Borrby Strand, Simrishamn

Kyhls Skogs väg 5

Utgångspris
4 995 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
2065 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
110 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sofistikerat och elegant hem för uthyrning eller permanentboende. Detta tilltalande läge och denna ståtliga arkitekturen är något alldeles extra!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kyhls Skogs väg 5 - Bjurfors
. Kyhls Skogs väg 5 - Bjurfors
. Kyhls Skogs väg 5 - Bjurfors

Ett drömhem i sofistikerat och miljömedvetet uppförande!

. Kyhls Skogs väg 5 - Bjurfors
. Kyhls Skogs väg 5 - Bjurfors
. Kyhls Skogs väg 5 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Det arkitektritade hemmet på Kyhls Skogsväg 5 uppfördes 2007 av byggmästare Thomas Dahlman och är arkitektritat av J.E Forell. Tack vare sitt attraktiva läge på hörntomt och 200 meter från Kyhls kritvita sandstrand, lämpar sig huset som såväl deltidsboende som för permanentboende eller uthyrningshem.

Bakom valet av metoder och material ligger ett ytterst omsorgsfullt arbete och en känsla för harmoni, bland annat har ytterbeklädnaden i lärkträ valts för att knyta an till den strandnära barrskogsnaturen som omfamnar fastigheten. Invändigt är materialen också valda för att förenas med naturen omkring, de ljusa träslagen i kombination med väggar och tak i vitt avspeglar sanden, havet och solen. Vid projekteringen har även hänsyn till miljön tagits vilket har gett ett såväl elegant som effektivt och miljövänligt hem.

Till grund för husets totala utformning ligger en önskan om ett flerfunktionsboende som bland annat innebär att flera familjer ska kunna samlas och dela på ytor och samtidigt ha möjlighet till integritet och utrymme. Huset ska vidare även fungera som ett enfamiljshus vid behov, utan att för den delen begränsas av flerfunktionsutformningen. Huset ska således uppfylla krav och önskemål om uthyrning till en eller flera familjer, familjens egna behov och/eller ett permanentboende.

Interiört tillkännages ett uppenbart fokus på sociala sällskapsytor, här trivs man lika väl på tu-man-hand framför täljstenskaminen som i sällskap av 20 personer runt ett festdukat långbord. Den generösa takhöjden är förstås bidragande till den hemtrevliga och sociala känsla som erbjuds i huset. Husets sovrum, vilka är 4 till antalet, har vardera en egen utgång till trädgården för vädring och dopp i havet eller spabadet på terrassen, kanske följt av en stund i bastun. Ett av sovrummen ligger separerat från huvudbyggnaden vilket ger en skön privat sfär för övernattande gäster, totalt finns 12 sängplatser vid behov. Att det finns utrymme för så många övernattande gäster är mycket tack vare det genomtänkta sovloftet om 30 kvm som kan användas helt utifrån behov, härifrån är det egen utgång ned till spabadet och trädäcket!

Sammantaget är detta ett ytterst modernt och trivsamt deltids- eller permanentboende på attraktivt läge nära sandstrand och fantastisk natur. Skola, butik och goda busskommunikationer ligger 5 minuter bort med bil. Här finns allt du kan önska dig av ett boende på Österlen - och lite till. Varmt välkommen!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hoby 18:62

Ombyggnad, Renoveringar

Om byggstilen:
Yttertaket har utformats med triangellister för att återkoppla till en äldre byggnadsteknik som förekommer nära fiskelägena men numera ger flexibilitet och en stor arkitektonisk frihet vilket förstärker det önskade formspråket. Övriga detaljer som vindskivor, fönstersmygar, knutar, hängrännor och stuprör är av galvaniserad metall. Materialvalen är gjorda så att huset ska kunna åldras på ett värdigt sätt med en förhoppningsvis mäktig patina som följd.

Tomt

Den luftburna elledningen som sträcker sig längs med tomtens södersida skall grävas ned, detta skall genomföras under 2020. Kontakta EON för mer information.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Hoby GA:10, Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Hoby GA:7

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 222 000 kr
Byggnadsvärde
1 915 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Värme
28 413 kr
Samfällighetsavgift
900 kr
Renhållning
3 003 kr
Vatten/Avlopp
8 734 kr
Summa
41 050 kr

Elförbrukningen i kWh är ett snitt av de senaste 5 åren. Under uppvärmningskostaden ligger även kostnaden för samtlig hushållsel.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Trevlig trädgårdstomt, till stor del i söder- och västerläge. Ett väl tilltaget trädäck sträcker sig längs med husets sydvästsida och där finns även ett lyxigt spabad.

Övriga byggnader/utrymmen

En förråds/kontorsbyggnad om 21 kvm uppfördes 2009 på tomtens västersida. Förrådsbyggnaden har använts som observatorium. Byggnaden har bottenplatta i betong, stomme i trä, lärkfasad samt takpapp. Här finns uppvärmning via elradiatorer

En gästavdelning med sovrum och dusch/toalett ligger vidbyggt med pannrum strax utanför ytterdörren.

TV/bredband

Satellitanläggning samt antenn. Därtill fiber som installerades 2016.

Planbestämmelser

Detaljplan (2006-04-24)

Parkering

Parkeringsmöjligheter på tomtens östersida med plats för många bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
110 kvm*
Tomtarea
2065 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plansvilla med loftvåning
Byggår
2007
Fasad
Lärkträ
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, Nibe Fighter 360p. Vattenburen golvvärme på plan 1
Takbeklädnad
Papp på sadeltak
Fönster
2-glasfönster

Fiber installerat 2016. Intelligent hemstyrning blev inkopplad 2017.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-06-20

Området

Att bo i Borrby

För att leva upp till en slogan som ”Borrby – Österlens hjärta” krävs det något alldeles särskilt. Den här byn bjuder en unik kombination av ett rikt kulturliv med biograf och antikvariat, flera föreningar inom sport- och fritidsaktiviteter samtidigt som det finns ett brett serviceutbud med affärer, skola och goda kommunikationer. Här pumpar livskvalitet runt i ett samhälle i en mycket vacker del av Österlen.

Det var författaren Theodor Thufveson som var med och lanserade begreppet Österlen i en turistbroschyr 1929 i ett försök att locka besökare till den sydöstra delen av Skåne. Theodor kallade sin hemby Borrby för Österlens ’hjärtpunkt’.

Idag har Borrby ett brett serviceutbud med livsmedelsbutik, bank, apotek, byggmarknad, bensinstation och restaurang. Här finns också vårdcentral, äldreboende och förskola samt skola upp till åk 6. Engagemanget i föreningar som Österlens Ridklubb, scouterna, Borrby IF, BTK Ajax gäller året om, här finns det många fritidsalternativ. Kulturlivet är också starkt. Borrbys biograf öppnade redan 1917 och drivs av filmentusiaster. Orten är en s.k. bokby, vilket är en världsomspännande rörelse med syfte att skapa hållbar turism och unika erbjudanden genom litteraturen. Borrby är Sveriges första bokby och här finns flera antikvariat och det hålls även språkcafé och litteraturfester. Varje sommar anordnas också Baddaredagen, en familjefest och simtävling för de allra minsta.

Det sköna strandlivet är en annan av Borrbys många kvaliteter. Utmed kusten följer flera områden med fritidshus och permanentvillor i fin natur med Örnahusen och Spraggehusen längst upp. Småorten Sandby har ett strandnära läge mellan dessa. Här ligger också Norrekås. Vid Kyhl och Mälarhusen är det särskilt vackert och även barnvänligt med långgrunda stränder. Borrby Strand erbjuder fritidshus samt campingplats med tennisbana och pool.

Det finns också flera områden med blandad bebyggelse med närhet till skolor och omsorg i Borrbys centrum, som Borrby Tuvor och Tullstorp. Mellan öppna fält ligger också Östra Hoby, Kvarnby samt Blästorp med fristående villor och lantgårdar.

Köpa eller sälja bostad i Borrby? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Borrbys 3 bästa

3
 • Borrby bokby
  Antikvariat och bokhandlare i fokus
 • Stränderna
  Vackra och familjevänliga strandbad på rad
 • Borrby Bio
  Film i en av Österlens äldsta biografer

Karta

Kyhls Skogs väg 5

Kyhls Skogs väg 5,
276 37 Borrby

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Borrby Strand, Simrishamn

  Adress
  Örnahusvägen 180
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  175 kvm / 32 kvm
  Tomtarea
  1905 kvm