Gediget hus med stora utrymmen och även en separat gästavdelning.

Simrishamn - Centralt, Simrishamn

Kristianstadsvägen 11

Budgivning pågår
Utgångspris
3 300 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
793 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
140 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 300 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Gediget hus med stora utrymmen och även en separat gästavdelning.

Med gångavstånd till strövområde, stranden och centrum!

 • Ansvarig mäklare

  Erica Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Nedre plan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Jag tar en promenad från centrum, genom Brunnsparken längs Kristianstadsvägen, som förr hade namnet Norra Infartsvägen. Vid Iskällarbacken ser jag ut över Simrishamns gemytliga koloniområde och havet. Där nere ligger Simrishamns unika badstrand och strax intill finns fina promenadstråk och den lilla småbåtshamnen. På vänster sida ligger husen i rad, flera av dem sammanlänkade med garage/förråd i tomtgränsen. Nr 11 är en gedigen fastighet från 1910 med putsad fasad och vacker frontespis. Huset har tjänstgjort som fritidsbostad sedan 2010 men här bor du galant året runt. Bostaden bjuder på rejäla utrymmen, på nedre plan finns ett centralt placerat kök och stora sällskapsutrymmen. På övre plan ligger sovrumsavdelningen och ett synnerligen generöst badrum med kupa mot havet, väl synligt när träden i Åbackarna fällt sina löv. Trädgården på baksidan ligger i soligt västerläge och är uppväxt och insynsskyddad. Terrassen ramas in av garage/förråd på ena sidan och ett gårdshus med tvättstuga, badrum och gäst-/hobbyrum på andra sidan.

Rumsbeskrivningar

Nedre plan

Man välkomnas in i en rymlig och möblerbar entréhall med gott om plats för klädavhängning. Här finns även gästtoalett och trappa till övre plan. Till vänster nås ett stort, genomgående vardagsrum som har öppen spis med kassett. Vidare kommer man till köket som har inredning i ek, bra arbetsytor och en nätt matplats. I golvet finns lucka till liten matkällare. Spis med häll, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Härifrån nås den generösa terrassen under tak och trädgården på baksidan. Invid köket finns matrum och ytterligare ett sällskapsrum. Samtliga rum på nedre plan har vackert parkettgolv, förutom köket som har plastmatta.

Övre plan

Man kommer upp från trappan i ett ljust allrum med kupa mot trädgården på baksidan. Här finns också klädkammare. Ett ytterst generöst badrum med två fönster i frontespisen mot gatan, helkaklat med både duschplats och badkar, wc och kommod med tvättställ samt förvaringsskåp. Rymliga sovrum, ett på vardera gavel, båda med förvaringsutrymmen/kattvind. Övre plan har genomgående trägolv.

Gårdshus

Ingång från trädgårdssidan och terrassen till tvättstuga med klinkergolv. Tvättmaskin, rostfri tvättho och arbetsbänk. Värmepumpen har också sin plats här. Helkaklat duschrum/wc samt ett rymligt gästrum eller hobbyrum med fönster mot Kristianstadsvägen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Råkan 6

Ombyggnad, Renoveringar

1996: Omläggning av yttertak i samband med att kupa byggdes mot baksidan.
2005: Kaklat badrum på övre plan och i gårdshus (Emilssons Bygg).
Ca 2005: Fönsterbyte.

Tomt

Framsidan mot Kristianstadvägen har en låg mur mot trottoaren och liten gräsmatta. Baksidan är insynsskyddad och har bästa solläge, buskar, bär och äppelträd samt gräsmatta i etage.

Parkering

Plats för en bil på tomten framför garaget.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 300 000 kr
Rum
6
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
140 kvm*
Tomtarea
793 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
19 915 kr
Försäkring
4 700 kr
Renhållning
1 661 kr
Vatten/Avlopp
6 600 kr
Summa
32 876 kr

Fritidsboende för 1-2 familjer.

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 500 000 kr

Uteplats/balkong

Uteplats som vetter mot syd/sydväst, överbyggd med pergola/tak med klängande vindruvsrankor.

Övriga byggnader/utrymmen

Vidbyggt garage/förråd samt vidbyggt gårdshus med gäst-/hobbyrum, duschrum/wc och tvättstuga.

TV/bredband

Antenn

Saknas

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Stadsplan

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 399 000 kr
Byggnadsvärde
1 149 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1910
Fasad
Puts
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburet system, luft/vatten värmepump (IVT 2006)
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas
Grundmur
Sten, betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Området

Att bo i Simrishamn

Simrishamn kallas för Österlens huvudstad och kan stolt bära upp det namnet tack vare sin genuina charm och vackra bebyggelse. I tätorten ligger pastellfärgade låga hus i långa rader längs kullerstensgator där prunkande trädgårdar anas bakom lika skönt målade plank. Det är inte bara det generösa klimatet som gör Simrishamn till ett blomstrande samhälle, här finns all service som skolor, omsorg och affärer nära och aktiva kulturrörelser inom många intressen.

Huvudgatan i området Gamla Stan är Storgatan. Den inbjuder till trevliga promenader och löper genom hela staden, från hamnen, förbi Stortorget och vidare ut på landet. På de låga husen som ligger tätt mot den stensatta gatan välkomnar de unika entrédörrarna, Simrishamnsdörrar, familj och vänner. Dubbeldörren är ofta målad i en stark färg som även syns runt fönster och på plank. På tvärgatorna och runt torget ligger flera unika småbutiker men även Apotek och större matvaruaffärer. Det är lätt att ta del av kulturutbudet då Österlens Museum ligger mitt i Gamla stan. Det är också lätt att resa till och från småstaden med Pågatåg och expressbussar till större städer.

För den som är intresserad av blommor och andra växter erbjuder Simrishamn något extra. Det gynnsamma klimatet gör att det blommar särskilt glatt i vindskyddade lägen, som till exempel bakom gathusens plank. I Simrishamn verkar flera kunniga experter och välkända Apotekarns trädgårdsbutik lockar med en del av ’Medelhavet på Österlen’. I den s k rosbanken på Rostorget finns bevarad kunskap om över 130 unika rosor från Österlen.

Joneberg är ett område där låga flerfamiljshus från mitten av 1900-talet blandas med höga nybyggnationer. Det ligger i anslutning till grönskan i Brunnsparken och här finns också ett centrum med service som sporthall och vårdcentral. Det arrangeras en mycket populär loppmarknad under Suckarnas gång i Brunnsparken under lördagar på sommarhalvåret. Om man inte vill pruta och fynda kan man istället välja att sälja själv, det går att hyra bord.

Strax söder om Simrishamns centrum ligger Simrislund där äldre fastigheter samsas med villor uppförda under 1960- och 1970-talet. Från flera av husen bjuds en vidunderlig utsikt över havet och området avgränsas av betesängar. I Simrislund finns barnomsorg och grundskola och det är lätt att pendla med buss och Pågatag till Malmö, Lund och Ystad.

Den slingrande Tommarspån är inte bara vacker utan erbjuder också möjligheter för alla att fiska havsöring. I ån kan man också fånga den typiskt skånska delikatessen ål. Bostadsområdet Tobisborg ligger norr om Simrishamns centrum i en mycket vacker natur som präglas av närheten till både Östersjön och just Tommarspån. Här blandas nybyggnation med äldre sommarhus för en trivsam miljö. Djurlivet är speciellt med arter som inte trivs bättre i området än på någon annan plats. Här finns t ex Europas tätaste bestånd av den rara hasselmusen. Mot den vackra kusten ligger ett utomhusbad, Tobisviksbadet, med långa bassänger om man inte vill bada i havet. Utmed kusten bjuder en cykel- och gångväg en vacker slinga in till Simrishamn centrum.

Havets rikedom lade grunden till Simrishamn. Ett litet fiskeläge växte under 1500-talet till en stor hamnstad främst tack vare sillfisket. Det gav stabilitet och framgång och därför är också en fisk avbildad på stadsvapnet.. Tätorten präglas idag av lugn och ro men ändå med all service lätt tillgänglig för alla. Idag finns här Sveriges största fiskehamn och i centrum erbjuds flera gästhamnar för fritidsbåtar då turismen av lätt förståeliga skäl ökar. Simrishamns kommun har även startat Marint Centrum som bedriver miljöforskning om Hanöbukten och Östersjöregionen.

Köpa eller sälja bostad i Simrishamn? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Simrishamns 3 bästa

3
 • Nordic Sea Winery
  Vineri i världsklass med mat och provningar.
 • Apotekarns Café och Vedugn
  Medelhavsoas mitt i Simrishamn.
 • Loppmarknad Suckarnas Gång
  Folknöje varje lördag under sommarhalvåret.

Karta

Kristianstadsvägen 11

Kristianstadsvägen 11,
27234 Simrishamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Erica Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 37