Tygelsjö, Malmö

Vallmovägen 2B

Såld, 2020-01-28
Slutpris
2 050 000 kr
Avgift
4 727 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2
Boarea
69 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Området

Att bo i Tygelsjö

Lantlig atmosfär och bekvämt nära stan. Tätorten Tygelsjö ligger en liten bit in från kusten, strax väster om E6 och härstammar från medeltiden. Sedan 2007 har orten vuxit sig allt större och nya bostadsområden har tillkommit, men den trivsamma bykänslan har inte förändrats. Tygelsjö attraherar allt fler barnfamiljer som söker en trygg plats utan att behöva bosätta sig alltför långt från stan.

När järnvägen mellan Malmö och Trelleborg byggdes på 1880-talet fick Tygelsjö en egen station, men orten har funnits betydligt längre än så. Redan på medeltiden fanns en kyrka i byn som revs i början på 1900-talet och ersattes av nuvarande Tygelsjö kyrka.

I Tygelsjö varierar bebyggelsen kraftigt och kan därför tillfredsställa både köparen som är ute efter äldre charm och den som föredrar modern nyproduktion. Ute på ängarna syns bevarade lantgårdar och lite utspritt i villagatorna finns många tegelhus från slutet av förra sekelskiftet. Även villor från 1970-talet förekommer flitigt eftersom det var då byn börjad bebyggas på alla sidor. Det nyare bostadsområdet Sjötorps ängar tog form 2007 och består av flera nyproducerade villor, parhus och lägenheter av varierande karaktär. Ytterligare bostadsbyggen planeras i Tygelsjö då efterfrågan är så pass stor.

I Tygelsjö är det lätt att trivas. Här får man både den lantliga charmen och det allra nödvändigaste på bekvämt avstånd. I byn finns det ett bageri, matbutik, bibliotek och ett par bra matställen. Ett par kilometer från centrum ligger en större, välbesökt restaurang och köpcentrat Emporia nås på cirka 10 minuter med bil. Två kommunala skolor; Tygelsjöskolan och Pilbäcksskolan erbjuder tillsammans årskurs F-9. Det finns flera förskolor, varav en av dem är en fristående uteförskola.

Att ta sig till Malmö är smidigt med såväl bil som offentlig transport. Sträckan mellan Tygelsjö och Hyllie station tar endast 10 minuter med regionbuss 150. Med bil tar du dig in till stan på cirka 20 minuter.

Köpa eller sälja bostad i Tygelsjö? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Malmö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Tygelsjös 3 bästa

3
 • SAV på Vindåkra
  På en vacker gård bland åkrarna serveras nordiska smaker.
 • Lilla Oliven
  Hyllat ställe med vällagad snabbmat
 • Per Henriks vägs lekplats
  Populär samlingsplats för barnfamiljerna med bland annat en stor lekborg.