Exklusiv våning på hela 145 välplanerade kvadratmeter med enastående takhöjd!

Västra Hamnen, Malmö

Sundspromenaden 15

På förhand
Utgångspris
6 995 000 kr
Avgift
7 391 kr
Antal rum
4
Boarea
145 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Exklusiv våning på hela 145 välplanerade kvadratmeter med enastående takhöjd!

Exklusiv våning om 145 kvadrat på Sundspromenaden 15, stor terrass i sydväst med utsikt över sundet, havspromenaden och Öresundsbron!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-206656

 • Extra kontaktperson

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Exklusiv våning om 145 kvadratmeter med stor terrass i sydväst. Sundspromenaden 15 - Bjurfors
Exklusiv våning om 145 kvadratmeter med stor terrass i sydväst
Låt dig hänföras av den sagolika havsutsikten. Sundspromenaden 15 - Bjurfors
Låt dig hänföras av den sagolika havsutsikten
Enastående terrass med förstaklassigt sydvästläge. Sundspromenaden 15 - Bjurfors
Enastående terrass med förstaklassigt sydvästläge
Stor nog att rymma en större loungegrupp. Sundspromenaden 15 - Bjurfors
Stor nog att rymma en större loungegrupp
Ena delen av terrassen är inglasad. Sundspromenaden 15 - Bjurfors
Ena delen av terrassen är inglasad
Här dukar du upp i goda vänners lag. Sundspromenaden 15 - Bjurfors
Här dukar du upp i goda vänners lag

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En våning upp finner du detta gedigna hem som fördelar fyra välplanerade rum och kök på 145 kvadratmeter. Fastigheten ligger bokstavligt talat ett stenkast från hamnpromenaden med fri utsikt över milslångt hav och Öresundsbron. Planlösningen är mycket tilltalande med tre generösa sovrum, två badrum, egen tvättstuga samt härligt ljusa och stora sociala sällskapsytor.

Från vardagsrummet nås en stor inglasad uteplats med härliga skjutbara glaspartier och en terrass ut mot strandpromenaden med magnifik havsutsikt att beundra. Den ljuvliga utsikten över havet och Öresund är följsam från både vardagsrummet och kökets stora fönsterpartier. En mindre uteplats i direkt kontakt med hallen finns även att nyttja med morgonsol. Den sagolika takhöjden är unik för området och gör hela våningen luftig och trivsam.

Sundspromenaden 15 erbjuder ett hamn- och strandnära boende med kontinentalkänsla som tagen ur en dagsglimt av Puerto Banús eller Monacos skönaste dagar. Här njuter vi i hjärtats puls av Västra Hamnen med vyer över hela Öresund och Limhamnsfältets vackra grönska och böljande vågspel samt Öresundsbron mitt i blickfånget.

2001 uppförde JM detta unika och mycket eftersökta 50+ boende. Fastigheten har fått beröm redan från starten av både experter och besökare. Här har skapats något för dig som värdesätter ett tryggt, bekvämt och vackert hem. Därtill erbjuds både festlokal, övernattningsrum samt en underbar stillsam innergård, en lugn och skön oas för föreningens medlemmar. Givetvis finns en stor hiss i markplan som går ner till källaren/garaget.

Ni har nu ett sällsynt tillfälle att införskaffa en bostad i Malmös kanske finaste och mest gedigna boende, för den klokare publiken. En bostad med närhet till havet, grönskan, restauranger, stadens puls samt shopping.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Salongen 11

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Månadsavgift

Avgift
7 391 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
8,9456%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 995 000 kr
Lägenhetsnummer
0113
Våningsplan
1 av 5*
Hiss
Ja**
Rum
4
Sovrum
3
Max antal sovrum
3
Boarea
145 kvm***

* En trappa upp

** Hiss från markplan

*** Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2001
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
145
Energideklarationsdatum
2012-12-05

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vitruvius
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Salongen 11 i Malmö kommun med därpå uppförd byggnad med 14 lägenheter. Byggnaden är uppförd 2001. Fastighetens adress är Sundspromenaden 15.

Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt och 16 garageplatser med hyresrätt. Brf Vitruvius är en äkta förening bildad 1999. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningens tomt är friköpt och bebyggdes år 2001.

Föreningen är en 50+förening vilket innebär att man måste vara fyllda 50 år för att bli godkänd som medlem. Om äkta makar förvärvar en lägenhet i föreningen är det tillräckligt att en av makarna uppnått sagda ålder.

Föreningen har två sammanhängande lokaler (övernattningslägenheter), Kajutan och Salongen som medlemmarna kan boka. Avgiften är 200:- för medlemmar i Brf Vitruvius och 400:- för boende i radhusen. Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1 januari 2015 då avgifterna höjdes med 4 %.

Bredablick har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2012: Blästrat fasaden samt målat om garaget och trapphusen. Man har även köpt nya möbler till gemensamhetslokalen. Även felaktigt monterade svällister i fönsterpartier har bytts ut.

Parkering

Föreningen upplåter 16 garageplatser med hyresrätt

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Sundspromenaden 15

Sundspromenaden 15,
211 16 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-206656

 • Extra kontaktperson

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37