Välplanerad tvåa mitt i citypulsen med härlig balkong!

Triangeln, Malmö

Södra Förstadsgatan 79B

På förhand
Utgångspris eller Högstbjudande
1 595 000 kr
Avgift
2 465 kr
Antal rum
2
Boarea
44,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad tvåa mitt i citypulsen med härlig balkong!

Välplanerad och stilren citytvåa belägen högt upp i huset med balkong i en välmående HSB-förening!

 • Ansvarig mäklare

  Viktor Dahlström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad och stilren citytvåa belägen högt upp i huset med balkong i en välmående HSB-förening!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vesslan 18

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vinds- och ett källarförråd.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem.

Bredband via HSB-Bolina.

Parkering

113 garageplatser finns som kan hyras separat. Kostnad per månad 324 kr för medlemmar i Brf Vesslan och 540 kr för utomstående. Kölista tillämpas men i dagsläget finns det lediga platser (2019-05-10). Dock kommer man från och med september 2019 och ca 3-4 månader framåt under renoveringen ej kunna stå parkerad i garaget. Medlemmar i föreningen har företräde till lediga garageplatser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 465 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,43354%
Andel av årsavgiften är
0,43354%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
35
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
44,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1939

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vesslan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
134
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Vesslan är en stor och välskött förening som har funnits sedan huset byggdes år 1939. I föreningen finns 134 lägenheter i tre bostadshus med totalt 11 trapphus, adresserna är Möllevångsgatan 27A-C, Nikolaigatan 4A-D och Södra Förstadsgatan 79A-D. Föreningen har också 11 bostadsrättslokaler samt 7 hyreslokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Tomten är friköpt.

Avtal
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.
Föreningen har gemensam el som läses av en gång i kvartalet och debiteras på första kvartalshyran för respektive lägenhet.

Ekonomi
Styrelsen bedömer att föreningens ekonomi är god, men har samtidigt gått igenom framtida kostnader i underhållsplan samt ökande driftskostnader inom områden såsom fjärrvärme, löpande underhåll, m.m. därmed beslutat att höja avgifterna med 3% från och med 2020-01-01. Styrelsen kommer att bedöma framtida regleringar av avgiften på årsbasis och göra taktiska regleringar efter behov. Troligtvis kommer de höja avgiften med 3% 2021, eventuellt 2022 med.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Delat ägande godkänns heller inte. Den som ansöker om medlemskap ska bo i lägenheten.
Föreningen godkänner inte heller medlemskap på köp av lägenheter i övernattningssyfte.
Föreningen utför tillsyn av bostaden i samband med överlåtelsen där säljare och köpare ska närvara. Tillsynen bokas av säljaren med styrelsen.

Hemsida
För mer information om föreningen maila gärna till vicevärd Jan Friberg på hsbbrfvesslan@brfvesslan.se eller besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/vesslan

Informationen är hämtad från föreningens hemsida, årsredovisning samt en representant i styrelsen. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
1989 Nya fönster och balkongdörrar.
1992 Installation säkerhetsdörrar.
2003-2004 Takomläggning, målning av fasader, utbyte av vattenstammar samt omdragning av el.
2010-2011 Utbyte av samtliga element samt försett värmecentralen med ny teknik.
2014/2015 Relining avloppsstammar.
2017/2018 Nya insatsrör i fläktkanalerna
Pågående - renovering av gårdsplanen. Projektet innebär att gårdsplanen kommer att rensas från dagens material ned till ren betong och därefter läggs en ny gårdsplan med ny utemiljö. Beräknas vara färdigställt i augusti 2020.

Kommande renoveringar:
2020 Skallåsbyte (byte av låssystem och porttelefonsystem)
2021 Målningsarbeten (trappor och gemensamma utrymmen)

Parkering

113 garageplatser finns som kan hyras separat. Kostnad per månad 324 kr för medlemmar i Brf Vesslan och 540 kr för utomstående. Kölista tillämpas. Dock kommer man från och med september 2019 och ca 3-4 månader framåt under renoveringen ej kunna stå parkerad i garaget. Medlemmar i föreningen har företräde till lediga garageplatser.

TV/bredband

Brf Vesslan är ansluten till kabel-tv via ComHem. Avtal om internetleverans genom kabel-tvnätet sluts med ComHem.
Bredband: Brf Vesslan är ansluten till Bolina. Idag ingår bredbandet i avgiften och kan tecknas genom att kontakta Bredband 2 på tel: 0770-811 000 eller surfa in på bredbandswebben. Anslutningen som ingår i avgiften är 100/100 Mbit/s. Övriga tjänster som Bredband 2 erbjuder ingår inte utan tecknas genom eget avtal.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam gårdsplats.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fem tvättstugor varav två på Nikolaigatan, en på Möllevångsgatan och en på vinden på S:Förstadsgatan. Dessa kan bara användas av respektive boende på dom olika adresserna. Dvs alla har inte tillgång till alla tvättstugor utan bara på den adressen man bor på. Den femte tvättstugan kan användas av alla dygnet runt alla dagar på året.

Piskbalkong eller solterass kan bara användas av boende på S:Förstadsgatan och delvis boende på Möllevångsgatan. Inte någon på Nikolaigatan, de får använda gården som solområde.

I föreningen finns också en bastu.

Området

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad vid Triangeln? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Triangelns 3 bästa

3
 • Gourmetboulevarden, Östra Rönneholmsvägen 6
  Ett stycke Frankrike anas i de tre charmiga butikerna som säljer ost, kött och bröd
 • Casual Streetfood, Spångatan 32
  Här tillagas streetfood från grunden med stor passion i en intim lokal
 • Malmö Retro, Friisgatan 16
  Här frossar man i ett brett utbud av retro- och designmöbler i fint skick

Karta

Södra Förstadsgatan 79B

Södra Förstadsgatan 79B,
214 20 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Viktor Dahlström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 13