Magiska vyer över Öresunds skyline

Västra Hamnen, Malmö

Sundspromenaden 1

Exklusiv
På förhand
Utgångspris
7 495 000 kr
Avgift
8 191 kr
Antal rum
4
Boarea
158 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Magiska vyer över Öresunds skyline

Bjurfors Exklusiv presenterar en stilfull våning med spännande interiör och unikt generösa kvadratmetrar på ett plan på underbart läge i Västra hamnen

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Magiska vy över öresunds skyline
. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
. Sundspromenaden 1 - Bjurfors

Gränsen mellan inne och ute suddas bort

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Likt en kuliss uppenbarar sig en spektakulär vy över Öresund med Malmös silhuett i horisonten som sträcker sig vidare mot Öresundsbron och Köpenhamn. Alldeles nedanför våningen råder en känsla av Rivieran med småbåtshamn, träbryggor och strandpromenad. Läget är fridfullt och vindskyddat men när lusten faller på går du runt huskröken, där ett myllrande folkliv och flera trevliga matställen väntar.

Det är inte bara läget i Västra hamnen som är sällsynt. Att hitta en våning på 158 kvadratmeter, fördelat på ett plan, är inte helt enkelt. Det finns endast fyra lägenheter i huset som bjuder på denna generösa boyta. Rumsfördelningen och ytan gör dessutom att bostaden fungerar för både par och familjer. Här disponeras rejäla sällskapsytor i öppen planlösning mot kök i ena delen och de privata ytorna med 2 badrum, tvättstuga, klädkammare och 3 sovrum i andra delen.

Invändigt väntar spännande arkitektur. Öppningsbara panoramafönster, fönsternischer och glasblocksväggar i den voluminösa sällskapsdelen skapar ett dynamiskt ljusinsläpp. Genomgående för våningen är den påkostade känslan som kommer från enhetliga och dyrbara materialval, rymd samt storslagen utsikt. Välkommen till ett trivsamt hem med lite utomlandskänsla året runt.

Interiör

HAMNLIV VID ÖRESUND
I ett av Västra hamnens absoluta signaturhus som uppfördes 2001, samtidigt som hela området väcktes till liv genom Bo01, ligger en våning med mycket känsla. Läget på strandpromenaden är lika unikt som utsikten det bjuds på. Här befinner du dig på första parkett och kan därmed njuta av magiska vyer över havet, Limhamnsfältet, Malmös skyline och Öresundsbron som sammanlänkar regionen. Trots det oerhört centrala läget i stadsdelen är bostadens placering lugn. Här kan du i tystnad blicka ut över det rogivande havet från lägenheten den ena stunden, för att i nästa befinna dig på ett café runt hörnet omgiven av liv och rörelse. Sommartid vimlar det av bad- och båtgäster samt folk som njuter av en bit mat, glass eller espresso på ett av de många matställena som finns här. Varken detta eller de starka vindarna, som kan förekomma på ett så havsnära läge, känner du av från bostaden.

FUNKTIONELLT OCH ENHETLIGT
På våning 2 av 4 välkomnas du in i den genomgående bostaden som breder ut sig på 158 kvadratmeter på ett plan. I hallen möts du av vita väggar, tak och klinkerparkett från Höganäs. På vänster vägg finns fem rejäla garderober med skjutdörrar av äkta ek och handtag i lindat märkt läder. På den motsatta väggen finns ytterligare en garderob i samma utförande samt en dörr som leder in till en gästtoalett med ekstavsklinker från Höganäs samt målade och kaklade väggar.

Rakt fram syns köket som ligger i öppen planlösning mot de sociala ytorna som är placerade i våningens västra del. Köket är l-format och har elegant inredning från italienska Berloni, som följer stilen i hallen med skåpsluckor från golv till tak i ek med handtag i brunt läder. Bänkskivorna är gjorda av vacker brun marmor och väggarna ovanför arbetsytorna är klädda med sandfärgad mosaik. Det funktionella och snygga golvet i gröngrått gummi ger lite retrokänsla. Köksinredningen bjuder på mycket förvaring och fina arbetsytor. Ett hörnskafferi med rundad dörr ger ytterligare utrymme för torrvaror. Maten tillbereds på en gedigen gashäll från Siemens på köksön som vetter ut mot sällskapsrummet. Ovanför gashällen hänger en rostfri fläktkupa från Fjärås som tar hand om os. Skåpen under köksön samt kökets socklar av rostfritt stål utgör en spännande kontrast till det gedigna ekträet. Samtliga maskiner är av god kvalitet och kommer huvudsakligen från Siemens.

LJUS I OLIKA SKEPNADER
Sällskapsrummets enorma rymd och ljusinsläpp imponerar – för att inte tala om utsikten genom de heltäckande och öppningsbara glaspartierna. Här är du overkligt nära Öresunds vatten och har förmånen att få följa denna vy från morgon till kväll. Ljusspelet i rummet är magiskt och ändrar skepnad utifrån årstid. Detta förstärks också från de två väggarna av glasbetong som är en lika stilig inredningsdetalj som funktionell ljuskälla. Hela sällskapsdelen är placerad i en utskjutande del av huset, som ett jättelikt burspråk med fönster åt tre håll vilken skapar en unik effekt. De öppningsbara glaspartierna vetter ut mot en balkong mot hamnen och det stilla båtlivet. Vid köket, som ligger i öppen planlösning med sällskapsytorna, finns en fönsternisch som är en utmärkt plats för matsalsdel.

PRIVATA RUM
Från hallen leder en korridor mot de privata ytorna i våningens östra del. Till höger finns bostadens tvättstuga med klinkergolv och laminerad bänkskiva med rostfri tvättho. Rummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Bredvid tvättstugan finns ett separat duschrum med vit tvättställskommod. Här är golv och väggar kaklat i vitt medan duschutrymmet har mosaik i koppartoner. Intill duschrummet ligger en väl tilltagen klädkammare.

På motsatt sida finns ett badrum med wc, dusch och tvättställskommod. Här finns samma ekstavsklinker som på gästtoaletten, vaniljmålade väggar och en duschkabin med glasdörrar och väggar av ekstavsklinker. Ett stort fönster släpper in rikligt med ljus.

Korridoren mynnar ut i en rund hall med ingång till 3 sovrum. I dag disponeras det ena sovrummet som stor walk in closet och det andra som gästrum medan det tredje är huvudsovrum med fransk balkong. Från balkongen upplevs en annan del av Västra hamnen med grönska och springvatten.

”På Sundspromenaden 1 får du ett påkostat boende med svårslagna vyer och unikt stor boyta”

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong med utsikt över småbåtshamn och Ribergsborg skyline

Ombyggnad, Renoveringar

2016.

Ommålning av hela lägenheten, nya dörrar med dörrkarmar i ek ( Ekstrands ), slipning och oljning av parkettgolv,
ny walking closet.
Nya maskiner:
Siemens Tvätt/tork maskin 10 års garanti, Bosch Diskmaskin m. 5 års garanti, Siemens Kyl med frysfack 5 års garanti, Siemens Varmluftsugn 5 årsgarant.
Ny köksö med Siemens Gashäll.
Nya marmor skivor i köksö och Diskho med diskmaskin.

2018.

Totalt ny huvudtoalett med dusch, Purus rostfri toa med vask, renovering av dusch toalett, ny gästtoalett med utrustning.
Nya Garderobsdörrar i ek med ovandel med skjutdörrar.

Parkering

Kostnad för garageplats tillkommer månadsavgiften med 775 kr/månad. En garageplats följer med lägenheten om så önskas. Önskas ingen garageplats tillfaller denna föreningens separata kösystem. I höst tillkommer en engångskostnad på ca 1000 kr för fjärrkontroll till garaget.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 191 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 325 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,4753%
Andel av årsavgiften är
6,87944%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 495 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
158 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2001

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Marinan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Marinan är en äkta förening som bildades 2003 och förvärvade då Salongen 1 som uppfördes 2001 och består av 33 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. 1997 vann arkitekterna Ola Kjellander och Stefan Sjöberg den internationella arkitekttävlingen Bo2000 med detta hus. Huset uppfördes och invigdes i samband med utställningen Bo01. Fastigheten är friköpt. Ekonomisk förvaltare är SBC.

Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året. Kontrollerat 2019-07-05.

Juridisk person accepteras ej som medlem.
Delat ägande accepteras under förutsättning av den som bor i bostaden äger lika mycket som resterande ägare.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: www.marinan.bostadsratterna.se

Ovanstående information är hämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 nymålning av garage och passage, reparation och ombyggnad av bilhiss.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2028.

Parkering

I föreningen finns 11 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 775 kr/månad.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har gemensam innergård som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i fastigheten men denna får endast nyttjas av bostadsrättsinnehavarna på andra våningen då resterande lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin/torktumlare. Cykelförråd finns att tillgå i föreningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Sundspromenaden 1

Sundspromenaden 1,
211 16 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37