Vidunderlig utsikt, en magnifik trädgård och ett hus som utstrålar elegans, harmoni och atmosfär!

Kivik, Simrishamn

Västanvägen 11

Prisidé
7 250 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1888 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
139 kvm / 51 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vidunderlig utsikt, en magnifik trädgård och ett hus som utstrålar elegans, harmoni och atmosfär!

På högt och lugnt läge i de äldre delarna av Kivik ligger detta enastående hus med utsikt över takåsar, hav & hamn och med en slående vacker trädgård.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Bjurnemark

  Kontorskoordinator
  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Västanvägen!. Västanvägen 11 - Bjurfors
Välkomna till Västanvägen!
Välkommen in!. Västanvägen 11 - Bjurfors
Välkommen in!
Biblioteket med värmande eldstad. Västanvägen 11 - Bjurfors
Biblioteket med värmande eldstad
Från biblioteket mot hall och sällskapsrum. Västanvägen 11 - Bjurfors
Från biblioteket mot hall och sällskapsrum
Sällskapsrum med vacker öppen spis. Västanvägen 11 - Bjurfors
Sällskapsrum med vacker öppen spis
Harmoni, balans och ljus. Västanvägen 11 - Bjurfors
Harmoni, balans och ljus

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Ovanvåning
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Så storslaget och samtidigt så charmfullt och behagligt!
På lugn återvändsgata med den porlande bäcken som närmsta granne ligger huset där, på en höjd, och blickar ut över Kivik, havet, hamnen och den parkliknande trädgården. Stämningen som råder är rogivande och harmonisk, och såväl exteriört som interiört är de tidstypiska detaljerna och de utsökta proportionerna från när huset uppfördes 1934 bevarade. Kanske är det så, att detta är en av Kiviks allra vackraste platser.
Via en stentrappa med smäckert räcke hälsas vi välkomna in i trädgården. Ligusterhäckar, silverpäron, rhododendron, lavendel, magnolia, knotiga äppelträd och stenlagda gångar. På framsidan av huset infinner sig känslan av att befinna sig i en mindre skulpturpark. På baksidan av huset har man skapat en plats för umgänge, insynsskyddat och privat med en lite mer "rufsig" känsla. Den infällda vattentrappan porlar stilla men överröstar inte bäcken som flyter fram en bit bort och som skapar en naturlig tomtgräns.

Interiört följer det magiska Österlenska ljuset oss från rum till rum. Det nötta men vackert målade trägolvet känns hemtrevligt under fötterna, takhöjden skapar rymd samtidigt som huset känns inbjudande och ombonat med spegeldörrar, kopplade fönster, värmande eldstäder och generösa utrymmen för såväl umgänge som avkoppling.
På entréplan erbjuds ett bibliotek, ett sällskapsrum med burspråk och utsikt mot hamnen, ett ljust matrum, ett gäst WC samt ett kök med smäcker inredning från Smedstorpskök.

En trappa upp erbjuds en mer privat del med sällskapsrum från vilket man når balkongen och har en magnifik utsikt över takåsar, hav och hamn. Här finns också två sovrum samt ett gemensamt WC med dusch och toalett.

I källaren har man inrett en fullt fungerande gästavdelning med sovrum och separat WC med dusch och toalett. Här finns även ett badrum med platsbyggt badkar och en praktisk tvättavdelning. Dessutom gott om förvaringsutrymmen och ett nätt arbetsrum.

Ett hem som lämpar sig för såväl den mindre familjen som för er med tonårsbarn, eller för er som lever i tvåsamhet men som älskar att få familj och vänner på besök.
Välkommen att boka tid för visning!

Interiör

Vi välkomnas in i hall med trappa till såväl ovanvåning som till källarplan. Till höger hälsas vi välkomna in i biblioteket där eldstaden med insats skänker skön värme. Vidare når vi sällskapsrummet med vackert burspråk och en ståtlig öppen spis. I anslutning ligger det ljusa matrummet med plats för många. Mellan matrum och kök finns en mindre hall med utgång mot trädgårdens baksida och med ett gäst WC.
Köket är rymligt och välplanerat med lantlig inredning från Smedstorpskök och en bänkskiva i massiv ek. För bästa matlagningen finns också en gasspis från Miele, alla kockars dröm!

En trappa upp finns ett sällskapsrum med balkong samt två sovrum med garderober, ett gemensamt WC med dubbla handfat, dusch och toalett.

I källarplan finns ett helkaklat badrum med platsbyggt badkar och med praktisk tvättavdelning och gott om förvaring.
Här finns också ett ändamålsenligt gästrum med separat WC med dusch och toalett. Ett nätt kontor, en matkällare samt ett pannrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Mellby 90:2

Ombyggnad, Renoveringar

Huset har genomgått omfattande renoveringar under åren 2005-2007. Däribland 3 st helkaklade våtrum, nytt kök, inredning av källare, nytt värmesystem via bergvärme, dränering, målning av garage/förråd samt anläggning av trädgård.
Under 2019 har huset målats exteriört, såväl fasad som fönster, takkupa och allt smide.

Planbestämmelser

Stadsplan (1970-10-13) Stadsplan (1958-08-13) Tomtindelning (1951-02-07) Stadsplan (1948-02-20)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Avtalsservitut: Vattentrappa, D201600090717:1.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 432 000 kr
Byggnadsvärde
815 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med inredd källare
Byggår
1934
Fasad
Puts
Grund
Källare
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen värme via bergvärme (2005)
Takbeklädnad
Glaserat taktegel
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Aluzink och zink
Fönster
2-glasfönster kopplade
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-10-14

Uteplats/balkong

Balkong samt stenlagda uteplatser kring huset och på flera platser i den magnifika trädgården.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage om ca 30 kvm med separat förrådsrum.

TV/bredband

Fiber (Bahnhof 100/10)

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Nyttjanderätt Hela Fastigheten

Parkering

Garage samt uppställningsplats.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Prisidé
7 250 000 kr
Rum
6
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
139 kvm*
Tomtarea
1888 kvm
Biarea
51 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
180 kr
Värme
30 000 kr
Försäkring
4 260 kr
Renhållning
1 536 kr
Vatten/Avlopp
6 144 kr
Summa
42 120 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo på Kivik

Det är nog så att Kivik är den mest mytomspunna byn på hela Österlen. Inte minst de sköna omgivningarna lockar fram starka känslor och de små fiskelägena i området kallas för paradis. Ulf Lundell sjunger om månskenet över Haväng och Prins Eugen fångade utsikten över Brösarps backar i sina tavlor. Kivik är också ett alldeles vanligt litet samhälle där ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer, skola och goda bussförbindelser ger ovanligt bra förutsättningar till ett gott liv året om.

Kiviks samhälle har lite drygt 1000 bofasta invånare men dessa får sällskap av många fler främst under sommarhalvåret. Det bildar en trevlig mix av åretruntboende, fritidshusägare och turister som tar del av allt området erbjuder. Kiviks samhälle har en blandad bebyggelse från smala strädden med Kaptenshus och fiskarehus som minner om det ursprungliga fiskeläget till toppmoderna villor. Agdelund är ett centralt beläget område med fristående villor som etablerades på 1970-talet. Bästekille ligger högre upp med en milsvid utsikt över bukten och här finns också Hjälmaröd med flera fritidshusområden.

I slutet av 1800-talet fann man att klimatet och sandjorden lämpade sig särskilt väl för äppelodling. Ett bevis på detta är den årliga Äppelmarknaden som anordnas av en rad odlare och företag inom svensk fruktnäring. Bland de stora märks Äppelriket och Kiviks Musteri. Ibland kallas den här sträckan längs vattnet just för Äppelkusten och det är mycket vackert då träden står i blom. Företaget Buhres är specialiserade på en annan lokal specialitet – fisk! Nere vid Kiviks hamnplan finns både butik och restaurang ut mot vattnet. Under tre dagar varje sommar lockas 100 000-tals besökare till den årliga Kiviks marknad, en folkfest med tradition från medeltiden. Idag hålls marknaden på ängarna mellan Kivik och Vitemölla.

Vitemölla är en av de charmiga små byar som vid vita stränder följer kusten upp norrut. Den 4 km långa stranden där Vitemölla Badhotell, som uppfördes i början av 1900-talet, tronar är särskilt känd. Längs de små gatorna runt hamnen ligger stora och små hus på rad.

Om man följer kustväg 9 norrut kommer man till Ravlunda. De vidunderligt sköna markerna uppmärksammades redan av Carl von Linné som ansåg att här var det ’härligt’. I den lilla byn fanns förr ett bränneri som numera har förvandlats till hotell känt för sin goda mat där råvarorna kommer från naturen runt knuten. I Ravlunda och i byn Skepparps rofyllda miljö gömmer sig flera trevliga fastigheter, från mindre längor till större gårdar, många byggda i traditionell skånsk stil.

Verke å springer ur sina källor på Linderödsåsen 180 meter över havet. På sin slingriga färd mot kusten bildar den en mäktig dalgång. Här kan man vandra Backaleden och i området finns flera naturreservat, som Haväng och Vitemölla strandbackar. För naturnära boende, med cykelavstånd till stranden på slingriga vägar, finns Havängs sommarby.

Söder om Kivik finner man områden som Skogsdala och Karakås som båda doppar tårna i vattnet. Mellby, Åkarp och Svinaberga ligger in mot land, högre upp på kullarna. I Svinaberga finns Kivik Art Center som visar utställningar inom konst och arkitektur i samklang med naturen. Svabesholm är ett område som ligger alldeles intill nationalparken Stenshuvud. Här skapar kustberg, orkidéängar och havet en magisk miljö. Här finns vandringsleder och kunskapsrika Naturum och om man efter alla upplevelser är fikasugen besöker man Kaffestugan Annorlunda som har serverat kakbuffé och annat gott sedan 1956.

Köpa eller sälja bostad på Kivik? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kiviks 3 bästa

3
 • Kiviks marknad
  Folkfest på Sveriges största marknad
 • Allé på Österlen
  Högklassig restaurang i vacker miljö
 • Stenshuvud
  Nationalpark med dramatisk natur och känsla

Karta

Västanvägen 11

Västanvägen 11,
277 30 Kivik

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Bjurnemark

  Kontorskoordinator
  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 02