Simrislunds lyxigaste villa kommer snart att bli till salu!

Simrislund, Simrishamn

Klövergatan 13

Besiktigad
På förhand
Antal rum
5
Boarea / Biarea
137 kvm / 35 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
761 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Simrislunds lyxigaste villa kommer snart att bli till salu!

Totaltrenoverat hus om 1,5 plan med lyxig standard i familjära Simrislund. Därtill finns nybyggt garage, flera uppfarter och vacker trädgård!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Klövergatan 13 - Bjurfors
. Klövergatan 13 - Bjurfors

Klövergatan 13 - Ett högexklusivt boende i mysigt villakvarter!

. Klövergatan 13 - Bjurfors
. Klövergatan 13 - Bjurfors
. Klövergatan 13 - Bjurfors
. Klövergatan 13 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Inom kort har vi äran att kunna presentera Simrishamns kanske lyxigaste 1,5 plansvilla. Varenda kvadratmeter har på ett mycket medvetet och varsamt sätt designats och renoverats sedan 2016 vilket har resulterat i en otroligt iögonfallande bostad - något för er med höga krav!

Bostaden är byggd 1979 men det är inte mycket som gör sig påmint från byggtiden - här har istället en mycket modern material och inredningsstil fått prägla hela bostaden. Klinkers i högglans välkomnar i entréhallen, ett utförande som kommer visa sig vara genomgående i såväl kök som badrum. Via entrén nås bostadens sociala ytor i form av kök och vardagsrum - dessutom med utgång till nylagd trädgård i västerläge! Köket är mycket välplanerat med vitvaror i bekväm arbetshöjd samt stilrent rostfritt utförande vilket ger fin kontrast till den i övrigt vita köksstommen. Vidare på det välplanerade entréplanet finns ett stort sovrum med utgång till trädgården, en klädkammare, en groventré med förvaringsmöjligheter samt ett lyxigt badrum!

I badrummet har en tämligen ovanlig platta fått klä väggarna, hela 80x80 i storlek och även denna i högglans-utförande, så läckert att det bara måste ses! Badrummet storlek har gett plats åt både badkar och dusch, men även tvättmaskin och torktumlare. Ett badrum utöver det vanliga!

Bostadens andra våning har idag två bra sovrum, ett allrum, en klädkammare samt ytterligare ett badrum, minst lika lyxigt som det på entréplan.

Den omfattande renovering som skett här på Klövergatan 13 har inte bara inkluderat nya ytskikt utan har även berört planlösning, all el, VA-ledningar, fasaden, samtliga fönster och dörrar samt all utemiljö inklusive nyuppförd garagebyggnad. Den omfattande förändring ger er som nya ägare ett luxuöst boende att flytta in i och som i princip inte kräver något underhåll alls!

Låter detta som en bostad för er? Vänligen kontakta mäklaren för mer information om pris, status samt er chans till förhandsvisning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landån 2

Ombyggnad, Renoveringar

Totalrenoverat 2016-2018

TV/bredband

Telia 100/100

Parkering

Uppfart på bägge sidor om huset samt därtill isolerat garage med mekanisk port.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Boarea
137 kvm*
Tomtarea
761 kvm
Biarea
35 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
15 600 kr
Försäkring
5 040 kr
Renhållning
2 400 kr
Vatten/Avlopp
4 200 kr
Summa
27 240 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
80
Energideklarationsdatum
2019-10-28

Uteplats/balkong

Trädgård i västerläge med sol under större delen av dagen. Anlagd med både gräsmatta och stensättning på såväl fram som baksida. Även trädgårdsland finns.

Övriga byggnader/utrymmen

Fristående garagebyggnad från 2019 (isolerad, värme via luft/luft) om 35 kvm.

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (2004-11-15) Stadsplan (1976-03-31) Vattenskyddsområde (1974-09-20)

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 166 000 kr
Byggnadsvärde
937 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1979
Fasad
Stående träpanel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump samt direktverkande el (radiatorer och golvvärme)
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag (frånluft i våtutrymmen)
Fönster
3-glasisolerrutor (Aluminium/Trä)

Området

Att bo i Simrishamn

Simrishamn kallas för Österlens huvudstad och kan stolt bära upp det namnet tack vare sin genuina charm och vackra bebyggelse. I tätorten ligger pastellfärgade låga hus i långa rader längs kullerstensgator där prunkande trädgårdar anas bakom lika skönt målade plank. Det är inte bara det generösa klimatet som gör Simrishamn till ett blomstrande samhälle, här finns all service som skolor, omsorg och affärer nära och aktiva kulturrörelser inom många intressen.

Huvudgatan i området Gamla Stan är Storgatan. Den inbjuder till trevliga promenader och löper genom hela staden, från hamnen, förbi Stortorget och vidare ut på landet. På de låga husen som ligger tätt mot den stensatta gatan välkomnar de unika entrédörrarna, Simrishamnsdörrar, familj och vänner. Dubbeldörren är ofta målad i en stark färg som även syns runt fönster och på plank. På tvärgatorna och runt torget ligger flera unika småbutiker men även Apotek och större matvaruaffärer. Det är lätt att ta del av kulturutbudet då Österlens Museum ligger mitt i Gamla stan. Det är också lätt att resa till och från småstaden med Pågatåg och expressbussar till större städer.

För den som är intresserad av blommor och andra växter erbjuder Simrishamn något extra. Det gynnsamma klimatet gör att det blommar särskilt glatt i vindskyddade lägen, som till exempel bakom gathusens plank. I Simrishamn verkar flera kunniga experter och välkända Apotekarns trädgårdsbutik lockar med en del av ’Medelhavet på Österlen’. I den s k rosbanken på Rostorget finns bevarad kunskap om över 130 unika rosor från Österlen.

Joneberg är ett område där låga flerfamiljshus från mitten av 1900-talet blandas med höga nybyggnationer. Det ligger i anslutning till grönskan i Brunnsparken och här finns också ett centrum med service som sporthall och vårdcentral. Det arrangeras en mycket populär loppmarknad under Suckarnas gång i Brunnsparken under lördagar på sommarhalvåret. Om man inte vill pruta och fynda kan man istället välja att sälja själv, det går att hyra bord.

Strax söder om Simrishamns centrum ligger Simrislund där äldre fastigheter samsas med villor uppförda under 1960- och 1970-talet. Från flera av husen bjuds en vidunderlig utsikt över havet och området avgränsas av betesängar. I Simrislund finns barnomsorg och grundskola och det är lätt att pendla med buss och Pågatag till Malmö, Lund och Ystad.

Den slingrande Tommarspån är inte bara vacker utan erbjuder också möjligheter för alla att fiska havsöring. I ån kan man också fånga den typiskt skånska delikatessen ål. Bostadsområdet Tobisborg ligger norr om Simrishamns centrum i en mycket vacker natur som präglas av närheten till både Östersjön och just Tommarspån. Här blandas nybyggnation med äldre sommarhus för en trivsam miljö. Djurlivet är speciellt med arter som inte trivs bättre i området än på någon annan plats. Här finns t ex Europas tätaste bestånd av den rara hasselmusen. Mot den vackra kusten ligger ett utomhusbad, Tobisviksbadet, med långa bassänger om man inte vill bada i havet. Utmed kusten bjuder en cykel- och gångväg en vacker slinga in till Simrishamn centrum.

Havets rikedom lade grunden till Simrishamn. Ett litet fiskeläge växte under 1500-talet till en stor hamnstad främst tack vare sillfisket. Det gav stabilitet och framgång och därför är också en fisk avbildad på stadsvapnet.. Tätorten präglas idag av lugn och ro men ändå med all service lätt tillgänglig för alla. Idag finns här Sveriges största fiskehamn och i centrum erbjuds flera gästhamnar för fritidsbåtar då turismen av lätt förståeliga skäl ökar. Simrishamns kommun har även startat Marint Centrum som bedriver miljöforskning om Hanöbukten och Östersjöregionen.

Köpa eller sälja bostad i Simrislund? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Simrishamns 3 bästa

3
  • Nordic Sea Winery
    Vineri i världsklass med mat och provningar.
  • Apotekarns Café och Vedugn
    Medelhavsoas mitt i Simrishamn.
  • Loppmarknad Suckarnas Gång
    Folknöje varje lördag under sommarhalvåret.

Karta

Klövergatan 13

Klövergatan 13,
272 37 Simrishamn

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy