Kringbyggd gård i naturskönt område nära badsjö

Älmhult, Simrishamn

Älmhultsvägen 48

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
9 900 000 kr
Antal rum
7
Typ
Lantbruksenhet
Areal
13 ha

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 9 000 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Kringbyggd gård i naturskönt område nära badsjö

Bjurfors Exklusiv presenterar en nyuppförd gård på vackert läge som kombinerar moderna bekvämligheter och charmiga karaktärsdrag.

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Näktergalen - en nyuppförd gård med influenser från förr. Älmhultsvägen 48 - Bjurfors
Näktergalen - en nyuppförd gård med influenser från förr
Från trädäcket njuter du av natursköna vyer. Älmhultsvägen 48 - Bjurfors
Från trädäcket njuter du av natursköna vyer
Traditionellt uppbyggd gård med spröjs, putsad fasad, träpanel och homejor. Älmhultsvägen 48 - Bjurfors
Traditionellt uppbyggd gård med spröjs, putsad fasad, träpanel och homejor
Spröjs på glasverandan och skjutbara panoramafönster för maximal utsikt. Älmhultsvägen 48 - Bjurfors
Spröjs på glasverandan och skjutbara panoramafönster för maximal utsikt
Scenisk miljö med damm, stenrösen och skog. Älmhultsvägen 48 - Bjurfors
Scenisk miljö med damm, stenrösen och skog
Det centralt placerade köket är sammanlänkat med två stora sällskapsavdelningar. Älmhultsvägen 48 - Bjurfors
Det centralt placerade köket är sammanlänkat med två stora sällskapsavdelningar

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Böljande backar, öppna ängsmarker, lummig bokskog, och slingriga grusvägar. Omgivningarna är lika bildsköna som rikt varierande i denna del av Österlen. Sköna sommardagar cyklar du till bad och fiske i närliggande Gyllebosjön. Bekvämt nära ligger också den charmiga byn Sankt Olof med skolor, matbutik, friluftsbad, idrottsaktiviteter, ångtågsstation, dressinspår och ett omtyckt bageri. På knappt tjugo minuter med bil når du Knäbäckshusens vackra strand, flera matställen och både Viks och Djupadals golfbanor.

Den kringbyggda gården Näktergalen har ett vackert läge i det kuperade landskapet, inramat av tät skog, stenrösen, öppna ängar och en damm. Marken är på hela 14,3 hektar och bostadsytan på över 400 kvm vilket ger stora möjligheter för den som drömmer om mer än ”bara” ett boende. Att gården byggdes 2004 är det få som kan tro vid första anblick. Fastigheten har gediget uppförts i sann tidstrogen skånsk anda med putsad och vitmålad fasad, spröjsade fönsterpartier, homejor, stående träpanel och stenlagd innergård. Interiört återkommer samma charmiga karaktär med träpanel, takhöjd upp till nock, spröjs, friliggande bjälkar och putsade väggar. Ledorden är volym och ljus. Sällskapsytorna dominerar entréplanet med flera rum och kök i öppen, social planlösning. Utöver detta erbjuder fastigheten ett flexibelt antal sovrum, spaavdelning med pool, bastu och en separat gästlägenhet med kök i två plan. En gård med oanade möjligheter i scenisk miljö.

Interiör

Välkommen till Älmhultsvägen 48
I de små orterna kring Sankt Olof är skogen som mest tät och frodig. Mellan grönskan anas öppna ängsmarker, grusvägar och den lantliga karaktären som kanske mest kännetecknar Österlen. Bebyggelsen består främst av lantgårdar men det förekommer även en hel del villor och stugor. Gården ligger i den lilla orten Älmhult, på bekvämt cykelavstånd till Gyllebosjön som lockar med både fiske och bad. Faller lusten på för en heldag på stranden istället styr du bilen mot Knäbäckshusen och havet som bara ligger en mil bort. Sankt Olof är den närmaste byn och kanske också en av Österlens charmigaste. Sommar- och jultid kan du kliva ombord på ångloket som tar dig på en nostalgisk tripp till Brösarp med våffelservering. En populär aktivitet är också att cykla dressin längs de äldre järnvägsspåren. Byn är full av liv och erbjuder det mesta du behöver för en bekväm vardag; förskola, skola, matbutik, fritidsaktiviteter, uppvärmt utomhusbad, scoutkår och det populära kaféet Byvägen 35.

Boende med möjligheter
Genom ett fridfullt landskap kör du grusvägen in till gården. En klassisk kringbyggd skånelänga möter dig med vitputsad stenfasad, spröjsade fönster, homejor och gavlar med stående träpanel och halvmånefönster. Fastigheten byggdes 2004, vilket kan vara svårt att tro då den smälter väl in i landskapet. På husets baksida möts du av ett mer kuperat landskap och sagolika vyer över damm, skog och betesmarker. Det är också här man med all rätt har valt att maximera fönstersättningen. Längs hela denna sida löper ett stort trädäck med möjlighet till sol från morgon till kväll. På de båda husgavlarna finns stora skjutbara glaspartier från poolrummet i ena sidan och sällskapsavdelningen i köket i andra. Centralt i huskroppen finns en inglasad klassisk punschveranda. Hela 14,3 hektars mark omger huset vilket ger stort svängrum för den som önskar att bedriva hästverksamhet, pensionat eller dylikt. En rymlig förrådsbyggnad om ca 200 kvm finns en bit från gården och kan t ex inredas för stallboxar, förvaring och mycket annat. Gården passar även utmärkt som generationsboende, då det finns en separat gästlägenhet i två plan på ca 75 kvm med egen entré i den västra delen. Resterande del är på hela 318 kvm. En stor del av entréplanet har öppet upp till nock förutom den östra delen vid entrén som har sovrumsavdelning samt ytterligare rum på övre plan.

Entré
En portgång mellan den västra och östra längan leder in till en klassisk, stensatt innergård med infart till garaget direkt till höger. Entréhallen nås både från innergården och utsidan av huset. Hallen är ljus och belagd med klinkergolv. Gästtoalett med wc och handfat. I hallen finns en trappa som leder upp till det övre planet som används som en del av bostaden. Tar du till vänster i hallen når du ett helkaklat klädvårdsrum med tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp, diskho, varmmangel och arbetsbänk. I anslutning till rummet finns en praktisk klädkammare som används som torkrum. Garaget nås också från hallen.

Sovrum på nedre och övre plan
Bredvid klädvårdsrummet finns två sovrum. Det första är lite mindre och används idag som kontor. Det andra är ett luftigt och vackert gavelsovrum med garderobsvägg samt synliga bjälkar i taket. Båda rummen har vackra spröjsade fönster, putsade vita stenväggar och trägolv. Trappan i hallen leder upp till ett härligt stort rum med generös takhöjd, friliggande bjälkar och två klädkammare. Rummet kan delas upp till två rymliga sovrum, allt utifrån hur stort behovet är.

Spaavdelning
Till höger om hallen nås den njutbara spaavdelningen som inleds med ett elegant badrum med badkar på tassar, dusch, dubbla tvättställskommoder, förvaringsskåp och toalett. Väggar och golv är klädda med blank, sandfärgad marmor och taket har träpanel och synligt bjälklag. Vackra armaturer och beslag i sekelskiftesstil passar väl in i den luxuösa känslan. Intill badrummet når du det drömlika poolrummet som har en magisk utsikt över det kuperade landskapet, träddungar och dammen genom skjutbara, heltäckande glaspartier. Takhöjden går hela vägen upp till nock och på golvet ligger klinkers. Centralt i rummet finns den runda poolen som är klädd med glasmosaik. Runt poolen står naturstenar som fungerar som sittplatser och bord. I anslutning till rummet finns en bastu och dusch. Ett ljuvligt rum som används året om, från ruggiga höstkvällarna till soliga sommardagar med öppna dörrar.

Kök och sällskapsytor
De imponerande sällskapsytorna omfamnar köket som har en central placering i huset. Hela denna del har massor av karaktär som kombinerar både den äldre och modernare stilen med takhöjd upp till nock, homejor, friliggande bjälkar och diagonalt klinkergolv. Först ut är den mysiga sällskapsavdelningen med murad öppen spis som har gott om utrymme för sköna loungemöbler. Ett valv i allrummet leder ut till en anslutande punschveranda, uppförd i traditionell stil med småspröjsade glaspartier år tre håll med fin utsikt över damm och ängar. En mysig plats att duka upp till det mindre sällskapet på eller inreda som en skön läshörna.

I köket möts både lekfull och traditionell design – helt och hållet uppfört i gedigna material. Blickfånget är den runda putsade stenmuren som är en central köksö där maten förbereds, tillagas och serveras. Ön är beklädd med polerad marmor i mittavdelning samt ekskiva som tar upp övrig skåpinredning som också är gjort av ek. Vitrinskåpen svävar i luften och kombinerar funktion med kreativitet. Utrymmet utnyttjas maximalt och porslinet kan enkelt nås från flera håll. En svävande känsla i liknande utförande har även fläktkåpan ovanför spishällen. Ett härligt och luftigt kök som gör det lätt att vara social under matlagningen och ha kontakt med flera rum på en gång. Bredvid köket finns ytterligare en sällskapsyta som är inredd som ytterligare ett loungeområde, som givetvis kan användas även som matsal. I detta rum finns ett stort skjutbart glasparti, som vetter ut mot trädäcket och den storslagna naturen med damm utanför. Här tänds grillen sommartid och den generösa ytan kan välkomna många middagsgäster runt bordet.

Från sällskapsrummet kommer du in i en underbar sal med matplats och loungeområde i ett. Även här finns en värmande öppen spis och takhöjden går helt upp i nock. Här vilar fötterna på ett trägolv och en rad av spröjsade fönster ger ett rikt ljusinsläpp.
Ett bättre hus för fest och sociala sammankomster får du leta länge efter.

Gästlägenhet
I anslutning till den stora salen nås en dörr som leder vidare in till det som idag är en separat gästlägenhet. Entrén till denna lägenhet nås separat från innergården, där du välkomnas in i en rymlig hall med vita väggar och klinkergolv. Från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch.

Bredvid hallen finns ett luftigt sovrum med två fönsterpartier. Från hallen nås ett kombinerat allrum och kök med plats för både matbord och soffgrupp. Köksinredningen är gjord av massiv körsbär och har en full maskinell utrustning som i strort sett aldrig använts och är i nyskick. En altandörr leder ut till det stora trädäcket. Trappan leder upp till det andra våningsplanet som är ett stort charmigt rum med vitpigmenterat trägolv, träpanel, homejor och halvmånefönster. Rummet kan delas upp till två sovrum om det finns behov för tre sovrum i denna lägenhetsdel.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Älmhult 2:10

Mark

Betesmark

Areal: 13 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Älmhult GA:1 ändamål: Vägar

Last: Officialservitut Väg, 11-ÖVE-212.1
Last: Officialservitut Väg, 1291-1714.1

Förmån: Officialservitut Väg, 11-ÖVE-211.1

Vägbeskrivning

Älmhultsvägen 48, Sankt Olof. Välkommen på visning!

Information

Typ
Lantbruksenhet
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal skiften
3
Utgångspris
9 900 000 kr
Byggnadstyp
1 ½ plan
Rum
7
Boarea
318*
Biarea
91
Byggnadsår
2004

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år) - Sammanfattning

Summa
41 614 kr

Byggnadssätt

Fasad
Puts, trä
Grund
Platta på mark
Stomme
Lecablock, isoblock
Bjälklag
Betong, trä
Uppvärmning
Värmepump (jordvärme) samt braskaminer och el
Takbeklädnad
Galvad plåt
Utvändigt plåtarbete
Galvad plåt
Fönster
Energiglas med spröjs
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten och enskilt avlopp via trekammarbrunn med infiltration 2004

Uteplats/balkong

Stort trädäck som sträcker sig längs med två av flyglarna på gården och har vacker utsikt ut över landskapet samt dammen.

Ombyggnad, Renoveringar

Garage/förrådsbyggnad om ca 200 kvm byggd 2005
Damm grävd/byggd 2006
Trädäck byggt 2012

Tomt

Tomtarea 2000 m². Tomt närmst huset med gräsmatta utanför trädäck lite buskar och träd.

Övrigt

Vattenburen värme via värmepump (jordvärme) samt två braskaminer och eladiatorer på övre plan.

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd (2020)
Småhusmark på lantbruk, Taxeringsvärde
350 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk, Taxeringsvärde (2004)
4 801 000 kr
Betesmark, Taxeringsvärde
825 000 kr
Ekonomibyggnad, Taxeringsvärde (2006)
100 000 kr
Totalt
6 076 000 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Sotning
442 kr
Värme
27 000 kr
Försäkring
7 386 kr
Samfällighetsavgift
4 167 kr
Renhållning
1 636 kr
Vatten/Avlopp
983 kr
Summa
41 614 kr

I uppvärmningskostnader ingår även hushållsel.

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 500 000 kr

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Bete
13
Totalt
13

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area ca 200 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Garagebyggnad uppförd med trästomme och plåt på väggar och tak samt tre garageportar. El finns.

Området

Att bo i Sankt Olof

På den plats där skogen står som tätast på Österlen ligger Sankt Olof. Det är en levande by med service och skola som erbjuder en mängd aktiviteter för åretruntboende och besökare. Att stilla vandra under träden i bokskogen vid Ljunglyckorna är kanske den allra finaste upplevelsen.

I Sankt Olof finns det service för ung som gammal med förskola och skola samt äldreboende. ICA-butik, fik och bensinstation ligger utmed den slingrande Byvägen som delar de lugna kvarteren itu. Här går också järnvägsrälsen mellan Sankt Olof och Brösarp där ett charmigt ångtåg pustar fram under sommarhalvåret och i juletider. Nu är det även ett populärt nöje att testa dressincykling. Om man vill ta sig till närliggande Simrishamn eller längre bort kan man förstås också ta bussen. Sankt Olofs IF anordnar träning inom fotboll och bordtennis. De driver också utomhusanläggningen St Olofsbadet där den uppvärmda poolen är bästa platsen för simskolan. Här finns också en scoutkår vars medlemmar alltså har en mycket vacker natur att göra sina hajker i.

Runt Sankt Olof finns flera områden med blandad bebyggelse. Småorter som Attusa och Vitebro där lantgårdar blandas med fristående villor och fritidshus. Tåghusa är välkänt bland fågelälskare då det ligger nära en mosse. Vid Rönnebröd ligger St Olofs mölla, ett typiskt skånskt kulturarv. Måsalycke och välkända Ljunglyckorna ligger i vacker bokskog och i närheten finns Älmhult invid badvänliga Gyllebosjön. Områdena Östaröd och Raskarum ligger däremot österut närmare kustlinjen.

Köpa eller sälja bostad i Sankt Olof? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Sankt Olofs 3 bästa

3
 • St Olofsbadet
  Med uppvärmd pool för sköna dopp
 • Ångtåget
  Res mellan Brösarp och Sankt Olof
 • Byvägen 35
  Adressen med mysigt fik och bageri

Karta

Älmhultsvägen 48

Älmhultsvägen 48,
27745 Sankt Olof

Visa i Google Maps

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01