Välkomna till en nätt och mycket trivsam villa med retrokänsla och ljuvlig trädgård

Borrby, Simrishamn

Allmänningsgatan 11

Utgångspris
1 600 000 kr
Antal rum
2
Tomtarea
1665 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
74 kvm / 70 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välkomna till en nätt och mycket trivsam villa med retrokänsla och ljuvlig trädgård

I lugn och mysig bymiljö ligger detta trivsamma och charmiga hem med bevarad retrokänsla, charm, samklang och en trädgård med gamla anor.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Bjurnemark

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 02

 • Extra kontaktperson

  Micaela Rydberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 27
  Telefon: 0414-68 61 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Charm, karaktär och ljuvlig trädgård!. Allmänningsgatan 11 - Bjurfors
Charm, karaktär och ljuvlig trädgård!
Goda vänner på middag ikväll. Allmänningsgatan 11 - Bjurfors
Goda vänner på middag ikväll
Tidig vår och redan så magiskt!. Allmänningsgatan 11 - Bjurfors
Tidig vår och redan så magiskt!
Interiörbild. Allmänningsgatan 11 - Bjurfors

Välkommen in!

Köket med inredning från förr, älskar det!. Allmänningsgatan 11 - Bjurfors
Köket med inredning från förr, älskar det!
Välbevarat och omhändertaget. Allmänningsgatan 11 - Bjurfors
Välbevarat och omhändertaget

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Ovanvåning

Beskrivning

Beskrivning

Från gatan är det svårt att föreställa sig vad detta teglade hus med anor från 20-talet har att erbjuda, bakom det upphängda gula teglet finner du den putsade originalfasaden. Väl inne möts vi omgående av bevarad retrokänsla, harmoni och samklang. Med köksinredning från förr, rustika trägolv, spegeldörrar, värmande eldstad och en trädgård som är ett (eller snarare flera) rum för sig är detta ett hem som lämpar sig utmärkt som såväl permanent- som fritidsbostad.
Bostaden erbjuder idag ett trivsamt kök med matplats, ett generöst sällskapsrum med plats för såväl matbord som sällskapsavdelning, ett rogivande och svalt sovrum samt ett WC med dusch och toalett,.
En trappa upp finns möjlighet att inreda ytterligare för den som så önskar, i dag finns ett enkelt sommarrum samt ett WC med toalett.
Trädgården med gamla anor erbjuder en rogivande och avkopplande miljö och i det opretentiösa men ack så charmiga uteköket samlas man ljumma sommarkvällar och lagar mat tillsammans under bar himmel.

Läget i Borrby är utsökt, i utkanten av byn med lugnt läge men med direkt närhet till byns hela serviceutbud. Borrby är en levande by året runt med all den service man kan önska. Välsorterad ICA-butik, biograf ( Borrby Biograf ), caféer, skola, vårdcentral, bank, apotek och en mängd mysiga små antikvariat och butiker. Dessutom ligger an av Sveriges vackraste stränder på cykelavstånd endast fyra kilometer bort via ängar och fält, kommunikationen till Ystad och Simrishamn flyter fint tack vare regelbundna bussförbindelser.

Välkommen att boka tid för visning!

Interiör

Vi går in från baksidan av huset och välkomnas in i nätt hall med WC med toalett och dusch. Vidare hälsas vi in köket som minner om förr med välbevarad inredning från 50-talet och med liten matplats med fönster ut mot trädgården. Från köket nås såväl sovrum som sällskapsrum. Sällskapsrummet är generöst med trägolv, värmande eldstad och med plats för såväl matbord som sällskapshörna. Sovrummet är ljust och svalt med garderober. På entréplan finns ännu en hall med ingång från framsidan av huset, en klädkammare samt trappa upp till vinden som idag är inredd med ett sommarrum och med WC med toalett. För den som önskar finns möjlighet att inreda ytterligare rum.

TRÄDGÅRD

En trädgård med gamla anor för ett modernt villaliv.
Välkomna till denna magiska trädgård, låt er bli förförda av buxbomparterrer fyllda av skatter så som svavelpioner och de mörkaste skönheter av tulpaner.

I den här trädgården finns det plats för hela familjen, soldäcket för lata stunder i solen, woodlandpartiet för fantasifull lek, örtagård för växande intresse, matplats för ljuvliga kvällar runt bordet med många skratt. Inte minst det charmiga utomhusköket, där man kan förberedda måltider och njuta av kvällssolen strålar. Starta dagen i frukosthörnan, där smakar morgonkaffet som bäst.

Ja, den här trädgården har allt man kan önska sig. Det mest unika är det fantastiska utbudet av värdefulla samlarväxter, välväxta rariteter som med åren blivit lättskötta och väl etablerade. Det finns även söta blåa och gröna druvor på gamla stockar, björnbär, hallon, krusbär, rabarber, plommonträd, fem äppelträd och på vissa speciella platser tryffel. Slå dig ner i trädgården och njut av den sköna grönskan, upptäck hassellunden, pergolan och trädgårdens egna läshörna med en bok från något av alla antikvariat i Borrby. Att uppleva den här trädgården på plats är en upplevelse för alla sinnen och ett måste! (Text av Karl Fredrik på Eklaholm)

Fakta

Fastighetsbeteckning

Frälsekvarn 2

Tomt

En magisk trädgård, eller som Karl Fredrik på Eklaholm beskriver den;

En trädgård med gamla anor för ett modernt villaliv.

Välkomna till denna magiska trädgård, låt er bli förförda av buxbomparterrer fyllda av skatter så som svavelpioner och de mörkaste skönheter av tulpaner.

I den här trädgården finns det plats för hela familjen, soldäcket för lata stunder i solen, woodlandpartiet för fantasifull lek, örtagård för växande intresse, matplats för ljuvliga kvällar runt bordet med många skratt. Inte minst det charmiga utomhusköket, där man kan förberedda måltider och njuta av kvällssolen strålar. Starta dagen i frukosthörnan, där smakar morgonkaffet som bäst.

Ja, den här trädgården har allt man kan önska sig. Det mest unika är det fantastiska utbudet av värdefulla samlarväxter, välväxta rariteter som med åren blivit lättskötta och väl etablerade. Det finns även söta blåa och gröna druvor på gamla stockar, björnbär, hallon, krusbär, rabarber, plommonträd, fem äppelträd och på vissa speciella platser tryffel.

Slå dig ner i trädgården och njut av den sköna grönskan, upptäck hassellunden, pergolan och trädgårdens egna läshörna med en bok från något av alla antikvariat i Borrby.

Att uppleva den här trädgården på plats är en upplevelse för alla sinnen och ett måste!

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Sotning
250 kr
Värme
27 223 kr
Försäkring
8 772 kr
Renhållning
1 308 kr
Vatten/Avlopp
4 609 kr
Summa
42 162 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Sotningskostnaden varierar pga nyttjandegrad och hemförsäkringen beror på vilken försäkring samt bolag man väljer.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage/Förråd

TV/bredband

Antenn

Mobilt (möjlighet att ansluta till fiber, finns i gatan).

Planbestämmelser

Tomtindelning (1946-05-07) Stadsplan (1943-02-12)

Parkering

Möjlighet att parkera på uppfart vid huset.

Ekonomi

Taxeringsvärde
857 000 kr
Byggnadsvärde
568 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
6 428 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
1 600 000 kr
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
74 kvm*
Tomtarea
1665 kvm
Biarea
70 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1927
Fasad
Tegel
Grund
Källare och krypgrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä, betong
Uppvärmning
Vattenburen värm (el), kamin, luft/luft värmepump
Takbeklädnad
Eternit
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
146
Energideklarationsdatum
2017-10-20

Området

Att bo i Borrby

För att leva upp till en slogan som ”Borrby – Österlens hjärta” krävs det något alldeles särskilt. Den här byn bjuder en unik kombination av ett rikt kulturliv med biograf och antikvariat, flera föreningar inom sport- och fritidsaktiviteter samtidigt som det finns ett brett serviceutbud med affärer, skola och goda kommunikationer. Här pumpar livskvalitet runt i ett samhälle i en mycket vacker del av Österlen.

Det var författaren Theodor Thufveson som var med och lanserade begreppet Österlen i en turistbroschyr 1929 i ett försök att locka besökare till den sydöstra delen av Skåne. Theodor kallade sin hemby Borrby för Österlens ’hjärtpunkt’.

Idag har Borrby ett brett serviceutbud med livsmedelsbutik, bank, apotek, byggmarknad, bensinstation och restaurang. Här finns också vårdcentral, äldreboende och förskola samt skola upp till åk 6. Engagemanget i föreningar som Österlens Ridklubb, scouterna, Borrby IF, BTK Ajax gäller året om, här finns det många fritidsalternativ. Kulturlivet är också starkt. Borrbys biograf öppnade redan 1917 och drivs av filmentusiaster. Orten är en s.k. bokby, vilket är en världsomspännande rörelse med syfte att skapa hållbar turism och unika erbjudanden genom litteraturen. Borrby är Sveriges första bokby och här finns flera antikvariat och det hålls även språkcafé och litteraturfester. Varje sommar anordnas också Baddaredagen, en familjefest och simtävling för de allra minsta.

Det sköna strandlivet är en annan av Borrbys många kvaliteter. Utmed kusten följer flera områden med fritidshus och permanentvillor i fin natur med Örnahusen och Spraggehusen längst upp. Småorten Sandby har ett strandnära läge mellan dessa. Här ligger också Norrekås. Vid Kyhl och Mälarhusen är det särskilt vackert och även barnvänligt med långgrunda stränder. Borrby Strand erbjuder fritidshus samt campingplats med tennisbana och pool.

Det finns också flera områden med blandad bebyggelse med närhet till skolor och omsorg i Borrbys centrum, som Borrby Tuvor och Tullstorp. Mellan öppna fält ligger också Östra Hoby, Kvarnby samt Blästorp med fristående villor och lantgårdar.

Köpa eller sälja bostad i Borrby? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Borrbys 3 bästa

3
 • Borrby bokby
  Antikvariat och bokhandlare i fokus
 • Stränderna
  Vackra och familjevänliga strandbad på rad
 • Borrby Bio
  Film i en av Österlens äldsta biografer

Karta

Allmänningsgatan 11

Allmänningsgatan 11,
276 30 Borrby

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Bjurnemark

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 02

 • Extra kontaktperson

  Micaela Rydberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 27
  Telefon: 0414-68 61 04