Mysig tvåa med mysig utsikt

Västra Hamnen, Malmö

Vimpelgatan 23

På förhand
Utgångspris
2 700 000 kr
Avgift
3 662 kr
Antal rum
2
Boarea
62,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Mysig tvåa med mysig utsikt

På ett av Malmös absolut vackraste lägen hittas nu charmig lägenhet som idag har fri milsvid utsikt över Öresund.

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här möts vi av den ett fräscht och spännande område utanför dörren och idag en milslång utsikt över sundet och Köpenhamn. Följ solen från första parkett hela dagen och se den sakta sjunka ned i havshorisonten.
Charmfullt boende med genomgående planlösning och mysig uteplats som verkligen går att njuta utav.
En riktigt välplanerad lägenhet på kanonläge med havet ett stenkast bort. Allt i stabil förening.

I Västra Hamnen bor du i med havet som närmsta granne och på promenadavstånd till Malmös stadskärna. Härifrån nås caféer, naturstråk, gym, dagvaruhandel, restauranger och kommunikationer på bekvämt promenadavstånd. Lägenhetens attraktiva läge erbjuder även närhet till pendlarvänliga Centralstationen.

Välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Flaggskepparen 2

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd med fem garderober.

Övrigt

Under visningen kommer det stå en vinkyl istället för en av kyl/frys. Säljaren kommer köpa ny kyl/frys som placeras på samma ställa. Vinkylen kommer inte medfölja bostaden om inte säljare och köpare kommer överens om annat. Kyl/frys samt häll byttes 2018. Samma år i juli skedde även en ommålning av väggar och tak.

Månadsavgift

Avgift
3 662 kr

I avgiften ingår en schablonkostnad för värme, varm- och kallvatten denna justeras var tredje månad genom ett individuellt mätning och debiteringssystem. En obligatorisk kostnad för bredband(100/10 Mbit/s), bredbandstelefoni. TV (kanalpaketet lagom) om 168 kr samt värmeleverans om 157 kr tillkommer på månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,12276%
Andel av årsavgiften är
1,12276%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Lägenhetsnummer
1102
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
62,9 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2005-2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
9

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Flaggskepparen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Flaggskepparen är en äkta förening som bildades 2005 och består av 2 bostadshus som fördelar sig över adresserna Vimpelgatan 23-35. Föreningens verksamhet omfattar 56 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt 1 hyreslokal. Föreningens tomt är friköpt.

Förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB
Brf Flaggskepparen ingår i Samfälligheten Flagghusen som sköter kvarterens allmänna ytor.

Avgiftshöjningar
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-10-22.

HSB Medlemskap
Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. En andelsavgift i HSB tas ut om ca 500 kr/person samt en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/malmo

Medlemskap
Föreningen accepterar ej juridisk person.
Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn, solidariskt betalningsansvar gäller ägarfördelning. Ingen specifik uppdelning av ägandet krävs.
Vid överlåtelse gör föreningen tillsyn av lägenheten i närvaro av köpare och säljare. Säljaren måste i god tid beställa tillsyn av lägenheten hos styrelsen: HSBFlaggskepparen@gmail.com.

IMD värme och vatten
Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vatten. Lägenheterna värms upp med fjärrvärme. Varje lägenhet debiteras separat för sin förbrukning av värme samt kall- och varmvatten. Det sker genom ett så kallat IMD-system (Individuell Mätning och Debitering) som kontinuerligt mäter förbrukningen i lägenheterna under tremånadersperioder.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2014 Åtgärdat avloppsproblem (Byggtekniskt problem, avhjälpt och bekostat av HSB)
2015 Målning av träfasaderna
2015 Ventilationskanalerna har rensats
2016 Delar av fasaden tvättades
2017 Ny utrustning för IMD-stystem (individuellmätning system)
2017 Ny bokningspanel till tvättstugan installerades
2017 Samtliga drivdon till belysningsarmaturer i trapphusen byttes ut
2017 Nät för att förhindra att fåglar bygger bo på fasaderna mot gården monterades
2018 Underhållsspolning och filmning av fastighetens avloppsstammar. Inga anmärkningar.
2018 Miljörummet målades om

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar inte några större underhållsåtgärder. Kontrollerat 2020-10-22.
Ett gemensamt el-avtal röstades igenom på årsstämman i juni. Bytet kommer ske 12-13/11-2020 elen levereras av EON.

Parkering

I föreningen finns 56 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 800 kr/månad. Kösystem tillämpas, Platserna är numrerade. Vill man ha två bilplatser kan man boka det i mån av plats, bilplats nummer två kostar då 400 kr/månad.

TV/bredband

Brf Flaggskepparen har avtal med Telia, kallat Bolina 3.0, som erbjuder 250/250 Mbit/s bredband, bredbandstelefoni, tv med kanalpaket mellan, med fjorton svenska och tre danska kanaler.
Alla lägenheter har utrustats en trådlös wifi-router som bör placeras centralt i lägenheten och inte i lägenhetens multimediaskåp. Varje uttag i lägenheten motsvaras av ett uttag med samma nummer i multimediaskåpet.

Gårdsplats/innergård

På föreningens välskötta innergård finns en grillplats med utemöbler och kolgrill. På terrasser, balkonger och uteplatser är endast elgrillar tillåtna.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd i källaren intill garageinfarten vid Vimpelgatan 33. Utöver cykelförrådet finns det cykelparkering på gatan utanför Vimpelgatan 31 och 33, utanför soprummet samt på två ställen på innergården.

Föreningen erbjuder en gemensam tvättstuga som är belägen i gårdshuset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/flaggskepparen/

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Vimpelgatan 23

Vimpelgatan 23,
211 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stormastgatan 5
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 590 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-10 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Lilla Varvsgatan 21D
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 606 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lilla Varvsgatan 21E
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 141 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Signalgatan 6
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Varvsgatan 16A
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 939 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!