Med ständig närvaro från havet

Västra Hamnen, Malmö

Barometergatan 80

Exklusiv
Utgångspris
7 995 000 kr
Avgift
8 325 kr
Antal rum
4
Boarea
137 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • torsdag 28/5, KL 17:00 - 17:20

  Boka via www.bjurfors.se

 • söndag 31/5, KL 11:50 - 12:10

  Bola via www.bjurfors.se

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Med ständig närvaro från havet

Bjurfors Exklusiv presenterar en spektakulär våning i Västra hamnen med fyra rum och kök, vidsträckt balkong och fria vyer över Öresund

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Tidig morgon i Västra hamnen. Solen ligger likt en spegel över Öresund och gräsmattan är täckt av dagg. Hamnpromenaden har så stilla vaknat till liv. Barnvagnar rullas i sakta gemak och en doft av espressobönor strömmar ut från kaféet runt hörnet. Att Västra hamnens unika kombination av lugn och puls tilltalar många är inte svårt att förstå. Närheten till havet, den begränsade trafiken och de många grönskande platserna ger en fridfull atmosfär samtidigt som förskola, skola, butiker, matställen och service nås inom bekvämt promenadavstånd.

Tre våningar upp i en modern fastighet med spännande arkitektur, finner du lägenheten som fördelar fyra generösa rum och kök på 137 kvadratmeter. Fastigheten ligger bokstavligen talat ett stenkast från hamnpromenaden och Daniaparkens gröna fält. En fri utsikt över milslångt hav kan följas från morgon till kväll såväl interiört som exteriört. Längs med hela bostaden löper en stor balkong i väster som nås från vardagsrum, matsal, kök och ett av sovrummen. Den andra delen av lägenheten som består av ytterligare två sovrum, badrum och klädvård bjuder på utsikt över Turning torso och kvarterets fascinerande arkitektur. Från ett av sovrummen finns en balkong med morgonsol. Våningen domineras av kolossalt ljusinsläpp, härliga ytor och enhetliga materialval.

Interiör

Dynamisk arkitektur på rofyllt läge
Likt granit mellan vita pärlor sticker fastigheten ut, med sin spännande kubistiska design. En ram omfamnar de stora glaspartierna och de djupa längsgående balkongerna med räcke av grönt glas. Husets framsida står på första parkett i väster med obruten utsikt över grönska och hav. Långt borta känns storstadens trafik och buller. Badplatser, kaféer och matställen finns några kliv åt från porten. På husets baksida väntar en härlig vy över hus i en mängd olika varianter av färg och form, inflikat mellan lummig grönska och kanalvatten. Entrén nås från husets baksida, som omges av en parkliknande gårdsmiljö. Hissen tar dig upp till tredje våningen.

Funktionellt och luftigt
Under dina fötter i hallen ligger praktiska gråa klinkerplattor, som efterföljs av en ekparkett samt vita väggar som är genomgående för hela lägenheten, bortsett från bad- och tvättrum. Bra utrymme för ytterkläderna finns i en garderob i hallen och en klädkammare. I anslutning till hallen finns ett gästbadrum med dusch, kaklat i klassisk svart och vitt.

Direkt till höger om hallen finns en separat tvättstuga med fem garderober, handfat, bänkskiva, tvättmaskin och torktumlare för smidig klädvård. På golvet ligger gråa stenplattor. Ett tvådelat, öppningsbart fönster mot skänker både luft och ljus. Till höger om tvättrummet finns ett stort familjebadrum med dubbla handfat, wc, dusch och badkar. Väggarna är klädda med ljusblått kakel och stenplattorna på golvet är mörkgråa. Ett öppningsbart fönster vetter ut mot husets gårdsmiljö.

Vidare mot höger efter badrummet ligger två luftiga sovrum bredvid varandra. Det första är aningen större än det andra och har en hel garderobsvägg till höger samt utgång till en balkong med morgonsol och fin utsikt över Turning torso och kvarterets takåsar.

Obruten utsikt över Öresund
Till vänster om hallen nås det tredje sovrummet, som idag används som tv-rum. Om behovet för sovrum inte finns, är det också ett utmärkt rum för gäster eller kontor. Stora fönsterpartier täcker större delen av väggen mot hamnpromenaden och ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Härifrån nås den imponerande balkongen på 25 kvadratmeter som löper längst med hela lägenhetens västra sida. Att nämna hur storslagen utsikten från balkongen är, känns egentligen överflödigt. Milsvida fria vyer av Öresund utspelar sig här, där du kan följa såväl fartygens färd över havet som badgäster som svalkar sig under sommartid. Det är en ynnest att kunna ha både liv och rörelse utanför dörren samtidigt som havet bidrar med sitt lugn. En sällsynt kombination.

Rakt igenom entréhallen kommer du vidare till den underbara sällskapsdelen med kök, matplats och vardagsrum i social planlösning. Ytorna är lika spektakulära som vyerna genom de enorma glaspartierna som breder ut sig längs hela den sällskapsdelen. Dubbla altandörrar öppnar upp till balkongen, som ger dig sol från förmiddag tills det att den går ner över havet och efterlämnar ett magiskt rosafärgat skimmer. Längst bort i vardagsrummets finns en mysig nisch med fönsterpartier åt både öst och väst. Matbordet har en självklar plats vid fönstret intill köket, som ligger i halvöppen planlösning.

Köket kommer i klassiskt utförande från Ballingslöv med släta vita luckor och vitkaklade ytor ovanför den svartgrå bänkskivan. Samtliga maskiner är rostfria och kommer från Electrolux, bortsett från fläkten från Franke. Köket erbjuder gott om förvaring samt både två sittplatser och serveringsyta på köksön som pekar ut mot matsalsdelen. Kanske smakar middagarna aningen bättre, när den tillagas och avnjuts till denna hänförande utsikt?

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong med magisk utsikt mot havet. Balkong mot gården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 325 kr

I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV och bredband. Hushållsel tillkommer utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,72264%
Andel av årsavgiften är
5,72272%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 995 000 kr
Lägenhetsnummer
0012
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
137 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
2-3-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett förråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
130

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Ankarspelet i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Ankarspelet 24 i Malmö med 3 byggnader bestående av totalt 18 lägenheter. Byggnaderna uppfördes 2007. Fastighetens adress är Barometergatan 80-86. Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen är delaktig i samfälligheten Kompassen. Samfälligheten förvaltar fyra gemensamhetsanläggningar som omfattar sopanlägging, kvartersmark, belysning samt dagvattensystem.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Individuell avläsning tillämpas. Lägenhetsinnehavaren betalar elförbrukningen månadsvis via avgiftsavin. Avläsning sker var tredje månad.

För närvarande finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgifterna höjdes med 1% vid årsskiftet. Sannolikt höjs avgifterna med 1-2% till nästa år. Kontrollerat 2020-03-03.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen tillåter delat ägande. Bostadsrätten får endast användas i sin helhet som permanentbostad.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse. Kontaktuppgifter till styrelsen kan inhämtas från ansvarig mäklare.

Renoveringar - Utförda och planerade

2017 besiktning av fönster.
2019 OVK och energideklaration. Installerat ladd-boxar till samtliga garageplatser.
2020 målning av hissdörrar samt passage mellan garage och källare.

Föreningen utför löpande underhåll. Planerat underhåll under 2020:
Tagg-systemet ska ses över.
Reparera staketet runt gården.
Rengöring av fasader på småhusen.
Reparera vattenskador.

Parkering

I föreningen finns 31 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 875 kr/månad för medlemmar. Förningen har ett internt kösystem.

Föreningen installerade laddboxar vid alla garageplatser under 2019. Vill man utnyttja laddningsmöjligheten får man betala en engångsavgift som motsvarar föreningens självkostnad. Sedan kostar det endast den el som man förbrukar. Om man säljer sin lägenhet så följer garageplatsen med till den nye lägenhetsinnehavaren. Man får således inte tillbaka engångsavgiften om man flyttar ut.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gemensamma utrymmen

Cykelförvaring finns på gården samt i källaren. Barnvagnsrum finns i trapphuset. Samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmöjligheter.

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Barometergatan 80

Barometergatan 80,
211 17 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Barometergatan 50
  Utgångspris
  7 295 000 kr
  Månadsavgift
  8 486 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  146,1 kvm

  Visning: 2020-05-31 11.00 Boka här