Havsnära adress i populära Västra Hamnen, med låg månadsavgift!

Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 16G

Utgångspris
1 645 000 kr
Avgift
1 606 kr
Antal rum
1
Boarea
26 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Havsnära adress i populära Västra Hamnen, med låg månadsavgift!

Välplanerade kvadratmeter med låg månadsavgift! - Njut av solnedgången på den rymliga balkongen i västerläge.

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna kvadratsmarta enrummare i attraktiva Västra Hamnen. Inne i lägenheten möts vi direkt av ett otroligt ljus från det stora glaspartiet. Bostaden har ett genomgående fint parkettgolv kombineras med beigea väggar. Köksdelen är smart planerad med vit köksinredning från Vedum, en mörkgrå bänkskiva samt rostfri utrustning från Husqvarna. I det stora rummet är kök, matplats, vardagsrum och sovplats integrerat i en smart halvöppen planlösning vilket skapar stora sociala ytor. Från det stora rummet nås en härlig balkong i västerläge som skapar ett extra rum till bostaden. Balkongen är belägen på högt läge och ger en fantastisk utsikt över föreningens grönskande innergård. Härifrån kan Turning Torso och vattenutsikt skymtas. Vidare in i lägenheten finner vi det stora, helkaklade badrummet i stilrent utförande. För att underlätta vardagen så finns tvättstuga på samtliga våningsplan, vilket gör att det är lätt att få tvättider och känslan av att ha egen tvättstuga ges. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i flera garderober samt ett källarförråd som tillhör.

Brf Ankarparken 1, här tillkommer alla de fördelar som är med nyproduktion som att byggnaderna är nya och inga renoveringar kommer att vara nödvändiga på flera år framöver. Det är en stor förening som erbjuder sina medlemmar faciliteter så som bastu, relaxrum, tre gästlägenheter och två gemensamma takterrasser. Bredablick hjälper föreningen med deras ekonomi, allt för att se till att ha en välskött ekonomi. Föreningens tomt är friköpt vilket är mycket positivt då det innebär att det inte finns något hyresavtal på tomten som kan leda till ökade kostnader för föreningen.

Västra Varvsgatan 16G är beläget i attraktiva Västra Hamnen med omedelbar närhet till allt man kan tänkas önska. Runt knuten finner vi hav, soldäck, caféer, restauranger och härliga promenadstråk längst vattnet. Ribersborgsstranden och dess populära kallbadhus lockar många badare året om. För att underlätta vardagen finns ICA Maxi, apoteket, gym och systembolaget bara över gatan. Med närheten till Malmös Universitet blir detta den perfekt bostaden för den studerande. Även närhet till centralen skapar möjlighet till att snabbt ta sig till de närliggande större städerna, Lunds universitet eller över sundet till Kastrup och Köpenhamn. Vilket gör att den även passar perfekt som övernattningslägenhet.

Interiör

Hall: Innanför säkerhetsdörren välkomnas vi av en ljus hall med praktiskt klinkergolv och plats för ytterkläder och skor.

Badrum: Direkt in till höger har vi det rymliga badrummet i stilrent utförande med helkaklade vita väggar samt grått klinkergolv. Utrustningen består av dusch, toalett, handdukstork och handfat med kommod.

Kök: Det välplanerade köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp i vitt som blir en fin kombination tillsammans med den mörka bänkskivan. Det stilrena köket från Vedum är utrustat med spishäll, ugn samt kyl och frys från Husqvarna. Den delade väggen skiljer köket från vardagsrumsdelen och gör att köket blir som ett eget rum. Här finns plats för mindre matbord och stolar.

Vardagsrum/Sovrum: Rakt fram från hallen öppnar bostadens vardagsrum upp sig med stora fönsterpartier som tillför mycket ljus till bostaden. Här erbjuds flera möbleringsmöjligheter och plats finns för soffgrupp, garderober och säng. Från vardagsrummet finns utgång till bostadens balkong.

Balkong: På den mysiga balkongen kan man njuta av soligt västerläge. Här blickar vi ut över föreningens vackra innergård, takterrasser och Turning Torso. Den väl tilltagna balkongen har plats för möblemang och växter. Underbara solnedgångar skådas härifrån.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong i västerläge med plats för möblemang och växter.

Månadsavgift

Avgift
1 606 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg till hemförsäkring. Obligatoriskt tillägg om 187 kr/mån tillkommer avgiften för TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,448%
Andel av årsavgiften är
0,448%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 645 000 kr
Lägenhetsnummer
133
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
26 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2013/2014

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
96

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ankarparken 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
107
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ankarparken 1 består av 107 lägenheter och 4 lokaler fördelat på sex hus. Husen färdigställdes 2014 och beställare var Hökerum Bygg AB. Föreningen äger fastigheten Malmö Relingen 2 med adresserna Västra Varvsgatan 16-18.

Förvaltare
Bredablick handhar föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning.

Avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Medlemskap:
Föreningen kan acceptera delat ägande, frågan tas upp från fall till fall.
Föreningen accepterar inte juridisk personer som medlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll
2019 Betongfundament utsatt på innergården, till för att ställa upp julgran, midsommarstång m.m.

Planerade renoveringar/underhåll
Inga större renoveringar är planerade då byggnaden är relativt ny.

Parkering

Föreningen upplåter 66 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 950 kr/månad samt 6 garageplatser för MC som kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad. Separat kösystem tillämpas, i dagsläget är kötiden uppskattad till ca 6 månaders väntetid.

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer månadsavgiften för kabel-TV och bredband om 187 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

Till medlemmarnas förfogande finns två trevliga takterrasser med grillmöjligheter och möblemang. Här har man fantastiks utsikt över havet.
En mysig inhägnad innergård erbjuds med planteringar, stensättningar och cykelställ.

Gemensamma utrymmen

Som extra facilitet till föreningens medlemmar erbjuds ett relaxrum med bastu som går att hyra för 100 kr. Föreningen har ytterligare en bastu (utan relaxrum) som kan hyras för 50 kr.
Det finns tre gästlägenheter placerade i hus 6 och 2, dessa går att hyra för 100-200 kr/natt.
Alla lägenheter är utrustade med tvättpelare förutom ettorna i hus 1, dem har istället en tvättstuga på vardera våningsplan.
Till alla lägenheter hör ett förråd.
Cykelförråd finns i garaget.

Övrigt

Föreningen utför tillsyn vid överlåtelse, det innebär att en representant från styrelsen träffar säljare och köpare för att gå igenom de delar som föreningen ansvar för om t.ex. fönster, element och ledningar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.brfankarparken.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Västra Varvsgatan 16G

Västra Varvsgatan 16G,
211 15 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Salongsgatan 18i
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 069 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  38,7 kvm

  Visning: 2020-09-23 18.30 Boka här