Underbar tvåa med parkutsikt!

Västra Hamnen, Malmö

Lilla Varvsgatan 19A

På förhand
Utgångspris eller Högstbjudande
2 295 000 kr
Avgift
2 958 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 10
Hiss
Ja

Underbar tvåa med parkutsikt!

Oemotståndlig tvåa i Västra Hamnen med rogivande parkutsikt, imponerande balkong med terrasskänsla och ett stilrent kök!

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Denna nybyggda tvåa erbjuder något utöver det ordinära med sin magnifika parkutsikt från lägenhetens samtliga fönster. Därtill imponerar det stilrena vita köket, den exklusiva vita, mattlackade ekparketten, den väl tilltagna balkongen med kvällssol och föreningens perfekta belägenhet i stadsdelen med kort promenadavstånd till både Masttorget, via den blivande gågatan Mastgränd, med sin shopping, service och restauranger samt Sundspromenaden.

Utöver strandpromenader och sitt havsnära läge erbjuder även Västra Hamnen ett stort utbud av restauranger, caféer, systembolag och butiker. Tio minuter till centralstationen för pendlaren. Runt hörnet finner du Bo01-bryggan/Scaniabadet, volleybollplaner samt strandklubben Vanna Beach.

Interiör

INTERIÖR
Välplanerad och ljus lägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vit, mattlackad ekparkett finns i hela lägenheten! Hallen har goda avhängningsmöjligheter och garderob finns. Från hallen når vi vardagsrummet rakt fram, badrummet in till höger samt sovrummet in till vänster.

Imponerande vardagsrum med generöst fönsterparti mot Varvsparken och öppen planlösning mot köket. Lätt att möblera med en naturlig avdelning för soffgruppen samt plats för matbordet intill köksöppningen.

Från vardagsrummet når vi utgången till den stora balkongen med sol från sen eftermiddag tills solnedgång samtidigt som man kan betrakta den rogivande utsikten över Varvsparken, som med sina 4 hektar är den största parken i Västra Hamnen som erbjuder rymliga ytor för lek, aktiviteter och avkoppling. I väster kan du beskåda Malmös och hela Nordens högsta skyskrapa Turning Torso! Gott om plats på balkongen för bord och stolar.

Sovrummet är riktigt generöst i sin storlek, hela 15 kvadratmeter! Förutom gott om plats för dubbelsängen finns även två stora garderober med skjutdörrar. Golven i lägenheten är vit mattlackad ekparkett med matchande trösklar i vit, mattlackad ek. Innerdörrarna i vitt från Dooria med ram.

KÖK
Välplanerat & stort kök i u-form med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vita köksluckor från Ikea med trycköppningsfunktion upptill. Svart bänkskiva i laminat och vitt, blankt kakel i storlek 10X30 cm som stänkskydd. Integrerad induktionshäll, inbyggd diskmaskin , rostfri ugn, rostfri kyl/frys samt inbyggd mikro. Majoriteten av vitvarorna är uppgraderade tillval.

BADRUM
Rymligt badrum med väggar kaklade i blankt, vitt kakel 20X30 cm samt svart klinkers på golvet i storleken 10X10 cm. Duschhörna med vikbara, raka dörrar från Hafa samt vask med kommod i vit högglans under (monterad utan ben) och spegelskåp 60X96 ovanför.
Kombinerad tvättmaskin / torktumlare 9/6 Kg, klass A. Som tillval har här även valts extra förvaringskåp ovanför kombimaskinen samt ett exklusivt duschset med takdusch.

Välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malmö Kryssmasten 4

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fika Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
104
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Fika Malmö. Bostadsrättsföreningen kommer uppföra 104 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler. Inflytt beräknas preliminärt att ske mellan augusti 2018 och december 2018. Föreningens adresser är Lilla Varvsgatan 19 A-B, 21 A-C och Mastgränd 19-23. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BoNea.
Föreningen planerar att höja avgiften med 2 % årligen. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Slutgitlig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga planerade renoveringar.

Parkering

Föreningen kommer delta i en blivande gemensamhetsanläggning genom vilken föreningen kommer att disponera ca 72 garageplatser. Garageplatserna upplåts med sidoavtal. Kostnad för garageplats debiteras separat, f.n kostar en plats 895 kr/månad. Vid överlåtelse av bostadsrätten återgår parkeringsplatsen till föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bonea.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en grön och ombonad innergård med vackra planteringar och stenläggningar. Här finns sittplatser, cykelparkeringar, odlingslotter och lekyta för de minsta.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter har egna tvättmöjligheter. I föreningen finns en gästlägenhet med pentry, WC och dusch. Gästlägenheten kan hyras till en kostnad om 250 kr/natt.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Driftskostnaden avser en elförbrukning på 250kr/månad samt hemförsäkring på 150 kr/mån.

Uteplats/balkong

Härligt stor balkong i nordväst med parkutsikt!

Ombyggnad, Renoveringar

Fastigheten färdigställd 2018.

TV/bredband

Bredband, tv och telefoni från ComHem

Parkering

Föreningen kommer delta i en blivande gemensamhetsanläggning genom vilken föreningen kommer att disponera ca 72 garageplatser. Garageplatserna upplåts med sidoavtal. Kostnad för garageplats debiteras separat. Vid överlåtelse av bostadsrätten återgår parkeringsplatsen till föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bonea.

Övrigt

Förråd nr 2-1203 medföljer. I avgiften ingår värme och vatten. Fast avgift för bredband, tv och telefoni från ComHem tillkommer med 2163 kr/år. Obs samtalsavgifter tillkommer. Kostnad för hushållsel ingår ej.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 958 kr

inkl värme, vatten. Fast avgift för tv,bredband och telefoni från ComHem tillkommer med 180 kr/mån (samtalsavgifter tillkommer)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8174%
Andel av årsavgiften är
0,8174%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
2-1203
Våningsplan
3 av 10
Hiss
Ja*
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
51 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2018

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Lilla Varvsgatan 19A

Lilla Varvsgatan 19A,
211 76 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Knopgränd 1C
  Utgångspris
  1 645 000 kr
  Månadsavgift
  2 230 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Mastgränd 32
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Signalgatan 6
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens Esplanad 20 A
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 178 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!