Järrestad, Simrishamn

Frideborgsvägen 11

Såld, 2020-11-20
Slutpris
2 600 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
10958 kvm
Typ
Avstyckad gård
Boarea / Biarea
95 kvm / 28 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Erica Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Järrestad

Hällristningar är fascinerande budskap från det förflutna. Den lilla byn Järrestad är känd för sina många fornlämningar, där den mest omtalad är den svårtolkade ristningen Dansaren. För den historiskt intresserade är Järrestad en fantastisk plats. För den som idag söker stillhet i lantlig miljö i ett böljande landskap är den också fantastisk.

Historien säger att Järrestad kan ha varit en centralort på Österlen tack vare läget invid Tommarpsån som tidigare var farbar för större skepp. Idag lockar den ringlande ån många laxfiskare och strax utanför Järrestad finns det ett mycket speciellt museum – Fiskedragsmuséet. Här finns både drag och lättsam fakta om fiske och hur vi bäst kan vårda den av miljöförstöring hotade Östersjön.

I lugna villa-kvarter med St Johannes kyrka som mittpunkt breder den lilla byn Järrestad ut sig. Läget strax utanför Simrishamn är bekvämt då väg 9 går strax bortom boendeområdet. Det finns goda bussförbindelser och en gång- och cykelbana leder in till Simrishamns utbud av skolor och annan service.

I och runt Järrestad finns alltså rikligt med fornminnen och gravhögar men särskilt intressant är området Vilhelmsberg som anses vara Nordens största med över 1200 bilder på en yta över 22 gånger 23 meter. Den mest kända ristningen kallas för Dansaren. Det är en svårtolkad människoliknande figur som sätter fantasin i spel.

Mitt i Österlens jordbrukslandskap vid Järrestad ligger charkuteributiken Grafmans Goda. Tillverkningen sker hantverksmässigt av lokala råvaror. De skånska traditionerna märks i utbudet men genom att introducera nya smaker utvecklas sortimentet kontinuerligt.

Köpa eller sälja bostad i Järrestad? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Järrestads 3 bästa

3
 • Hällristningar
  Historiska tecken vid Vilhelmsberg
 • Grafmans Goda
  Nya smaker på korvar för grillen
 • St Johannes kyrka
  Med anor från 1100-talet

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Järrestad, Simrishamn

  Adress
  Åkeslundsvägen 9
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm
  Tomtarea
  1444 kvm

  Visning: 2021-03-06 10.00 Boka här