Välskött permanent/fritidsboende ett stenkast från hav och hamn på Skillinge fiskeläge.
Utgångspris
3 950 000 kr
Antal rum
4
Boarea
110 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
293 kvm

Välskött permanent/fritidsboende ett stenkast från hav och hamn på Skillinge fiskeläge.

I den äldre delen av Skillinge fiskeläge finner ni detta välskötta boende om 4 rok med täljstenskamin, stenlagd uteplats, trädäck, två bilplatser mm

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01

Bilder

Välfylld hamn i Skillinge. Hamngatan 7 - Bjurfors
Välfylld hamn i Skillinge
Välkommen till Hamngatan 7. Hamngatan 7 - Bjurfors
Välkommen till Hamngatan 7
Nybyggt trädäck med sol från morgon till kväll. Hamngatan 7 - Bjurfors
Nybyggt trädäck med sol från morgon till kväll
. Hamngatan 7 - Bjurfors

Stenbelagd uteplats

Stenlagd uteplats med markis. Hamngatan 7 - Bjurfors
Stenlagd uteplats med markis
Stenlagd uteplats med åtkomst från matplats och kök. Hamngatan 7 - Bjurfors
Stenlagd uteplats med åtkomst från matplats och kök

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mycket välskött permanent/fritidsboende ett stenkast från hav& hamn på Skillinge fiskeläge. Säljarna har gjort detta till ett mycket lättskött boende med fasader av sten och puts samt tomt till stora delar stenlagd och framsida med vacker kullerstenbeläggning. Bostaden som är mycket välskött och har 4 rok, toalett samt tvättstuga och är välplanerad med öppen planlösning på entréplan samt två sovrum, toalett och allrum med kupa och utsikt över fiskelägets takåsar på ovanvåning. Stenlagd trädgårdssida med uteplats och förrådsbyggnad samt en del av tomten med nylagt stort trädäck buskar, träd och rabatter där sol kan avnjutas från tidig morgon till sen kväll. En annan fördel är de låga driftskostnaderna och de två stenlagda bilplatserna då det i i de äldre delarna av fiskeläget är ovanligt med egen bilplats.

Interiör

Välkomnande entré från stenlagd och lättskött framsida via vacker "Simrishamnsdörr" som leder in till central hall med plats för ytterkläder. Parkettgolv
Helkaklad toalett med WC, tvättställ, rymlig dusch samt klinkergolv.
Tvättstuga/förråd med tvättmaskin och förrådsutrymme.
Klädkammare
Litet förråd under trappa där även vv-beredare finns.
Matplats i anslutning till köket där även glasad altandörr ut till baksidans stenlagda uteplats. Parkettgolv i hela rummet och med golvvärme i nya delen.
Köksavdelning med stilrena vita luckor, glashäll, fläkt, ugn, kyl/frys samt vacker mosaik ovan bänkskivor. Klinkergolv samt att trappan upp till ovanvåning finns från köket.
Stort och ljust allrum med sällskapsavdelning och rymlig matplats med öppet upp i nock i den tillbyggda delen där även takfönster, dubbel glasad altandörr som leder ut till den stenlagda uteplatsen, marint inslag av ett runt fönster som sitter högt på gavel samt att det i allrummet finns en centralt placerad täljstenskamin. Parkettgolv

OVANVÅNING
Trappa upp till stort och ljust allrum med kupa som vetter mot söder och har utsikt över fiskelägets takåsar. Parkettgolv
Ett sovrum på vardera gavel med plats för dubbelsäng. Parkettgolv
Toalett med WC, tvättställ och klinkergolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skillinge 72:5

Ombyggnad, Renoveringar

Nybyggnad takkupa 2006, parkettgolv ovanvåning 2006, renovering toalett bottenvåning 2007, utbyggnad förråd från 8 till 14 kvm, nygjuten trappa vid entré 2013, nytt kök med nya maskiner exkl kyl/frys 2013, tillbyggnad av allrummet med vinkel 10 kvm 2014, täljstenskamin och skorsten, parkett bottenplan, terrassmarkis eldriven 2014, tvätt och takbehandling av takpannor, ny värmepump luft/luft, nytt fönster i badrummet och installation av fibernät 2015, installation av larm Verisure 2016, tvättmaskin 2018. insynskydd fönster, nya dörrhandtag innerdörrar, nya rullgardiner och persienner 2019. nya toalettstolar uppe och nere, ny vask uppe, nya duschdörrar och blandare nere, trädäck nybyggt, delar av staket nytt, utemiljö med singel gjord på fram och baksida 2020, nytt staket mot bilplats och granne, nya element, oljeradiatorer 2018

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Vägbeskrivning

Hamngatan 7, Skillinge. Välkommen på visning!

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 645 000 kr
Byggnadsvärde
1 552 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel
Byggår
1986*
Fasad
Tegel, puts
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä och leca isoblock
Bjälklag
Trä, betong
Uppvärmning
Direkt el, luft/luft värmepump, golvvärme samt Contura täljstenskamin
Takbeklädnad
Betongpannor
Utvändigt plåtarbete
Plåtisol
Fönster
3-glasfönster med spröjs
Grundmur
Leca

* Tillbyggnad av allrum 2013-14

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Baksidans trädgård i anslutning till kök och allrum är en stor insynsskyddad och stenlagd uteplats med elektrisk markis.

Övriga byggnader/utrymmen

Friliggande förråd med plats för trädgårdsverktyg, utemöbler liten verkstad mm

Tomt

Framsida med lättskött kullerstensbeläggning, baksida där stora delar är stenlagd uteplats men det finns också en grönskande och lummig insynskyddad del med stort nylagt trädäck, träd, buskar och rabatter där solen kan avnjutas från tidig morgon till sen kväll.

TV/bredband

Fiber via IP-Only med fritt nät

Parkering

Två sten/singelbelagda bilplatser en på vardera gavel och detta är en stor fördel då det i inte är vanligt att man har egen bilplats i de äldre delarna av fiskeläget.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Rum
4
Sovrum
1
Max antal sovrum
3
Boarea
110 kvm*
Tomtarea
293 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren

Driftskostnad (per år)

Sotning
400 kr
Värme
15 300 kr
Försäkring
1 500 kr
Renhållning
1 600 kr
Vatten/Avlopp
3 500 kr
Summa
22 300 kr

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 985 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
71
Energideklarationsdatum
2018-08-03

Området

Att bo på Skillinge

Av Österlens sju ursprungliga fiskelägen är Skillinge ett av de charmigaste. Idag en levande by under årets alla månader med livsmedelsaffär, förskola, äldreboende och bebyggt av villor samt fritidshus i modern stil. Men här finns också ett historiskt arv i form av välbevarade kaptenshus, fiskarebostäder och smala strädden ner mot småbåtshamnen samt ett vibrerande kulturliv.

Det heter faktiskt att bo ’på’ Skillinge. I forna tider bodde man på något av Österlens fiskeläger som sedan revs och flyttades till annan plats utmed Östersjökusten. Skillinge är idag en by med året-runt-service som livsmedelsffär, förskola och äldreboende. Här finns caféer, restaurang, B&B med en välbesökt småbåtshamn med skeppsvarv och båtklubb i centrum för folklivet. Ursprunget manifesteras även i ett sjöfartsmuseum. Idag är Skillinge också något av ett kulturellt centrum för besökare under den årliga Konstrundan. Det är många konstnärer som valt byn till sin plats på jorden och här finns även ett aktivt scenliv genom uppsättningarna på Skillinge Teater.

Bebyggelsen, som speglar utvecklingen genom århundraden, är mycket varierad. Storslagna kaptensgårdar, uppförda främst under 1800-talet blandas med charmiga fiskarbostäder som kanta smala strädden. Ett område med ny arkitektur och moderna villor är fint placerat nära småbåtshamnen. Gislöv är en av de minsta byarna på Österlen. Husen och gårdarna samlas kring korset som bildas av vägar till Simrishamn, Skillinge, Borrby och Brantevik. Här finns det vackra lövskogsområdet Gislövs stjärna och mitt i skogen tronar också utomhusdansbanan Österlens stjärna. Två kilometer därifrån ligger idylliska Gislövshammar där ett femtontal hus och länger kantar smala gator. Naturen är särpräglad med trappstegsformade kalkstenshällar invid strandlinjen. Havet vid Gislövshammar är mycket populärt bland vindsurfare. Fågelskådare uppskattar djurlivet och det går ett vackert promenadstråk vidare till Brantevik. Östra Nöbbelöv, där merparten av bebyggelsen är från mitten av 1800-talet, ligger inåt land inbäddad i det mjukt kuperade landskapet. Det finns goda bussförbindelser mellan alla byarna vidare utmed kust- och inland samt till Simrishamn där Pågatågen går in till Malmö.

Att äta gott är något av en skånsk specialitet och på Skillinge med omnejd erbjuds flera möjligheter till detta. Hamnkrogen i Skillinge bjuder på en livlig atmosfär medan Karnelund Krog & Rum i Gislövs by erbjuder vällagat mat, lugn och ro. På Sparrisgården har man odlat sparris, och annat gott, i tjugo år. Under den årliga Krusbärsfestivalen i Skillinge står istället det taggiga lilla bäret i fokus. Här tävlar man om godast krusbärsbakverk och i marknadsstånd vid hamnen erbjuder lokala producenter sina varor.

Köpa eller sälja bostad på Skillinge fiskeläge? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skillinges 3 bästa

3
 • Karnelund Krog & Rum
  Stilla ställe för mat och avkoppling
 • Krusbärsfestivalen
  Trevligt firande för hela familjen
 • Sparrisgården
  Gårdsbutik och självplock

Karta

Hamngatan 7

Hamngatan 7,
27660 Skillinge

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01