Vackra gamla detaljer blandat med nytt och modernt!

Värnhem, Malmö

Sallerupsvägen 18

Budgivning pågår
Pris
2 150 000 kr
Avgift
6 433 kr
Antal rum
4
Boarea
103 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Vackra gamla detaljer blandat med nytt och modernt!

Ljus och vacker vindsvåning som erbjuder dig vardagsrum, tre sovrum, ett nytt badrum, gäst wc samt helt nytt modernt kök, mycket smakfullt.

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Telefon: 0701-646710

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Sallerupsvägen 18

Ett stenkast från knutpunkten Värnhemstorget och grönskande Rörsjöparken finner du denna fyrarummare som fördelar sig över 103 väldisponerade kvadratmeter. Lägenheten ligger i en välskött 30-talsfastighet med hiss, tidsenliga detaljer, mycket charm och grönskande gårdsmiljö. Under sommarhalvåret kan du njuta av härliga grillkvällar tillsammans med dina nära och kära på föreningens innergård.

Välplanerad fyra där byggnadsåret gör sig påmint i form av original brädgolv, härligt ljusinsläpp i sällskap med fin takhöjd. Bostaden fördelar sig över ett stort kök med plats för många, tre sovrum, lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och arbetsplats samt ett stort badrum med badkar och en gäst wc. Utöver detta erbjuds goda förvaringsmöjligheter i lägenheten genomgående och även ett källarförråd.

På Sallerupsvägen 18 A bor du på centralt och attraktivt läge i en citynära HSB-förening med välskötta fastigheter och allt staden har att erbjuda inom räckhåll. I närområdet finns ett bra utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjen. Knutpunkten Värnhemstorget erbjuder utmärkta kommunikationer via buss till Lund och inom Malmö. För den som pendlar nås Centralstationen på gångavstånd från bostaden eller på några minuter med buss. I bostadens omedelbara närområde finns även mataffärer, vårdcentral och vackra Rörsjöparken.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kaprifolen i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
90
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kaprifolen i Malmö består av tre fastigheter som är belägna på Sallerupsvägen 14-18, Nobelvägen 80-82 och Värnhemsgatan 15. I dessa fastigheter finns totalt 90 lägenheter (varav 6 hyresrättslägenheter) och fem hyreslokaler. Föreningen bildades 2005 och tomten är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Fläktsystem:
Sallerupsvägen 14, Nobelvägen 82 och Värnhemsgatan 15 har centralfläkt på vinden och passiva fläktar i varje lägenhet som är anslutna till ett slutet system. Nobelvägen 80 och Sallerupsvägen 16-18 har egna fläktmotorer i varje lägenhet som är anslutna till ett slutet system.

Medlemskap:
- Föreningen godkänner delat ägande mellan barn/förälder förutsatt att den som ska bo i lägenheten äger minst 10%.
- Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare.

I samband med överlåtelse vill föreningen göra en så kallad lägenhetstillsyn.

Besök gärna föreningens hemsidan för mer information: http://www.brfkaprifolen.net/

Ovanstående information är hämtad från årsredovisning, hemsida samt representant från styrelsen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse. Styrelsens mailadress är: styrelsen@brfkaprifolen.net

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgifterna med 2% 2020-04-01. Styrelsen anser att avgifterna bör höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Alla stammar byttes under slutet på 80-talet.
2006 Fasadtvätt, ommålning av plåttak, översyn av ventilationssystem och underhållsspolning av avloppsstammar.
2007-2009 Installation av nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
2010 Byte av fönster och balkongdörrar.
2012 Nya källardörrar och renovering av tvättstugorna (nytt kakel och ommålning).
2013 Åtgärdad takläcka, byte av brandluckor samt installation av nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
2014 Underhållsspolning av avloppsstammar, översyn och justering av värmesystem, byte av ventilationskåpor efter OVK samt viss renovering av hyresrätter.
2016 Installation av nya tvättmaskiner.
2017 Underhållsspolning av avloppsstammar och fasadrenovering.
2018 Målning av dörrar och fasaddetaljer mot gatan och innergården.
2019 Renovering av hissar och relining av stammarna i källaren.

Pågående i föreningen är OVK-besiktning och installation av gemensam el i samtliga lägenheter med HSB. Detta beräknas vara klart i slutet av 2020/början på 2021.

Planerade renoveringar:
Ska ha ett möte med HSB i höst för att sätta ihop en underhållsplan.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Man kan också teckna avtal med Bredbandsbolaget inom ramen för gruppanslutning. Kontakta Bredbandsbolaget för mer info.

Föreningen är ansluten till bredband via Bredbandsbolaget genom ett gruppanslutningsavtal. Hastighet: 250/100 Mbit/s. För detta utgår en obligatorisk avgift om 165 kr/mån som tillkommer på månadsavin. En startavgift på 495 kr tillkommer. Trådlös router kan lånas av Bredbandsbolaget (fraktavgift tillkommer).

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en grönskande innergård som står till medlemmarnas förfogande. Under sommarhalvåret är innergården utrustad med utemöbler och grillmöjligheter. På gården finns även en liten lekplats med sandlåda och rutschkana för föreningens minstingar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns pingis/biljardrum, verkstad för hobbysnickerier, cykelförråd och soprum. Föreningen erbjuder fyra gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren på Nobelvägen 82, Nobelvägen 80, Sallerupsvägen 18 och Sallerupsvägen 14. Tvättstugan på Sallerupsvägen 14 är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett separat torkrum.
Till varje lägenhet ingår ett källar- eller vindsförråd.

Ombyggnad, Renoveringar

Nytt kök 2019 med nya maskiner.
Nytt badrum 2019
Nytt elskåp + säkringar (centralt)
Nya eluttag i kök, badrum samt ny belysning m.m
slipat golv i samtliga rum 2019.
Spacklat och målat om alla rum 2020.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Man kan också teckna avtal med Bredbandsbolaget inom ramen för gruppanslutning. Kontakta Bredbandsbolaget för mer info.

Föreningen har fr.o.m 20160101 ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget. Det innebär att för 165 kr i månaden som läggs på avgiften eller hyran får alla boende 250 mbps ner och 100 mbps upp med kabel. Detta är inte valbart utan gäller alla lägenheter. Startavgift tillkommer på 495 kr. Trådlös router får man låna av Bredbandsbolaget. Fraktavgift på 96 kr tillkommer.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

Månadsavgift

Avgift
6 433 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Kostnad för bredband tillkommer utöver avgiften med 165 kr/mån. Totalt 6 598kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,52562%
Andel av årsavgiften är
1,52562%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 150 000 kr
Lägenhetsnummer
751
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
103 kvm*

* Enligt föreningens lägenhetsförteckning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1929-1935
Fönster
3-glasfönster

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Köpa eller sälja bostad på Värnhem? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Sallerupsvägen 18

Sallerupsvägen 18,
212 18 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Telefon: 0701-646710