Bostad & B&B med naturskönt läge möjligheter att utveckla med konferens, kurser, utbildningar, yoga.

Mellby, Simrishamn

Mellby 2610

Exklusiv
Pris
7 500 000 kr
Antal rum
14
Boarea / Biarea
182 kvm / 362 kvm
Tomtarea
15151 kvm
Typ
Gård
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Bostad & B&B med naturskönt läge möjligheter att utveckla med konferens, kurser, utbildningar, yoga.

Den kringbyggda gården har utsikt över det vackra Österlenska landskapet, bostad med B&B där även konferens, yoga, utbildning, kurser mm kan inrymmas

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01

Bilder

Vår/sommarbild. Mellby 2610 - Bjurfors
Vår/sommarbild
Gården med infart och parkering. Mellby 2610 - Bjurfors
Gården med infart och parkering
Garage och förråd från trädgårdssidan. Mellby 2610 - Bjurfors
Garage och förråd från trädgårdssidan
Gården på lite avstånd. Mellby 2610 - Bjurfors
Gården på lite avstånd
Kullerstensbelagd innergård med entré till B&B avdelning. Mellby 2610 - Bjurfors
Kullerstensbelagd innergård med entré till B&B avdelning
Infart med parkeringsmöjligheter. Mellby 2610 - Bjurfors
Infart med parkeringsmöjligheter

Planskiss

Planlösning
Entréplan 2D
Planlösning
Entréplan 3D
Planlösning
Övreplan 3D
Planlösning
Övreplan 2D

Beskrivning

Beskrivning

Drömmen börjar här. Mitt bland äppelodlingarna, på högt läge och med en hänförande utsikt ligger den vackra kringbyggda gården Mellby Atelier. En välrenommerad mötesplats. En bostad kombinerad med Bed & Breakfast. I enavstressande wellnessmiljö och med stämningsfulla interiörer finns möjligheter för konferenser, utbildningar, och yoga. Här finns även plats för generationsboende eller att förverkliga det liv du väljer. Naturskönt alldeles intill Österlens böljande och öppna landskap och på kort avstånd från promenader i skog och längs Hanöbuktens milsvida underbara vita sandstränder samt till flera av traktens restauranger, café mm.

Interiör

Den vackra fyrlängade gården byggdes för 37 år sedan. Men det känns troligare att den har anor från förra sekelskiftet, vilket också var tanken när den byggdes. När fastigheten ritades var målsättningen att den skulle efterlikna en gård som låg på platsen förr i tiden. Det lades också ner stor omsorg på materialval och byggteknik. Gården har genomgående putsade väggar både invändigt och utvändigt, synliga takbjälkar, spegeldörrar samt vackra klinkers och trägolv. En skillnad mellan äldre skånegårdar och Mellby Atelier är dock takhöjden, som har anpassats till normal höjd, detta ger volym och ljus i byggnaderna. Gården har under många år varit välkänd och starkt förknippad med klassisk musik, stora konserter och konstutställningar.

VERKSAMHET
Idag bedrivs en välrenommerad Bed & Breakfast verksamhet bestående av flera rum. I denna del av fastigheten kan olika verksamheter kombineras och utvecklas såsom konferenser, utbildningar, helgkurser, yogaretreat, meditation mm. Det finns utrymme i stora , ljusa och öppna lokaler. Här har du en fantastisk utgångspunkt för att förverkliga din dröm - på ett av de vackraste och mest fridfulla platserna på Österlen.

OMGIVNING
På högt läge, bland Österlens böljande och färgrika kullar ligger gården som idag bär namnet Mellby Atelier. Välkända musiker och artister har gästat gården för att ge stora konserter och konstnärer har visat sina verk. Fastigheten utstrålar en fridfullhet. Fastigheten utstrålar en fridfullhet som förstärks av den vackra miljön som omger gården. På cykelavstånd ligger den välbevarade kyrkbyn Södra Mellby, som doftar av charm och bullerbykänsla. Tiden verkar nästan att ha stått still, samtidigt som byn sjuder av liv och rörelse. Här finns det pensionat, bageri, antikbutik och konstnärer längs de backiga små städdena. Inom en mils radie finner du underbara platser som Stenshuvuds nationalpark, Havängs stränder och Brösarps backar. Här och var gömmer det sig flera kulinariska pärlor, allt från gårdskrogar till fiskrökerier. Inte att förglömma musterier och vingårdar. Du befinner dig ju mitt i Äppelriket. När du bor på detta läge, har du alltid nya spännande utflykter och platser att besöka i området.

GÅRDEN
Den fyrlängade gården med mysig innergård rymmer privat bostad, spatiösa lokaler med gott om plats. Detta ger dig en sällsynt chans att förverkliga din dröm. Kombinera B&B med olika temakvällar och olika evenemang då lokalerna finns. Möjligheterna är oändliga.

Bostaden ligger i den vänstra längan. Från den vackra kullerstensbelagda innergården når du entrén via en dubbeldörr som leder in till rymlig och ljus hall. Här finns även trappan upp till ovanvåningen. I anslutning till hallen finns en tvättstuga och gästtoalett. Till vänster om entrén, på gaveln, ligger ett ljust sovrum med synliga takbjälkar, parkettgolv, spegeldörrar och putsade väggar. Sovrummet har privat ingång till ett helkaklat badrum. Till höger om entrén ytterligare ett sovrum. Från den privata delen kommer du vidare till sällskapsytorna. Här är det en härlig öppen planlösning med kök, matplats och allrum i ett. Känslan är genuin och äkta, som på en gård med anor från början av 1900-talet. Den murade väggen med vedugnsspis, ventilgaller och ornament i gjutjärn förstärker den gammaldags charmen. Matplatsen finns i anslutning till köket och passar perfekt för familjens måltider. I allrummet intill är det ljust och rymligt med braskamin som gör känslan mysig och intim. På övre plan finns ett stort sovrum där du kan nå den lilla privata balkongen ovanför scenen. Ytterligare ett sovrum finns på motsatt sida. Ett stort vindsförråd med klädkammare separerar den privata delen från gästdelen.

Från det privata allrummet finns en stor spegelpardörr som öppnar upp till den stora salen. Rymden och ljuset här är helt magiskt. Det är öppet hela vägen upp till nock och eftersom du befinner dig i vinkeln av längan har rummet en ofattbar volym. Det finns en alldeles speciell stämningsfull och mäktig känsla i rummet. Det ljusa brädgolvet är vackert och även här finns en värmande öppen spis. När du kliver upp för den smala trappan till balkongen känner du dig lite som en kunglighet och kan njuta av hela intrycket från salen och scenen. Det finns även en liten privat balkong som ligger undangömd ovanför scenen. Ett parti med spröjsade glasdörrar öppnas upp mot den mysiga innergården, som även är entré till salen. På innergården är det fantastiskt att sitta på kvällen i skenet från lyktor och njuta av tystnaden som råder här. Möjligheterna är oändliga för dessa lokaler. Här är plats för många, som gör det kan utnyttjas för möten av olika slag: konferenser, utbildningar, fester, utställningar med mera. Vad är din dröm?

I den högra delen finns B&B-avdelningen med flera uthyrningsrum, två badrum med dusch samt avdelning med kök, matplats och sällskapsyta. Gästdelen kan nås från innergården via två entréer. Det finns dessutom ett övre plan med två sovrum varav ett är ett familjerum, där du har man även åtkomst till den stora balkongen i med utsikt över salen. Från den vänstra entrén nås meditationsrummet till vänster och ett fräscht, helkaklat badrum rakt fram. Från denna entré når man även “Mozartrummet” som har mycket ljus och rymd samt en fantastisk utsikt över Hanöbukten. Bredvid finns ett mindre rum och entrén med trappa upp till plan två. Till höger om entrén finns kök med matplats och sällskapsavdelning. Från matplatsen finns en altandörr där du kan sitta och njuta av den underbara utsikten över Österlens vackra landskap. Intill finns sovrummet “Björkrummet” med anslutande badrum. Denna delen av gästdelen blir nästan som ett eget litet hus i sig själv. Känslan är oerhört trivsam och hemtrevlig med härlig utsikt och du har en fin och värmande öppen spis även här. Trappan leder dig till “Blå rummet” och ytterligare två fina sovrum. Rummet på den norra gaveln bjuder på en hänförande utsikt där du kan se hela vägen till havet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Mellby 26:10

Ombyggnad, Renoveringar

Underhåll och renoveringar fortlöpande under åren.

Tomt

Stor tomt med möjligheter för parkering längs med uppfartsvägen samt gräsmatta kring byggnaderna. Träd, buskar och någon rabatt finns också i trädgården.

Fastigheten är taxerad typkod 223 småhusenhet med lokaler där tomtmark är taxerad till 440,000:- och byggnader 1947.000:- Totalt 2387.000:-

Vägbeskrivning

Mellby 2610, utgå från Mellby kyrkby och kör norrut på den lilla vägen från kyrkbyn, kör över korsning och fortsätt drygt en km och gården ligger på vänster sida en bit från vägen. Välkommen på visning!

Information

Typ
Gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
7 500 000 kr
Rum
14
Sovrum
8
Max antal sovrum
11
Boarea
182 kvm*
Tomtarea
15151 kvm
Biarea
362 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Kringbyggd fyrlängad gård
Byggår
1981
Fasad
Puts, trä
Grund
Platta på mark
Stomme
Leca
Bjälklag
Betong,trä
Uppvärmning
Vattenburet via värmepump samt flera öppna spisar
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster kopplade med spröjs
Grundmur
Betong

Jordvärme via 2X500 m slang nergrävd i marken.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
50
Energideklarationsdatum
2015-05-25

Uteplats/balkong

Flera uteplatser på tomten samt på den stenlagda innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Friliggande garage med förråd.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Ledningsrätt Vatten, 1181-962.1

Parkering

Parkering längs med uppfartsvägen för gäster, besökare mm. Garage för egen bil samt plats i anslutning till entré

Ekonomi

Taxeringsvärde
440 000 kr
Fastställt
2015
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
4 400 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
1 000 kr
Värme
34 700 kr
Försäkring
5 500 kr
Renhållning
1 500 kr
Vatten/Avlopp
1 000 kr
Summa
43 700 kr

I uppvärmningskostnader ingår även hushållsel.

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 378 000 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten via borrad brunn och vattenfilter finns, Enskilt avlopp via trekammarbrunn 1980

Området

Att bo på Kivik

Det är nog så att Kivik är den mest mytomspunna byn på hela Österlen. Inte minst de sköna omgivningarna lockar fram starka känslor och de små fiskelägena i området kallas för paradis. Ulf Lundell sjunger om månskenet över Haväng och Prins Eugen fångade utsikten över Brösarps backar i sina tavlor. Kivik är också ett alldeles vanligt litet samhälle där ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer, skola och goda bussförbindelser ger ovanligt bra förutsättningar till ett gott liv året om.

Kiviks samhälle har lite drygt 1000 bofasta invånare men dessa får sällskap av många fler främst under sommarhalvåret. Det bildar en trevlig mix av åretruntboende, fritidshusägare och turister som tar del av allt området erbjuder. Kiviks samhälle har en blandad bebyggelse från smala strädden med Kaptenshus och fiskarehus som minner om det ursprungliga fiskeläget till toppmoderna villor. Agdelund är ett centralt beläget område med fristående villor som etablerades på 1970-talet. Bästekille ligger högre upp med en milsvid utsikt över bukten och här finns också Hjälmaröd med flera fritidshusområden.

I slutet av 1800-talet fann man att klimatet och sandjorden lämpade sig särskilt väl för äppelodling. Ett bevis på detta är den årliga Äppelmarknaden som anordnas av en rad odlare och företag inom svensk fruktnäring. Bland de stora märks Äppelriket och Kiviks Musteri. Ibland kallas den här sträckan längs vattnet just för Äppelkusten och det är mycket vackert då träden står i blom. Företaget Buhres är specialiserade på en annan lokal specialitet – fisk! Nere vid Kiviks hamnplan finns både butik och restaurang ut mot vattnet. Under tre dagar varje sommar lockas 100 000-tals besökare till den årliga Kiviks marknad, en folkfest med tradition från medeltiden. Idag hålls marknaden på ängarna mellan Kivik och Vitemölla.

Vitemölla är en av de charmiga små byar som vid vita stränder följer kusten upp norrut. Den 4 km långa stranden där Vitemölla Badhotell, som uppfördes i början av 1900-talet, tronar är särskilt känd. Längs de små gatorna runt hamnen ligger stora och små hus på rad.

Om man följer kustväg 9 norrut kommer man till Ravlunda. De vidunderligt sköna markerna uppmärksammades redan av Carl von Linné som ansåg att här var det ’härligt’. I den lilla byn fanns förr ett bränneri som numera har förvandlats till hotell känt för sin goda mat där råvarorna kommer från naturen runt knuten. I Ravlunda och i byn Skepparps rofyllda miljö gömmer sig flera trevliga fastigheter, från mindre längor till större gårdar, många byggda i traditionell skånsk stil.

Verke å springer ur sina källor på Linderödsåsen 180 meter över havet. På sin slingriga färd mot kusten bildar den en mäktig dalgång. Här kan man vandra Backaleden och i området finns flera naturreservat, som Haväng och Vitemölla strandbackar. För naturnära boende, med cykelavstånd till stranden på slingriga vägar, finns Havängs sommarby.

Söder om Kivik finner man områden som Skogsdala och Karakås som båda doppar tårna i vattnet. Mellby, Åkarp och Svinaberga ligger in mot land, högre upp på kullarna. I Svinaberga finns Kivik Art Center som visar utställningar inom konst och arkitektur i samklang med naturen. Svabesholm är ett område som ligger alldeles intill nationalparken Stenshuvud. Här skapar kustberg, orkidéängar och havet en magisk miljö. Här finns vandringsleder och kunskapsrika Naturum och om man efter alla upplevelser är fikasugen besöker man Kaffestugan Annorlunda som har serverat kakbuffé och annat gott sedan 1956.

Köpa eller sälja bostad i Mellby? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kiviks 3 bästa

3
 • Kiviks marknad
  Folkfest på Sveriges största marknad
 • Allé på Österlen
  Högklassig restaurang i vacker miljö
 • Stenshuvud
  Nationalpark med dramatisk natur och känsla

Karta

Mellby 2610

Mellby 2610,
277 35 Kivik

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01