I bästa kombination av original och nytt presenteras denna ljusa två med fönster i tre väderstreck.

Triangeln, Malmö

Smedjegatan 21C

Utgångspris
1 855 000 kr
Avgift
4 441 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

I bästa kombination av original och nytt presenteras denna ljusa två med fönster i tre väderstreck.

Fönster i 3 väderstreck, balkong, hiss och smakfull renovering med det bästa från byggnadsåret bevarat. Perfekt läge precis vid Triangelns station.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljust och rymligt. Smedjegatan 21C - Bjurfors
Ljust och rymligt
På högt läge. Smedjegatan 21C - Bjurfors
På högt läge
. Smedjegatan 21C - Bjurfors
Stora fönsterpartier. Smedjegatan 21C - Bjurfors
Stora fönsterpartier
Nyoljad originalparkett. Smedjegatan 21C - Bjurfors
Nyoljad originalparkett
Nylagt golv och vackra originaldörrar. Smedjegatan 21C - Bjurfors
Nylagt golv och vackra originaldörrar

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Med balkong, hiss och fönster i 3 väderstreck kan vi nu presentera denna rymliga ljusa två på bästa läge intill Triangelns station och Pildammsparken.
Bostadens interiör bjuder på den bästa kombinationen av original och nytt. De bästa är sparat från byggnadsåret såsom originalkök i mkt bra skick och remaljerat badrum med utbytt klinkergolv (2018). I vardagsrum (oljad i mörkbrun nyans 2018) och sovrum finns originalparketten kvar och i hall och kök ligger nytt pergogolv (2019) i smakfull grå nyans som passar väl in med bostadens övriga materialval. Samtliga vitvaror i köket är utbytta 2018.
2018 drogs även ny el i bostaden och samtliga väggar och tak målades om.

Brf Pildammen är en stor och stabil HSB-förening. Föreningens ekonomi är god och belåningsgraden är låg. Det finns en bastu samt lokal som går att använda till fester eller övernattningar som föreningens medlemmar kan hyra för en mindre summa.

På ett av Malmös mest attraktiva lägen intill Triangeln bor du med kort promenadavstånd till gågatan, Möllevångens myllrande krogliv samt det härliga grönområdet kring Pildammsparken. Från Triangelns citytunnel (någon minuts promenad bort) tar du dig till övriga Skåne och över sundet till Kastrup och Köpenhamn. Här åker man även lätt till både Lund- och Malmös Universitet.

Interiör

Hall - Välkommen in, här möts vi av grått pergogolv (2019) och putsade vitmålade väggar. Plats för hatthylla och här finns också en rymlig inbyggd garderob.

Kök - Direkt in till höger från hallen sett följer oss samma smakfulla golv som i hallen, oss in i originalköket. Jättefint bevarat skick i kombination av nya vitvaror från 2018 (Kyl/frys, diskmaskin, spis/ugn och fläkt). Gott om plats för matbord med utsikt över föreningens grönskande innergård. Rostfri bänkskiva i original samt ny mosaik som stänkskydd. Vitmålade väggar.

Vardagsrum - Fin originalparkett som slipades och oljades 2018. Ljust rum med fönster i både söder och väster. Gott om plats för soffgrupp, fåtölj och hyllsystem. Höjdpunkten är balkongen i härligt söderläge där du kan njuta av solen hela dagen. Vitmålade väggar även här.

Sovrum - Utan insyn ligger sovrummet beläget bland trädens grönska. Originalparketten är bevarad även här och är i oerhört gott skick. Plats för dubbelsäng och skrivbord. En garderobsvägg löser förvaringen (ingår i köpet) och väggarna är vitmålade.

Badrum - Välhållet originalbadrum som remaljerades och fick nytt vit/grått- rutigt klinkergolv 2018. Gråmålade väggar med våtrumsfärg, även det 2018.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vinds- och ett källarförråd.

Parkering

Föreningen har ingen egen parkering, däremot finns det parkeringsplatser både på Smedjegatan, Carl Gustafs väg och på Rådmansgatan.
Som boende har du möjlighet att ansöka om boendeparkering på Gatukontoret Malmö Stad: https://malmo.se/boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 441 kr

inklusive värme, vatten, kabel-tv och administrativ avgift för elabonnemang. (föreningen har gemensamt elavtal där man debiteras efter förbrukning, detta tillkommer avgiften med ca 120 kr/mån)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9428%
Andel av årsavgiften är
0,9428%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 855 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1944

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Pildammen i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
111
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Pildammen bildades 1944 och fördelar sig över adresserna Rådmansgatan 23A-F samt Smedjegatan 21A-C. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Kaplanen 2. Huset är ritat av Malmöarkitekten Torsten Roos som även har ritat de tre andra husen längs Rådmansgatan och många andra hus i Malmö (bl a Kronprinsen). Föreningen består av 111 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 1 lokal. Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlades 2019 och den nuvarande avtalet gäller t o m 2029. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Ekonomi:
- I dagsläget finns det inte några planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med vicevärden 2019-08-05). Budgetering pågår för närvarande och förändringar kan därför ske.
- Föreningen har en låg belåningsgrad, för mer information se årsredovisning.
- Föreningens hus står på mark som upplåts av Malmö stad med så kallad tomträtt. Det betyder att föreningen betalar en avgift, en tomträttsavgäld, till Malmö stad varje år. Föreningen har tecknat ett avtal med en avgift om 917.850 kr per år. Föreningen har redan gjort de höjningar som krävs av medlemsavgifterna för att täcka den senaste höjningen.
- Individuell mätning och debitering av el tillämpas. Elkostnaden tillkommer på månadsavin.

Medlemskap:
- Det är möjligt att hyra ut lägenhet i andrahand under en kort period om du har särskilda skäl för detta. Föreningen följer generellt hyresnämndens rekommendationer och tar ut en avgift på 200 kr/mån vid uthyrning av lägenhet i andrahand enligt styrelsebeslut och de nya stadgarna.
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/pers och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs via: www.hsb.se/malmo.
- Föreningen accepterar delat ägande men den som ska bo i föreningen måste äga 10%.
- Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Ovanstående information är inhämtad från styrelsen, årsredovisning och föreningens hemsida. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: www.pildammen.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1970-talet: Balkongrenovering.
1992-93: Vattenstammar.
1992-93: Elstammar.
2003: Tak.
2008: Bastu.
2010: Tvättstugor och trappuppgång.
2011-2012: Porttelefoner samt taggsystem till entréer och källare.
2014: Byte av fönster i fastigheten. Uppdatering av undercentralen (värme och vatten).
2015: Renovering av källarnedgångar inklusive räcken. OVK utfördes samt ventilation rensades. Renovering av gemensamhetslokalen. Relining av en avloppsstam på Smedjegatan 21C.
2017: Relining av 6 st avloppsstammar på Rådmansgatan 23D-F.
2018: Nytt låssystem till gården, omfogning av skorstenar samt inplåtning av skorstenskronorna.

Planerade renoveringar:
I dagsläget finns inga planerade renoveringar (kontrollerat med vicevärden 2019-08-05).

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök gärna: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Ownit. Kostnad och hastighet beror på vilket avtal som tecknas.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en gemensam innergård med härlig grönska, vackra planteringar och stensättningar. Till medlemmarnas förfogande finns möblemang och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tre gemensamma tvättstugor som är belägna i källarplan på Rådmansgatan 23B och 23E samt Smedjegatan 21B. Vardera tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel och en strykbräda. Det finns också ett torkrum på Rådmansgatan 23C samt ett mangelrum med stenmangel på Smedjegatan 21C. I föreningen finns även en gemensamhetslokal som kan hyras för 250 kr/tillfälle för t ex fester eller övernattningar och en bastu som kan nyttjas för en kostnad om 250 kr/år samt ett hobbyrum. I källaren finns cykelrum med möjlighet att ställa barnvagnar i. I samtliga trappuppgångar finns hiss. Säkerhetsdörrar har installerats till samtliga lägenheter.

Länkar

Området

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad vid Triangeln? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Triangelns 3 bästa

3
 • Gourmetboulevarden, Östra Rönneholmsvägen 6
  Ett stycke Frankrike anas i de tre charmiga butikerna som säljer ost, kött och bröd
 • Casual Streetfood, Spångatan 32
  Här tillagas streetfood från grunden med stor passion i en intim lokal
 • Malmö Retro, Friisgatan 16
  Här frossar man i ett brett utbud av retro- och designmöbler i fint skick

Karta

Smedjegatan 21C

Smedjegatan 21C,
211 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Kapellgatan 18 U6
  Pris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 356 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42,2 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  Adress
  Almbacksgatan 2A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 251 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Triangeln, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Förstadsgatan 79B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 465 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  44,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!