i huset med balkong. Bo i välskött HSB-förening i ett av citys bästa lägen - precis vid citytunneln och Triangelns köpcenter.

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

 • Extra kontaktperson

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Rådmansgatan 15A - Bjurfors
Välkomna till HSB Brf Priorn. Rådmansgatan 15A - Bjurfors
Välkomna till HSB Brf Priorn
. Rådmansgatan 15A - Bjurfors
. Rådmansgatan 15A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På attraktiv adress, endast några få minuter från Triangelns tågstation, shopping och stadens myller ligger denna attraktiva och ljusa tvårummare om 56 väldisponerade kvadratmeter. Här bor du i en stabil HSB-förening med välskött innergård och en välmående fastighet. Lägenheten ligger på fjärde våningen med fönster i tre väderstreck och med solig balkong. Bostaden färgas av 40-talets charmiga attribut såsom orginalkök, parkettgolv och orginaldörrar.

Lägenheten är belägen på eftertraktat cityläge i lugnt område med allt Malmö kan tänkas erbjuda utanför porten. På kort promenadavstånd nås gågatan med dess stora utbud av shopping och högklassiga restauranger, Möllevångens sprudlande krogliv och det härliga grönområdet kring Pildammsparken. Bostaden är perfekt placerad intill Triangeln och dess tågstation som enkelt tar dig till andra sidan sundet.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Priorn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
115
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av 115 lägenheter. Huset ritades av den kände arkitekten Thorsten Roos, som är känd för att bland annat ha ritat Kronprinsen. Föreningens adresser är Rådmansgatan 15A-I. Föreningen bildades i samband med att fastigheten byggdes 1945. Föreningen innehar byggnadens mark med tomträtt. Ny omförhandling sker 2028. HSB är ekonomisk förvaltare.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Elen avläses månadsvis och kommer på avierna kvartalet efter avläsning.

Avgiftsförändringar
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att ta höjd för framtida kostnader. Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget. Kontrollerat 2021-01-20.

Medlemskap
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande accepteras under förutsättning att den boende äger minst 50%.
Föreningen utför tillsyn innan medlemskap godkänns.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar
2000: Vattenstammar utbyte
2002: El
2008: Tak
2009: Nytt gästrum och samlingsrum
2014: Byte av samtliga fönster och balkongdörrar
2014/2015: Bättringsmålning balkonger
2015: Omfogning av fasad
2016: Separering av dag- och spillvatten gentemot kommunens avloppssystem
2016: OVK, obligatorisk ventilations kontroll
2017-18: Relining av avloppstammar till badrummen
2018: Gemensam el.

Inga planerade renoveringar. Kontrollerat med ordförande 2021-01-20.

Parkering

Boendeparkering finns i området.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. För information om digital-tv, kanalpaket och priser besök www.comhem.se.

Äkta bredband (fiber/LAN) finns installerat och ingår i månadsavgiften. Hastighet 100/100 Mbit/s. Leverantör: Ownit.

Gemensamma utrymmen

Det finns tre tvättstugor med torkrum i källaren (under B-, G- och H-trapphusen). Samtliga bokas genom ett elektroniskt system och går även att boka via internet.

Föreningen har ett gästrum på första våningen i trappa D som kan nyttjas av samtliga medlemmar för 150 kr/natt.

Det finns cykelförråd i källaren, samlingslokal som kan nyttjas kostnadsfritt av samtliga medlemmar finns i källaren under trappa H, pingisrum i källaren under trappa C och hobbyrum i källaren under trappa E. Ett miljöhus har nyligen byggts utanför trappa C.

Vind- och källarförråd finns till lägenheten.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

För mer information om detta kontakta gärna styrelsen på styrelsen@priorn.se eller besök föreningens hemsida: http://www.priorn.se/.

Övriga byggnader/utrymmen

Källar- och vindsförråd.

Parkering

Boendeparkering finns i området.

Tillträde

December 2021

Månadsavgift

Avgift
4 184 kr

I avgiften ingår vatten, värme, kabel-tv och bredband. Kostnad för el tillkommer enligt enhetsmätning. Administrativ avgift för el tillkommer 20 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,93029%
Andel av årsavgiften är
0,93029%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
116
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej**
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56 kvm***

* Högst upp.

** Hiss finns ej.

*** Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
20 kr
Summa
20 kr

El fast kostnad 240 kr/år + förbrukning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-05-08

Länkar

Området

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Triangeln? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Triangelns 3 bästa

3
 • Gourmetboulevarden, Östra Rönneholmsvägen 6
  Ett stycke Frankrike anas i de tre charmiga butikerna som säljer ost, kött och bröd
 • Casual Streetfood, Spångatan 32
  Här tillagas streetfood från grunden med stor passion i en intim lokal
 • Malmö Retro, Friisgatan 16
  Här frossar man i ett brett utbud av retro- och designmöbler i fint skick

Karta

Rådmansgatan 15A

Rådmansgatan 15A,
211 46 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

 • Extra kontaktperson

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  På förhand
  Adress
  Spångatan 22A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 833 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  På förhand
  Adress
  Torpgatan 8
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 456 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!