Bjurfors Exklusiv presenterar en stilfull våning i tre plan med spektakulär havsutsikt

Västra Hamnen, Malmö

Barometergatan 50

Exklusiv
Utgångspris
7 395 000 kr
Avgift
8 486 kr
Antal rum
4
Boarea
146,1 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Bjurfors Exklusiv presenterar en stilfull våning i tre plan med spektakulär havsutsikt

Bjurfors Exklusiv presenterar en stilfull våning i tre plan I Västra hamnen med spektakulär havsutsikt

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Barometergatan 50 - Bjurfors
. Barometergatan 50 - Bjurfors
. Barometergatan 50 - Bjurfors
. Barometergatan 50 - Bjurfors
Utsikt mot Öresund. Barometergatan 50 - Bjurfors
Utsikt mot Öresund
. Barometergatan 50 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entré
Planlösning
Mellanplan
Planlösning
Övre plan / Hallen kan delas av som sovrum

Beskrivning

Beskrivning

Som om det attraktiva läget på en av Västra Hamnens gågata och de generösa kvadratmetrarna på tre plan inte vore nog, har våningen dessutom en storslagen vy över Öresund och det charmiga kanalområdet. Kort och gott infrias många bostadsdrömmar här.

Invändigt väntar luftiga rum med ofantligt ljusinsläpp, enhetliga material- och färgval och en genomtänkt planlösning. Här finns både en privat ingång och garage, vilket gör bostaden unik och framkallar villakänsla. På plan två sträcker sällskapsytorna ut sig och på det tredje finns tre rofyllda sovrum och ett allrum. På både de övre våningsplanen finns härliga terrasser i soligt söderläge.

Utsikten från sällskapsytorna är nästan overkliga, som om du befann dig på en ö mitt i havet. Att vid middagsbordet få uppleva himlens skiftningar vid solnedgångarna är ren och skär magi. Trots dessa harmoniska omgivningar sjuder det av liv och aktiviteter tunt hörnet för den som vill. En alldeles lagom blandning av citypuls och lugn, där du väljer nivån.

Interiör

VILLAKÄNSLA
Vid vackert läge intill kanalens slutsträcka mot havet i den norra delen av Bo01-området, väntar en unik och genomgående våning. Här får du ta del av två av Västra hamnens vackraste delar; Öresunds milsvida hav och kanalområdets charmiga bebyggelse. Ena delen av våningen vetter mot European Village, där husen vid kanalen uppvisar ett brett spektrum av arkitektur, färg, form och material. Framför husen syns lummiga trädgårdar och terrasser som sluttar ner mot vattnet. I andra delen uppvisas en vy likt en målning, där de gröna fälten och en obruten Öresundsutsikt stoltserar. Trots detta lugna läge väntar mängder av upplevelser runt hörnet; ett havsdopp, en italiensk espresso på kaféet, spontan middag eller löprunda. Valmöjligheterna är många.

Fastigheten som byggdes 2007, nås alldeles intill de gröna fälten som sträcker sig ut mot havet och Scaniaparken. Unikt för huset är att kanalen flyter genom huskroppen, på sin väg ut mot havet. Huset är byggt av solid betong och har inslag av röda partier vid några av de stora fönsterna. En stålgrå dörr visar vägen till lägenheten och ett överraskande inslag; ett privat garage alldeles bredvid dörren. Detta i kombination med den välkomnade entrén bidrar till villakänslan du så tydligt upplever här. I hallen möts du av en harmonisk färgskala. Under fötterna ligger ett praktiskt och snyggt klinkergolv med gråa plattor. Väggarna är klädda med en vit- och gröngråmönstrad tapet med lite retrokänsla.

DET STORA BLÅ
En gedigen trappa av ek leder dig upp till plan två, där sällskapsytorna sträcker ut sig. På golvet ligger en oljad parkett i ask och väggarna är vita. Genom storslagna fönsterpartier flödar ljuset in och blottar en obruten utsikt över Öresunds vatten. Här gör uttrycket panorama verkligen skäl för sitt namn. Kök, matsal och vardagsrum smälter naturligt in i varandra och ger en social atmosfär. Trivseln förstärks av en takhängd kamin i matsalsdelen.

Kökets inredning kommer från Vedum och har gräddfärgade luckor med inslag av frostat glas. Bänkskivorna är av massiv valnöt och väggarna bär ljusgrön glasmosaik. Under de varmare årstiderna dukas middagarna gärna upp på den södervända terrassen som ligger i anslutning till köket. Här blickar du ut över de färgrika husen med trädgårdar som sträcker sig ner mot kanalen.

På våningsplan två finns ett fräscht badrum med grått klinkergolv, väggar av vitt kakel och grågrön mosaik samt förvaringsskåp av valnöt. I badrummet finns tvättställ, wc och dusch. Bredvid badrummet finns en separat tvättstuga med torktumlare, tvättmaskin, förvaringsskåp och tvättho.

ROFYLLT PÅ PLAN TRE
En vit trätrappa leder dig upp till det tredje våningsplanet och ett mysigt allrum med ljusgråa väggar och trägolv i ask, som fortsätter vidare i alla rum. Allrummet är en perfekt plats att sträcka ut benen på och bara njuta av en film, bok eller spel. Rummet kan även bli ett fjärde sovrum om så önskas. I anslutning till trappan finns ett badrum som följer samma stilfulla uttryck som det föregående våningsplanet med valnötsinredning, vitt kakel och grågrön mosaik. En skillnad är att du istället kan fylla upp ett kar med vatten och avnjuta ett rofyllt bad.

På detta plan finns tre luftiga och ljusa sovrum, varav två av dem vetter mot havet. Ett av dessa har fransk balkong och det andra har stora fönster över hela gaveln. Det tredje sovrummet har utgång till en privat terrass i söder och en walk in closet.

På detta underbara läge njuter du av både fördelarna med att ha nära till allt och samtidigt bo i lugna omgivningar nära havet. Du får en egen oas men kan också utnyttja fastighetens gemensamma faciliteter såsom en takterrass med SPA-avdelning och en gästlägenhet.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Terrass på våning två är gemensam. Uteplats 2: Terrass på våning tre är privat. Uteplats 3: Gemensam (bokningsbar) takterrass med jacuzzi, bastu och övernattningslägenhet.

Månadsavgift

Avgift
8 486 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 260 kr/månad för bredband. Tillägg för gargaeplats tillkommer om ca 1100 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,7203%
Andel av årsavgiften är
4,72033%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 395 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
146,1 kvm**

* 1-3 av 5 våningsplan, Etagelägenhet; Boytan fördelar sig i tre plan, där du har egen entré och garage i bottenplan samt uteplatser på våning två och tre.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
670 kr
Summa
670 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2007
Ventilation
Mekanisk

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Barometern 39
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
27
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Barometern 39. Föreningen upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Tomten är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Kompassen. Föreningens andel är 7,89 procent. Samfälligheten förvaltar sophanteringen.

Årsavgifterna planeras att höjas i takt med inflationen.

Delat ägande diskuteras från fall till fall.

Besök gärna föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/39barometern/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2014 byte av sydvända ytterdörrar.
2018 renovering av fasad.

Planerat underhåll
Utbyte av trätrall på vissa terrasser

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

Föreningen har 29 bilplatser i botten av fastigheten och ytterligare 4 garageplatser som tillhör specifika lägenheter. Kostnaden varierar från 900 kr/månad till 1 100 kr/månad beroende på placering.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till Telia.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera gemensamma terassser. Högst upp i huset finns ett SPA med egen utomhusjacuzzi, här finns även pentry, bastu och dusch. Kostnat för att hyra SPA:et är 100 kr/tillfälle. Föreningen har även en övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar för 200 kr/tillfälle.

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Barometergatan 50

Barometergatan 50,
211 17 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sundspromenaden 15
  Utgångspris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  7 391 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  145 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens Esplanad 14
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 790 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  122 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!