Optimal trea med söderbalkong!

Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 16E

Utgångspris
3 095 000 kr
Avgift
3 938 kr
Antal rum
3
Boarea
71 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Optimal trea med söderbalkong!

På havsnära adress i underbara Västra Hamnen finner du denna oemotståndliga trea med stor balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
Föreningens mysiga gård. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
Föreningens mysiga gård
Fantastisk takterrass i föreningen. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
Fantastisk takterrass i föreningen
Takterrass. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
Takterrass
Ett stenkast bort ligger Västra hamnens Masttorget med butiker och caféer. Västra Varvsgatan 16E - Bjurfors
Ett stenkast bort ligger Västra hamnens Masttorget med butiker och caféer

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På havsnära adress i underbara Västra Hamnen finner du denna oemotståndliga trea med stor balkong och utsikt över spännande arkitektur. Bostaden erbjuder optimal och öppen planlösning, stilfulla materialval samt stor söderbalkong.

På andra våningen möts du av en stilren boendemiljö där 71 väldisponerade kvadratmeter fördelar sig över kök och vardagsrum som förenas i en social och öppen planlösning med stora fönsterpartier i fokus. Genomgående parkettgolv, två sovrum, hall med rymliga garderober samt helkaklat badrum med dusch och tvättmöjligheter. Njut av ett superbt boende i ett av Malmö mest expansiva bostadsområden där högklassiga restauranger, butiker och salta bad väntar alldeles runt knuten. Promenadstråk, goda kommunikationer och diverse träningsaktiviteter finns i bostadens absoluta närområde. För dig med barn finner du några av stadens bästa förskolor och skolor ett stenkast från hemmet. Närheten till stad och kommers lämnar ingenting att önska för bostadens nya ägare.

Välkommen på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Hissen i markplan leder dig upp till bostaden som är placerad på andra våningen. Innanför dörren möts du av vita väggar och fin parkett som löper genom bostadens samtliga rum. Förvaringsmöjligheter erbjuds i praktiska garderober till vänster om entrén.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum utgör bostadens naturliga mötesplats och rymmer med enkelhet både soffgrupp och matplats. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier gör att denna trivsamma avdelning fullkomligt badar i ljus.

Från sällskapsavdelningen nås den ljuvligt stora och halv-inglasade balkongen som bjuder in till många trevliga stunder under sommarens soliga dagar. Här blickar du ut över Västra Hamnens spännande arkitektur i utmärkt söderläge.

Köket erbjuder smakfull köksinredning bestående av vita köksluckor och vitt kakel ovan bänkskivan. Här ges bra skåpsförvaring och bekväma arbetsytor. Köket har försetts med komplett maskinell utrustning i form av kyl/frys, ugn, häll, fläkt samt diskmaskin.

Bostadens master bedroom är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och sängbord. Goda förvaringsmöjligheter ges i en rymlig skjutdörrsgarderob. Sovrum nummer två lämpar perfekt sig som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Från hallen nås bostadens badrum i stilrent utförande. Här möts du av mörkgrått klinkergolv och helkaklade, vita väggar. Badrummet är fullt utrustat med toalett, handfat, dusch samt tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Relingen 2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ankarparken 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
107
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ankarparken 1 består av 107 lägenheter och 4 lokaler fördelat på sex hus. Husen färdigställdes 2014 och beställare var Hökerum Bygg AB. Bredablick handhar föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning. Föreningen fastighet är friköpt.

Ekonomi:
- I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-09-11).
- Föreningen har friköpt tomt, vilket är mycket positivt ur ett ekonomiskt perspektiv. Det innebär att avgifterna inte kommer att påverkas av någon omförhandling av tomträttsavgäld som många andra föreningen i Malmö har.

Medlemskap:
- Föreningen kan acceptera delat ägande, frågan tas upp från fall till fall.
- Föreningen accepterar inte juridisk personer som medlem.
- Föreningen utför tillsyn vid överlåtelse, det innebär att en representant från styrelsen träffar säljare och köpare för att gå igenom de delar som föreningen ansvar för om t.ex. fönster, element och ledningar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.brfankarparken.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Då huset är nybyggt föreligger inga planerade renoveringar.

De solceller som finns på taket är för närvarande inte i bruk.

Parkering

Föreningen upplåter 66 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 950 kr/månad samt 6 garageplatser för MC som kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer månadsavgiften för kabel-TV och bredband om 187 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

Till medlemmarnas förfogande finns två trevliga takterrasser med grillmöjligheter och möblemang. Här har man fantastiks utsikt över havet.
En mysig inhägnad innergård erbjuds med planteringar, stensättningar och cykelställ.

Gemensamma utrymmen

Som extra facilitet till föreningens medlemmar erbjuds ett relaxrum med bastu som går att hyra för 100 kr. Föreningen har ytterligare en bastu (utan relaxrum) som kan hyras för 50 kr.
Det finns tre gästlägenheter som går att hyra för mellan 100-200 kr/natt.
Alla lägenheter är utrustade med tvättpelare förutom ettorna i hus 1, dem har istället en tvättstuga på vardera våningsplan.
Till alla lägenheter hör ett förråd.
Cykelförråd finns.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Uteplats/balkong

Halv-inglasad balkong i söderläge.

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem.
Tillkommer avgiften med 187kr/mån.

Parkering

Föreningen har upplåter 66 st garageplatser samt 6 st garageplatser för MC . Kostnad 950 kr/månad. Separat kö tillämpas. I dagsläget finns inga platser lediga.

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 938 kr

I avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg om 187kr/mån tillkommer avgiften för TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,098%
Andel av årsavgiften är
1,098%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 095 000 kr
Lägenhetsnummer
223
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
71 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2014

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
96

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Västra Varvsgatan 16E

Västra Varvsgatan 16E,
211 15 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Mastgränd 28
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 784 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Masttorget 5
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 910 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Varvsgatan 27
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 231 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Lilla Varvsgatan 19A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 958 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm