Hörntvåa med söderbalkong

Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 21B

Budgivning pågår
Utgångspris
2 350 000 kr
Avgift
3 218 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Hörntvåa med söderbalkong

Ljus hörntvåa med söderbalkong på havsnära adress.

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

 • Extra kontaktperson

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad tvåa i absolut toppskick belägen på ljus hörna i underbara Västra Hamnen. Bostaden erbjuder optimal planlösning, generösa sällskapsytor och ljuvlig balkong i soligt söderläge.

På andra våningen möts du av en stilren boendemiljö där väldisponerade kvadratmeter fördelar sig över kök och vardagsrum som förenas i en social och öppen planlösning med behagligt ljusinsläpp från två håll. Genomgående parkettgolv, sovrum med garderobsvägg, hall med förvaring samt helkaklat badrum med dusch och tvättmöjligheter. Njut av ett utmärkt boende i ett av Malmö mest expansiva bostadsområden där högklassiga restauranger, butiker och salta bad väntar alldeles runt knuten. Promenadstråk, goda kommunikationer och diverse träningsaktiviteter finns i bostadens absoluta närområde.
Möjlighet till garageplats i föreningen!

Interiör

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning samt garderober till höger. Vita väggar och fin ekparkett följer oss genom bostadens samtliga rum.

KÖK/VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum utgör bostadens naturliga mötesplats och rymmer med enkelhet både soffgrupp och matplats. Stora fönster i två väderstreck gör att denna trivsamma avdelning fullkomligt badar i ljus. Från sällskapsavdelningen nås den ljuvliga balkongen i solsäkert söderläge.

Köket erbjuder smakfull köksinredning bestående av vita luckor och vitt kakel ovan den mörka bänkskivan. Här ges bra skåpsförvaring och bekväma arbetsytor. Köket har försetts med komplett maskinpark bestående av kyl/frys, ugn, häll, fläkt, mikrovågsugn samt diskmaskin.

SOVRUM
Bostadens sovrum är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Goda förvaringsmöjligheter ges i den praktiska garderobsväggen.

BADRUM
Från hallen nås bostadens badrum i stilrent utförande med mörkt klinkergolv och helkaklade, vita väggar. Utrustningen består av toalett, handfat med kommod, dusch med vikbara dörrar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mynta i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
77
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1628*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Mynta i Malmö består av 77 bostadsrätter och 1 lokal med hyresrätt. Fastigheten fördelar sig över adresserna Västra Varvsgatan 21A-C och Mastgränd 28. Föreningen bildades 2015 och huset stod klart för inflyttning 2016. AMC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och SBC sköter föreningens tekniska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-09-25.

Föreningen tillåter juridiska personer men varje ansökan prövas av styrelsen.
Föreningen tillåter delat ägande som medlemskap.

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring, och behöver inte finnas på medlemmens hemförsäkring.

Övrigt:
Föreningens medlemmar har kostnadsfritt medlemsskap i Sunfleet fram till 2026-12-01. Det som ingår är Sunfleets medlemsskapsnivå Small. Som medlem i Sunfleet kan du boka lådcyklarna som står i garaget (pris: 10 kr/timme), och hyra Sunfleets bilar i hela Sverige. För mer info om priser för bilhyra, se Sunfleets hemsida.

Barnvagnsförråd finns i källaren vid trapphusen Västra Varvsgatan 21A, 21B och på Mastgränd 28.

Cykelförråd finns i anslutning till garaget.

Ovan information är inhämtad från årsredovisning samt representant från styrelsen. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfmynta.se. Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Det finns inga större utförda eller planerade renoveringar då huset är nybyggt. Kontrollerat med styrelsen 2019-09-25.
Byggnaden samt bostäderna har en garantitid från Ikano. Tiden varierar beroende på vad garantin avser. Nyligen har en 2-årsbesiktning på lägenheterna gjorts.

Parkering

I föreningen finns 53 garageplatser som kostar ca 865 kr/månad. Kösystem tillämpas. För att ställa sig i kö kontakta garage@brfmynta.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem (TV, Bredband, telefoni). Hastighet: 100 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Innegården är en gemensamhetsanläggning som föreningen delar med Brf Murgrönan. På gården finns även några odlingslotter där boende i huset själv kan odla.

TV/bredband

Digital-TV och bredband via Com Hem. Tillkommer avgiften med ca 180 kr/månad.

Parkering

I föreningen finns 53 garageplatser som kostar ca 865 kr/månad. Kösystem tillämpas. För att ställa sig i kö kontakta garage@brfmynta.se.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 218 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om ca 180 kr/månad för digital-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2073%
Andel av årsavgiften är
1,2073%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
51101
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja*
Rum
2
Boarea
58 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2016

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
62

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Västra Varvsgatan 21B

Västra Varvsgatan 21B,
211 76 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

 • Extra kontaktperson

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Knopgränd 1C
  Utgångspris
  1 645 000 kr
  Månadsavgift
  2 230 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Mastgränd 32
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 063 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-07-08 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Signalgatan 6
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Lilla Varvsgatan 21C
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 915 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens Esplanad 14
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 190 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lilla Varvsgatan 19A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 958 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens Esplanad 20 A
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 178 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!