Komstad, Simrishamn

Komstadsvägen 36

Såld, 2020-12-06
Slutpris
700 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
795 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
99 kvm / 138 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Micaela Rydberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0701-64 19 27
  Telefon: 0414-68 61 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Gärsnäs

Det finns ortsnamn som blir kända över hela världen – Gärsnäs är en sådan ort. Framgångarna för den lokala möbelproducenten gjorde det lilla samhället känt. Nu definieras Gärsnäs även som en av kommunens större byar som erbjuder det mesta – här finns livsmedelsaffär, vårdcentral, skola och goda pendlingsmöjligheter via buss- eller järnvägsstation på Österlenbanan.

Det var inte förrän i slutet på 1800-talet som samhället började ta form. Utvecklingen skedde till viss del tack vare Gärsnäs Möbler som startade sin verksamhet 1893. De är främst kända för sin export till ambassader och det är inte omöjligt att du som läser detta har suttit på en Gärsnäs-stol under en måltid på en finare restaurang. Idag tillverkar man mer än stolar och hantverkstraditionerna förs vidare i den lokala fabriken. I show room kan besökare hitta klassiker och nutida designsamarbeten som prisas som nyskapande.

Runt korsningen vid huvudgatorna Malmövägen och Storgatan ligger populära Norrmans Conditori i centrum som pålitligt bakar smörgåstårtor och klassiker som Prinsess- och Schwarzwaldtårtor utan att snegla alltför mycket på vad som är trendigt. Här finns också livsmedelsaffär, vårdcentral, leksaksaffär samt gatukök och bensinstation. I hjärtat av Gärsnäs ligger också förskola och skola, verksamheterna delar lokal. Utmed de lugna gatorna ligger fristående villor samt lägre flerfamiljshus.

Utanför Gärsnäs breder ett öppet landskap ut sig. Bland fälten vilar lantliga fastigheter i lugna områden som Stiby och Virrestad. Till Komstad reser folk långväga ifrån för att shoppa på Komstad Skor & Tofflor. Här finns även Drömbageriet, där alla godsaker bakas från grunden. Naturen förändras i omgivningarna kring Gyllebosjön som ligger inramad av lövskog. På sommaren är sjön ett barnvänligt badställe med bryggor och grillplats. På vintern är det många som åker skridskor på sjön och bastubadar. Här ligger Gyllebo fritidshusområde väldigt fint. Om man söker en tuktad växtlighet är trädgårdsparken vid privatägda Gyllebo Slott värt ett besök. På ägorna ligger också ett stiligt ridhus och en borgruin från 1500-talet. Östra Vemmerlöv är en rar by där kyrkan finns kvar. I det gamla bränneriet är det numera ny verksamhet. Här ligger en av Österlens mest intressanta matupplevelser, Kin Bageri, som bakar med ekologiska varor för att det är ”gott för både människa och jord, helt enkelt!”.

Runt Skräddaröd, som domineras av relativt ny villabebyggelse, samsas åkrar och fruktodlingar med skog. Här finns trevliga vandringsleder i vacker natur.

Köpa eller sälja bostad i Komstad? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gärsnäs 3 bästa

3
 • Gyllebo
  Fint för utflykter i naturen året om
 • KIN Bageri och fik
  Ekologiska produkter på fik med känsla
 • Gärsnäs Möbler
  Showroom med ny design och klassiker med världsrykte