Charmig 30-tals lägenhet med låg månadsavgift i den välskötta föreningen Brf Sagan!

Västra Sorgenfri, Malmö

Ronnebygatan 18

Budgivning pågår
Utgångspris eller Högstbjudande
1 895 000 kr
Avgift
3 117 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
73 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 750 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmig 30-tals lägenhet med låg månadsavgift i den välskötta föreningen Brf Sagan!

Nu erbjuds en rejält rymlig 2,5:a på attraktivt läge intill Karlskronaplan! Låg månadsavgift, välskött förening, charm och generös takhöjd.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Bilder

. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
Föreningens mysiga innergård. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
Föreningens mysiga innergård
Välkommen till Brf Sagan och Ronnebygatan 18!. Ronnebygatan 18 - Bjurfors
Välkommen till Brf Sagan och Ronnebygatan 18!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Ronnebygatan 18 och denna väl tilltagna 2,5:a med en underbar planlösning och mycket charm! Lägenheten är belägen på en hörna en trappa upp från gatan med fönster i hela tre väderstreck. Via den charmiga serveringsgången med två stora klädkammare finner vi ett trivsamt originalkök med generös matplats och fönster mot innergården. Halvan är egentligen för stor för att benämnas som vare sig halva eller möblerbar hall utan är i realiteten mer som ett sällskapsrum på väg mot vardagsrummet och sovrummet. Den vackra fiskbensparketten i original börjar här bre ut sig och fortsätter utan tröskel in till det väl tilltagna vardagsrummet med generösa fönsterpartier mot Ronnebygatan och Eslövsgatan. Soffgrupp och matbord får lätt plats i det rymliga rummet, det är sällan man kan uppleva en sån frihet i möbleringen. Sovrummet är också generöst i sin storlek och har parkettgolv och vitmålade väggar.

Trivsel och rikligt med charm på välplanerade och generösa kvadratmeter i ett mycket populärt område med bra kommunikationer och närhet till charmiga S:t Knuts torg, festliga Folkets Park, myllrande Möllevången, grönområden och citys hela utbud. Mycket stabil förening med låga avgifter.

Interiör

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Fram till vänster når vi den för byggåret tidstypiska serveringsgången med plats för porslinet på ena sidan samt ingång till de två rymliga klädkamrarna på andra sidan. Rakt fram öppnar halvan upp sig och direkt till höger finner vi badrummet. Plastmatta och vit strukturtapet.

KÖK
Charmigt och trivsamt originalkök med matplats för minst 4 personer och fönster mot innergården. Välbevarad originalinredning med vitmålade köksluckor och vitt kakel. Här finns ett bibehållet skafferi och ett städskåp. Nyare kyl/frys från Electrolux samt nyare spis med spishäll. För den som vill ha gasspis är det fullt möjligt då det finns gasledningar in till köket som nås från skåpet bredvid spisen, dock plomberat i dagsläget. Plastmatta och vit strukturtapet.

BADRUM
Halvkaklat originalbadrum med inkaklat badkar, vask, wc samt spegelskåp. Beiget kakel och vitt klinkers.

HALVA / SÄLLSKAPSRUM
Generös och väl tilltagen halva som fungerar alldeles utmärkt som teverum. Här möter fiskbensparketten upp oss och fortsätter obrutet in i vardagsrummet. Ingång även till sovrummet.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget och luftigt vardagsrum med imponerande fönsterpartier på husgaveln i sydostläge mot korsningen Eslövsgatan/Ronnebygatan samt ett parti ut mot Ronnebygatan. Underbar takhöjd på runt 2,70 och gott om plats för både matbord och soffgruppen. Tillsammans med halvan känns det verkligen som en våning gjord för mingeltillställningarna med goda ytor att socialisera på. Fiskbensparkett och vitmålad strukturtapet.

SOVRUM
Väl tilltaget sovrum med parkettgolv och vitmålad strukturtapet. Gott om plats för både garderober och dubbelsängen. Fönster ut mot lugna Eslövsgatan.

Välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sagan 17

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett stort källarförråd och ett stort vindsförråd. Cykelförråd finns i källaren. Gemensam tvättstuga hittar man i källaren, denna nås från gården. Här finns tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Föreningen har en gemensam bastu till medlemmars förfogande. I föreningen finns även en gemensam festlokal/samlingslokal som kan lånas kostnadsfritt av medlemmarna för lugnare tillställningar.

TV/bredband

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften.

Bredband via ComHem med hastigheter upp till 500Mbit/s ner och 50Mbit/s upp. Ingår inte i avgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 117 kr

inklusive värme, vatten, kabeltv från ComHem och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,332%
Andel av årsavgiften är
3,3312%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
73 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1937
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
159
Energideklarationsdatum
2009-03-20

Om föreningen

Namn
Brf Sagan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sagan består av 36 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Huset står på friköpt tomt. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen bildades när huset byggdes 1937.

Avgifterna höjdes senast 1 januari 2018 med 1 %. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontroll 2019-05-20.

Föreningen accepterar delat ägande, det vill säga att t.ex. föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.
Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.

Föreningens medlemmar hjälps åt att städa i trapphuset efter städschema.

Föreningen utför tillsyn innan tillträdet med både köpare och säljare.

Det är ej tillåtet att flytta köket till halvorna pga ventilationen som där ej är anpassad för detta.
Innan renovering / ombyggnad av badrum sker ska bostadsrättsägaren kontakta styrelsen för tillstånd. Detta har med ansvarsförsäkring och den tidigare utförda reliningen att göra, då vissa moment ska utföras på ett specifikt sätt.

Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1986 tak.
1990 fönster.
1996 utbyte el.
2000 byte av vattenstammar samt liggande avloppsstammar i kök.
2004 nya maskiner i tvättstuga.
2006 renovering av gården.
2011 värmeslingor i tak.
2012 fasadrenovering.
2015 relining.
2016 ommålning av taket.
2018 mindre arbeten på tak och trapphus.
Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.

Gårdsplats/innergård

Innergård med grillmöjligheter och utemöbler. Plats för cykeluppställning.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren. Här finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. I föreningen finns en samlingslokal. En trevlig och fräsch bastu finns också som föreningens medlemmar enkelt kan boka.

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadionvägen ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak. ovan. ta en promenad runt dammarna i pildammsparken så har du fått dagens motion. nedan. roa dig i folkets park, grundad av frank suell på 1800-talet.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Ronnebygatan 18

Ronnebygatan 18,
214 38 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22