Hoppa till innehåll

Dynamisk arkitektur mellan hamnpromenad och hav

Västra Hamnen, Malmö

Kompassgatan 8A

Utgångspris:
10 600 000 kr
Antal rum:
6
Boarea / Biarea:
140 kvm / 24 kvm
Tomtarea:
124 kvm
Byggår:
2004
Takterrass:
Ja

Dynamisk arkitektur mellan hamnpromenad och hav

Bjurfors Beyond presenterar ett av de charmiga arkitektritade radhusen vid kanalen i Västra hamnen med garage, trädgård, två terrasser och balkong.

Beskrivning

Den kontinentala känslan är påtaglig på Kompassgatan där radhus i olika kulörer omfamnar båda sidor av kanalen. Tankarna förs lätt till städer som Köpenhamn, Prag och Amsterdam där townhouses vid vattnet är ett naturligt inslag. Ett av dessa är huset på 8a som har orangeröd fasad med två takterrasser balkong och en lummig tomt med trädäck som mynnar hela vägen ut till vattenkanten. Knappt 150 meter bort ligger Sundspromenaden.

Det uppmärksammade radhuskvarteret kallas European Village och är en del av Bo01-mässan där flera europeiska länder tävlade med olika arkitektbidrag på temat hållbarhet. Husen som alla skulle representera landets arkitektur stod klara 2004.

Husets boyta om ca 140 kvm fördelas på fyra plan; ett entréplan med allrum, badrum och anslutande garage, våning två med kök och sällskapsrum, våning tre med tre sovrum och ett badrum samt våning fyra som har en öppen studio med två anslutande terrasser i vardera sida. En fin och tydlig fördelning mellan sociala och privata rum. Stilspråket är genomgående modernistiskt med raka linjer, mycket luft och enhetliga material- och färgval. Väggarna är nästan uteslutande vitmålade och golvytorna belagda med ekparkett. För att maximera såväl ljus som kontakten med utemiljön är glaspartierna väl tilltagna i samtliga rum. Under de varma månaderna njuts det till fullo av sköna uteplatser av rik variation. Från terrasserna är känslan fri och öppen med vidsträckt utsikt. I trädgården på baksidan är det privat, lummigt och mysigt. Känslan av en egen privat brygga är slående vid den sista delen av altandäcket som har trappsteg ner till vattnet. Ett fridfullt boende med stark villakänsla och folkliv runt hörnet.

Interiör

VÄLKOMMEN
Västra hamnen gick från noll till hundra på bara några år. De tidigare ödemarkerna med nerlagda industrier är idag en livfull stadsdel med badplatser, grönområden, matställen, mötesplatser och Malmös landmärke Turning torso. Liksom den smäckert svängda byggnaden uppmärksammas området för sin unika arkitektur. European Village ligger längst ut i norra Bo01-området och har en genomgående lekfull och färgglad konstruktion med två radhuslängor på vardera sidan av kanalen. Lite lagom dolt med ingång från innergård men bara några kliv från Sundspromenaden.

PLAN 1
ENTRÉHALL & GARAGE
Via en vackert stenlagd innergård nås det orangeröda radhusets entré. Dörren är grå liksom garageporten, fönsterramarna och terrassens stålräcke. Att ha ett privat garage på ett läge som detta är lika unikt som trevligt inslag. Direkt innanför dörren möts du av en fin hall med gott om förvaring för ytterplagg i nisch och garderober. Den ena väggen är klädd med en tapet i mustigt rött. På golvet ligger gråa klinkerplattor. Ytterligare utrymme finns längre in i hallens förlängning som ansluter till trappan upp till övre plan.

BADRUM 1
Det första badrummet nås via entréhallen och är helkaklat i en grå ton. Inredningen består av duschalkov med glasdörrar, wc samt tvättställskommod och spegelskåp i trä.

ALLRUM
På entréplanet finns även ett luftigt och ljust sällskapsrum med stora öppningsbara glaspartier som leder rakt ut till den privata trädgården med uteplatser och fin växtlighet. Rummet fungerar som en utmärkt förlängning vid trädgårdsfester och sociala sammankomster. Det är förstås också möjligt att inreda rummet som ett huvudsovrum och därmed få fyra sovrum totalt.

PLAN 2
En trappa upp välkomnar ytterligare sociala utrymmen; kök, matplats och sällskapsrum i öppen och genomgående planlösning. Kökets interiör går i en harmonisk färgskala med havregula luckor och grå mosaik. Arbetsytorna som breder ut sig i vinkel består av en bänkskiva i ek samt en diskbänk i rostfritt som matchar maskinerna. En liten köksö mot sällskapsdelen erbjuder två extra sittplatser. Matplatsen har sin givna placering framför den stora fönsterväggen där du också når en liten balkong med utsikt mot kanalen. I andra delen öppnar sig sällskapsrummet med en fin volym och ett storslaget ljus från ett stort glasparti med fransk balkong som vetter mot entrésidan. De två sociala rummen är fint förenade med varandra och erbjuder gott om utrymme för umgänge.

PLAN 3
SOVRUM 1–3
Trappan från sällskapsrummet leder vidare upp till det tredje planet som är husets sovrumsavdelning. I den ena delen, med franska balkonger mot kanalen, ligger två snarlika sovrum som är idealiska rum för barn, gäster eller hemmakontor. Huvudsovrummet i andra delen är rymligt med höga fönsterpartier mot entrésidan och en hel garderobsvägg.

BADRUM 2
Badrummet är rymligt och stilrent inrett liksom det första, i såväl färg som form. Väggar och golv är kaklat i grått och inredningen består bland annat av ett fristående badkar, dusch, tvättställskommod och wc.

PLAN 4
STUDIO
På det översta och fjärde planet möts du av ett storslaget ljusflöde i i den öppna studion som är helt inramad av glaspartier åt båda håll med utgång till två takterrasser. Rummet har en härlig yta för umgänge, avkoppling och kreativitet.

UTEMILJÖ
Husets utemiljö är lika extraordinär som huset i sin helhet. De två terrasserna på övre plan har många soltimmar att njuta av i olika väderstreck och varierande utsikt. Den mindre terrassen vetter mot kanalen och har plats för ett litet matbord, grill och odling i kruka. Den andra terrassen på motsatt sida har ett generöst altandäck med utrymme för både en stor soffgrupp och solstolar. Härifrån fås en glimt av Öresund och Västra hamnens bebyggelse. I trädgården varvas både av lummig grönska från buskar och träd samt fina uteplatser på altandäck. Här är det privat, mysigt och vackert med naturliga trädgårdsrum att njuta av. Att tomten leder hela vägen ner till kanalvattnet som ringlar sig genom området ger en alldeles unik känsla.

Ansvarig mäklare

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Film

Film

Bilder

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Barometern 26

Planbestämmelser

Detaljplan (1999-08-26)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Malmö Hamnen GA:4, Gemensamhetsanläggning: Malmö Hamnen GA:5, Gemensamhetsanläggning: Malmö Hamnen GA:6, Gemensamhetsanläggning: Malmö Hamnen GA:7

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 472 000 kr
Byggnadsvärde
1 984 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 287 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Radhus
Byggår
2004
Fasad
Puts
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Naturgas
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3 glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Husets utemiljö är lika extraordinär som huset i sin helhet. De två terrasserna på övre plan har många soltimmar att njuta av i olika väderstreck och varierande utsikt. Den mindre terrassen vetter mot kanalen och har plats för ett litet matbord, grill och odling i kruka. Den andra terrassen på motsatt sida har ett generöst altandäck med utrymme för både en stor soffgrupp och solstolar. Härifrån fås en glimt av Öresund och Västra hamnens bebyggelse. I trädgården varvas både av lummig grönska från buskar och träd samt fina uteplatser på altandäck. Här är det privat, mysigt och vackert med naturliga trädgårdsrum att njuta av. Att tomten leder hela vägen ner till kanalvattnet som ringlar sig genom området ger en alldeles unik känsla.

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 600 000 kr
Rum
6
Antal sovrum
4
Boarea
140 kvm*
Tomtarea
124 kvm
Biarea
24 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
20 463 kr
Värme
14 331 kr
Försäkring
5 304 kr
Samfällighetsavgift
2 972 kr
Vatten/Avlopp
2 979 kr
Summa
46 049 kr
Elförbrukning
4 673 kWh/år

Samfälligheten ”Kompassen”, samfälligheten står för sopsug, snöröjning och dagvatten.

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttagna om sammanlagt 3 900 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2023-09-29

Länkar

Om Västra Hamnen

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kompassgatan 8A

Kompassgatan 8A

211 17 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Kompassgatan 8A

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND