Generösa ytor, praktisk planlösning, enormt ljusflöde och storslagna vyer kännetecknar denna våning

Västra Hamnen, Malmö

Sundspromenaden 35

Exklusiv
Utgångspris
13 700 000 kr
Avgift
9 090 kr
Antal rum
5
Boarea
189 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Generösa ytor, praktisk planlösning, enormt ljusflöde och storslagna vyer kännetecknar denna våning

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Med vacker utsikt över öresund
. Sundspromenaden 35 - Bjurfors
. Sundspromenaden 35 - Bjurfors
. Sundspromenaden 35 - Bjurfors
. Sundspromenaden 35 - Bjurfors
. Sundspromenaden 35 - Bjurfors
. Sundspromenaden 35 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med fri utsikt över Öresund, voluminösa ytor och ett idealiskt läge i Västra hamnen är våningen på Sundspromenaden 35 tveklöst något av bostadsdröm för många. Här bor du nära såväl hav och grönska som restauranger, kaféer och butiker. Malmö city nås med cykel på bara några minuter. Trots det centrala läget, upplevs bostaden inifrån som att den är harmonisk avskärmad från pulsen. Den rofyllda och spektakulära utsikten över Öresund är en bidragande faktor för fridfullheten. På sällskapsytorna finns nämligen heltäckande glaspartier som når hela vägen upp till plan två på cirka 5 meters höjd. Från dessa fönsterpartier bjuds det på ett magiskt ljusspel som växlar utifrån väder och säsong.

Utöver de generösa sällskapsytorna på två plan, stoltserar våningen med tre sovrum, två badrum, tvättrum och två gästtoaletter. Det ena badrummet har badkar med öppningsbara fönster som vetter mot innergården och det andra är utrustat med bastu med fönster mot havet. Den höga livskvaliteten genomsyrar hela bostaden. Till våningen finns det uteplatser på båda våningsplanen. Det övre planet har en stor terrass med utsikt över Turning Torso och områdets varierande arkitektur. På denna fina adress får du en osedvanligt rymlig våning med påkostade materialval, smakfull interiör och genomtänkt planlösning – redo för inflyttning!

Interiör

ALLT INOM RÄCKHÅLL
På lagom avstånd från Malmös puls, men fullt av liv och rörelse, ligger Västra hamnen. Malmös mest kända symbol Turning torso blickar stolt ner över stadsdelen som bjuder på en spännande och varierande arkitektur som uppvisar allt från charmerande town houses till minimalistiska fasader av glas och stål. En sak har de gemensamt - den ständiga närheten till havet.

Den långa sundspromenaden, där folk florerar stilla förbi på kvällarna, för tankarna till sydligare breddgrader. Samlingspunkterna här är många; kaféet med den goda italienska glassen, skateboardparken, Sollekplatsen, de gröna kullarna och badbryggorna. Ett rikt utbud av restauranger och kaféer gör det lätt att ta en spontan middag eller fika. Under sommarhalvåret sjuder det lite extra av liv. Då samlas såväl soldyrkare som picknicksätande sällskap vid trappstegen mot havet och uteserveringarna är välfyllda. Från badbryggorna hörs det ett evigt plaskande. För den som vill leva ett aktivt liv finns inga ursäkter. I Västra hamnen finns fina promenad- och löparstråk, badplatser, träningscenter, ishall och simhall. Här är det lätt för folk att trivas, oavsett ålder. Barnfamiljerna når enkelt förskolor, skolor, lekplatser och aktiviteter. Såväl unga som gamla uppskattar de korta avstånden till matbutiker, kommunikationer och nöjen.

ALUMINIUM OCH GLAS
Den ståtliga fasaden på Sundspromenaden utstrålar ett modernt formspråk där aluminium och glas spelar huvudrollerna. Fastigheten som ägs av Brf Kaj har sex våningar med totalt sju lägenheter, som alla vetter mot Öresund. Våningen nås från Sundspromenaden och från baksidan av huset, som är omgivet av grönskande innergårdar. Trapporna eller hissen tar dig upp till våningen som ligger på andra våningen. Innanför dörren möts du av en luftig och öppen hall med en praktisk garderob till höger. Väggarna är vita och på golvet ligger ljusgrått klinker, som sedan övergår till en oljad askparkett från Kährs, som är genomgående för hela våningen. Rakt fram syns en skjutdörr i ek som leder in till köket. I anslutning till hallen finns en gästtoalett som är utrustat med handfat och vägghängt wc. Golvet och halva väggen pryds av en vacker mosaikklinker i roströda toner medan resterande väggar är vita.

MED BLICKEN MOT ÖRESUND
Till vänster om hallen nås det spektakulära sällskapsrummet som har en enorm rymd och yta. En hel vägg av heltäckande glaspartier går från golv till tak, som är öppet hela vägen upp till övre plan. Takhöjden når imponerande 5 meter. Här upplevs en magisk utsikt över Öresund som sträcker sig hela vägen till Köpenhamn. Ljusinsläppet är storslaget och kan skifta från ljusaste blått till skimrande rosa. En trappa med gråmålade järnbalkar och glas med trappsteg av ek leder upp till det övre planet, som reser sig likt en enorm balkong i rummet. Under denna finns matplatsen placerad, i praktisk anslutning till köket. Under middagarna kan gästerna vila ögonen på en milsvid vy över havet med Öresundsbron i horisonten. Vid trappan och matsalsdelen ligger köket, som har en öppen planlösning mot sällskapsytorna. Köket har modern inredning från från Aran med högblanka sandstensfärgade luckor och detaljer i aluminium. Arbetsytorna har en bänkskiva som är av nattsvart granit och väggarna ovanför är kaklade i sandstensfärgat glaskakel. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux och är rostfria.

Fortsätter du vidare förbi matsalsdelen, kommer du till våningens första sovrum som har luftiga ytor, bra förvaringsutrymmen och utgång till en härlig balkong med trädäck. I anslutning till sovrummet finns ett lyxigt badrum som är helkaklat i en ljuvlig orange nyans. Badrummet är utrustat med wc, ett tvättställ i engelsk stil, dusch med glasdörrar från INR samt ett badkar och gavelfönster som bjuder på utsikt över innergården. En mer avkopplande plats är svår at finna.

VID TAKÅSARNA
Trappan tar dig vidare upp till övre plan, där du möts av den inre balkongen som ramas in av ett glasräcke, för att garantera ostörd vy över Sundspromenaden, Ribersborgstranden och Danmark. Denna plats är optimal att använda som lounge. Allt du behöver är ett par sköna stolar eller en soffa. Utsikten får du på köpet.

I anslutning till loungerummet finns en gästtoalett samt två dörrar som leder in till sovrummen på detta plan. Båda rummen har altandörrar ut till en stor terrass med utsikt över Turning torso och takåsarna. Terrassen har trädäck och ett glasräcke som går hela vägen runt. Det första rummet är något mindre än det andra och passar perfekt för barn eller gäster. Här är väggarna rödmålade. Det andra sovrummet är av generös storlek och har en grön fondvägg.

Bredvid finns ett kombinerat tvätt- och badrum med bastu. Här är SPA-känslan påtaglig med mosaikbeklädda väggar och golv i rofyllt ärggrönt. Bastun är av fristående modell med dörrar av ek och glas. I badrummet finns ett handfat av glas på kommoder samt en duschhörna med frostade glasdörrar från INR. Tvättdelen är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med en ovanliggande bänkskiva för praktisk sortering och vikning. I anslutning finns ett walk-in förråd med bra plats. Härifrån finns också en altandörr som leder ut till en balkong som ligger i anslutning till terrassen.

En magnifik våning på sällsynt läge i Västra hamnen – välkommen in.

Fakta

Uteplats/balkong

2st balkonger mot innergården samt en terrass mot den lugna innergården.

Parkering

Garageplats finns i källaren 608:-/mån

Månadsavgift

Avgift/hyra
9 090 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Tillägg tillkommer för garageplats om 608 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
16,9903%
Andel av årsavgiften är
16,99018%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
13 700 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
189 kvm**
Bastu
Ja

* 2+3 av 5

** Enligt säljaren, enligt föreningens register 181 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2001
Fönster
3-glasfönster

Förråd invid garageplatsen (ingår) på plan -1. Garage nås enkel från trapphuset.
Finns även ett stort förråd i lägenheten.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kaj Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kaj Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 7 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Fastigheten byggdes 2000. SBC sköter föreningen ekonomiska förvaltning.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-10-30.

Juridisk person godkänns ej.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Samfälligheten Riberstad, Samfälligheten Garage-Salongen och Samfälligheten Sundet.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2014 reparation och underhåll av hiss.
2015 renspolning av avloppsrör i badrum och kök.
2017 målning av trapphuset, åtgärder ventilation.
2018 byte av norra fasaden.
2019 reparation av takterrass.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

En garageplats finns till varje lägenhet, kostnad ca 608 kr/månad.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telia.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmöjligheter.

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Sundspromenaden 35

Sundspromenaden 35,
211 16 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37