Välplanerat stilrent och vackert boende om 5 rok, stenlagd vacker trädgård mm

Baskemölla, Simrishamn

Oderbäcksvägen 7

Pris
6 750 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
194 kvm / 43 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
964 kvm

Välplanerat stilrent och vackert boende om 5 rok, stenlagd vacker trädgård mm

Modern bostad med ljus öppen planlösning, öppet i nock, värmande braskamin, vackra detaljer. Gästhus 33 kvm med kök&bad. Ca 450 m från hav&strand

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Oderbäcksvägen 7, Baskemölla. Oderbäcksvägen 7 - Bjurfors
Välkommen till Oderbäcksvägen 7, Baskemölla
insynsskyddad innergård med stenlagda uteplatser. Oderbäcksvägen 7 - Bjurfors
insynsskyddad innergård med stenlagda uteplatser
Bostaden, del av trädgård och gästhuset. Oderbäcksvägen 7 - Bjurfors
Bostaden, del av trädgård och gästhuset
Gästhus " annexet". Oderbäcksvägen 7 - Bjurfors
Gästhus " annexet"
Del av tomten med köksträdgård. Oderbäcksvägen 7 - Bjurfors
Del av tomten med köksträdgård
En skymt av havet. Oderbäcksvägen 7 - Bjurfors
En skymt av havet

Planskiss

Planlösning
Planritning
Planlösning
Planritning
Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

En ytterst genomtänkt, välplanerad och modern bostad som bjuder på generösa sällskapsytor, öppet upp i nock och ljusinsläpp via fönsterpartier som ger bostaden ljus och rymd. Genomgående hög standard på materialval i en charmig och tidlös stil. Lättskött trädgård med mycket stenläggningar och flera uteplatser där solen följer runt huset hela dagen, solnedgången njuter man av på bakgården. Bostad om 5 rok där kök och allrum har öppen planlösning, öppet upp i nock samt en centralt placerad braskamin som höjer både värme och myskänsla. Friliggande gästhus om 33 kvm fullutrustat med både kök och toa/dusch passande för barn o barnbarn, gäster eller för uthyrning som nuvarande ägare gör. Se mer på www.annexetbaske.se. Stensatt uppfart med plats för två bilar. Natursköna omgivningar för promenader i skog och öppet landskap och ca 450m till hav&strand, cykelavstånd till Simrishamn med all service och kommunikation samt golf på två av Sveriges vackraste golfbanor Djupadal och Lilla Vik på ett avstånd om 2-3 km. Välkommen på visning av en fastighet med många möjligheter som bör upplevas på plats!

Interiör

Överbyggd och väderskyddad entré som nås via stenlagd gång och trappa från framsidan.
Rymlig hall med plats för ytterkläder i skjutdörrsgarderob samt praktisk förvaring i bänkskåp.
Klinker med värme innanför ytterdörr och parkett av ask innanför klinkers.
Helkaklad gästtoalett WC, tvättställ och klinkergolv med värme.
Klädkammare
Master bedroom med walk in closet/klädkammare samt glasad altandörr som leder ut till den stenlagda uteplatsen på bakgården. Parkettgolv med värme
Master bedroom har eget badrum med WC, kommod med dubbla tvättställ, handdukstork, badkar, duschutrymme med vägg av glasblock, skåpförvaring samt klinkergolv med värme
Tvättstuga med vardagsentré där tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, värmepump samt förvaring och grovvask.

Från den öppna hallen nås den centrala braskaminen med glaspartier där man avnjuter elden från köksavdelning
Köket har rymlig matplats i anslutning till köksavdelningen och har stor köksö i vinkel med bänkskåp och rymliga avställningsytor.
Köket har vita stilrena köksluckor som matchar vitvaror av rostfritt stål. Gasspis med dubbla plattor och ugnar samt grillplats, dubbla kyl/frysar, micro samt bänkskiva vid köksön med extra vask i och här finns även diskmaskinen.

Via en halvtrappa upp från både hall och kök nås det stora och ljusa allrummet med öppet upp i nock samt utgång till stenlagd uteplats med västerläge på bakgården med kvällssol. Allrummet har även en öppen spis med insats.
Från allrummet finns den öppna och vackra trappan som leder upp till ovanvåning och som ser ut att sväva fritt i luften, den specialbyggda trappan har stålstomme och glassteg med inbyggd belysning.

OVANVÅNING
Trappan leder upp till en central hall/allrum med öppet upp i nock, frontespis och via glasad altandörr som leder ut till balkong ovan entré kan man få en skymt av havet som finns på ca 450 m avstånd.
Sovrum med kupa.
Helkaklad toalett med vägghängt WC, tvättställ och duschutrymme som delvis ät uppmurad med skiljevägg av glasblock samt klinkergolv med värme. Ljusinsläpp via fönster i kupa.
Rymligt sovrum på gavel med öppet upp i nock samt glasad altandörr ut mot balkong med utsikt.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Baskemölla 10:56

Ombyggnad, Renoveringar

Kyl, frys och diskmaskin 2018. Tvättmaskin och torktumlare 2019

Tomt

Vackert anlagd trädgårdstomt av den kände landskapsarkitekten Tommy Nordström i två etage med mycket stenläggningar, murar, rabatter och en liten gräsmatta med flaggstång. Mindre köksträdgård med örter, rabarber mm. Mot gatan finns mur av natursten. Flera sorters rosor, syren, buxbomshäckar mm

Parkering

Gatustensbelagd bilplats för två bilar i anslutning till stenlagd gång som leder fram till entré.

Vägbeskrivning

Oderbäcksvägen 7, Baskemölla. Välkommen på visning!

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 214 000 kr
Byggnadsvärde
2 693 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
459 kr
Värme
33 282 kr
Försäkring
5 800 kr
Renhållning
2 650 kr
Vatten/Avlopp
7 914 kr
Summa
50 105 kr

I uppvärmningskostnader ingår även hushållsel

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 000 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-04-01

Uteplats/balkong

Flera stenlagda och insynsskyddade uteplatser med möjlighet för sol eller skugga under dagen. Avskild och egen uteplats för gästhuset.

Övriga byggnader/utrymmen

Friliggande byggnad med förråd ca 13 kvm varav 8 varmförråd och 5 kallförråd samt fullutrustat gästhus ca 33 kvm

TV/bredband

Telenor 100 Mb

Planbestämmelser

Detaljplan

Övrigt

Fastigheten vann inredningstidningen Plazas villatävling 2006 och motiveringen var. "Med mycket personlig stil och hög ambition har ägarna skapat ett inbjudande hem med många intressanta detaljer. Genom att låta husets arkitektur förenas med den omgivande naturen har familjen vågat och lyckats skapa en helhet som inte bara består av husets form och inredning utan även intilliggande trädgård och tillhörande konst. Ett funktionellt hus med genomtänkta planlösningar där takets skarpa vinklar ger vackra former och spännande utblickar och fönstersättningar. Invändigt ger den vågade användningen av olika material en fantasifull blandning"

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
6 750 000 kr
Rum
5
Sovrum
1
Max antal sovrum
3
Boarea
194 kvm*
Tomtarea
964 kvm
Biarea
43 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2005
Fasad
Puts samt sibirisk lärk
Grund
Platta på mark
Stomme
Leca isoblock,
Bjälklag
Betong, trä
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme via bergvärme NIBE värmepump samt braskaminer
Takbeklädnad
Aluzink , plåt
Utvändigt plåtarbete
Aluzink, plåt
Fönster
Isolerglasfönster 3 glas
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo i Baskemölla

Många är de konstnärer som har hittat till Baskemölla genom seklerna. Bland de mest kända hör väl Prins Eugen och G.A.N som kom hit för att föreviga den lilla byn och dess sköna omgivningar. Än idag hålls alla konstformer och dess utövare högt på orten då Österlens Konstnärsgille har sin hemvist där och Baskemölla utgör startpunkt för den populära Konstrundan.

Baskemölla är ett vackert fiskeläge som ligger på alldeles lagom cykelavstånd från Österlens ’huvudstad’ Simrishamn som har ett större utbud av service och skolor. I Baskemölla finns det en Waldorfförskola. Här är det rofyllt på gatorna mellan de äldre hus som främst ligger samlade i hamnen och i de många villor och fritidshus som är spridda längre inåt land. Lugnet utmanas dock varje vår av den årliga Konstrundan som drar mängder av besökare från Sverige och andra länder. Möjligheten att besöka ateljéer och verkstäder hos medlemmarna i Östra Skånes Konstnärsgrupp lockar folk som också kan köpa konsten på plats. Det är en kär tradition bland många att besöka Österlen under påskhelgen och ta del av lite kultur. 2017 firar konstrundan, som alltså möjliggör för många konstnärer att leva på sin utövning, hela 50 år.

Östra Skånes Konstnärsgrupp arrangerar även vernissager och andra aktiviteter i Tjörnedala konsthall som ligger i ett skönt läge utmed stranden norr om hamnen. Tjörnedala är en traditionell fyrlängad gård som uppfördes på 1850-talet. Här finns även butik och café. Gården, som ligger i ett större strövområde, har fått sitt namn efter de hagtornsbuskar, på skånska kallade för tjörne, som finns här.

Wingårds glashytta erbjuder också något unikt – handblåsta glas. Anders Wingård har arbetat med glas i över 40 år och säljer varorna från butiken som ligger vid glashyttan i Baskemölla. Här finns klara vardagsglas lämpliga för vatten och andra drycker men också ljusstakar i starka färger att pryda bordet med.

Baskemölla vilar vackert vid kusten och Österlenleden gör det enkelt att komma ut i den varierade naturen. Det finns ett bekvämt vandrarhem i byn som ligger på promenadavstånd från badplatsen. Men för den som letar efter en annorlunda upplevelse finns möjlighet till gratis övernattning i ett vindskydd i en hage med kossor som närmaste grannar. Betande nötkreatur ger förutsättningar för det öppna landskapet och dess speciella flora.

Köpa eller sälja bostad i Baskemölla? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Baskemöllas 3 bästa

3
 • Wingårds glashytta
  Handblåst glas är vardagslyx
 • Midsommardans på Tjörnedala gård
  Traditionellt firande med musik och dans
 • Dramatisk och vacker natur
  Upplev Baskemöllas omgivningar via Österlenleden

Karta

Oderbäcksvägen 7

Oderbäcksvägen 7,
27294 Simrishamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01