Förförisk charm på oslagbart läge i Skillinge Fiskeläge!

Skillinge, Simrishamn

Åldermannasträddet 4

Utgångspris
6 200 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
268 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
192 kvm / 23 kvm

Visning

 • onsdag 8/7, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Förförisk charm på oslagbart läge i Skillinge Fiskeläge!

Från småbåtshamnen i pittoreska Skillinge skymtas en kullerstensbelagd innergård som ramas in av tegelbebyggelse. Här väntar något alldeles extra!

 • Ansvarig mäklare

  Micaela Rydberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 27
  Telefon: 0414-68 61 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Åldermannasträddet 4. Åldermannasträddet 4 - Bjurfors
Välkommen till Åldermannasträddet 4
Skillinge fiskeläge. Åldermannasträddet 4 - Bjurfors
Skillinge fiskeläge
. Åldermannasträddet 4 - Bjurfors
. Åldermannasträddet 4 - Bjurfors
Förförisk kontrast mellan äldre charm och moderna färger- och material. Åldermannasträddet 4 - Bjurfors
Förförisk kontrast mellan äldre charm och moderna färger- och material
. Åldermannasträddet 4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En klassisk och charmerande Skånelänga med ett ytterst smakfullt renoverat inre väntar på sin nya ägare. Med känsla för smak och stil har byggnaden fått ett nytt modernt uttryck där husets ursprung från 1870 går i förförisk kontrast med moderna färger- och materialval. Läget, precis vid småbåtshamnen, sägs vara Skillinges största gårdshus-stråk - även kallat "strädde" på Österlenska. Välkomna till Åldermannasträddet 4, ett boende utöver det vanliga på en plats utöver det vanliga!

Rymd och charm känns vid från första klivet in i hallen. Det sociala entréplanet kommer rymma hela släkten vid behov. Det läckra köket har högkvalitativa inslag som stenskiva på köksön, integrerad kyl, frys, ugn och mikro samt vinkyl. Den fungerande vedspisen, det gammaldags skafferiet och takbjälkarna bidrar med fina kontrasten, en kombination som kommer visa sig vara genomgående i hela huset.

Via den invid köket liggande vardagsrummet leder två altandörrar ut till den ovanligt stora täppan. Även denna med kullersten samt stenlagt med singel, precis som på innergården vid entrén. Pergolan och grönskan ramar in denna privata sfär som har sol under stor del av dagen!

Ett stor sovrum finns på entréplanet, även detta med två öppningsbara glasdörrar. Gästtoaletten och badrummet från 2001 fulländar planlösningen på det trevliga entréplanet som är socialt planerat med i huvudsak ljusa materialval och genomgående gedigna golvmaterial. Badrummet har dusch, behaglig golvvärme, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Huset var tidigare konstnärsbostad och det övre planet tillägnades ateljé vilket är fullt förståeligt från första anblick. Det är ljust, rymligt och för hustypen karaktäristiskt. Idag är övre plan inrett med ett stort sovrum, vidbyggd walk-in-closet i ena ändan samt allrum och bibliotek i andra ändan. Stilen är verkligen mitt-i-prick, den vackra, moderna färgsättningen på skärmväggarna in mot klädkammaren blir än vackrare i kombination med de gamla takbjälkarna och den infällda belysningen. En vinnande stil i ett hus som detta, då syns gamla charmiga detaljer tydligare och snyggare i kontrast mot den i övrigt moderna stilen i hemmet!

Skillinge har varit fiskeläge länge, förmodligen ända sedan folkvandringstiden 400-800 år e.Kr. Byn lever året runt, här finns massor att erbjuda såväl dig som önskar bo permanent- som deltid. Här finns restauranger, skeppshandel, mataffär, förskola, äldreboende, b&b och Skillinge teater - för att bara nämna ett axplock. Havet och förtjusande natur ligger precis utanför dörren och några av de vackraste sandstränder ligger inom cykelavstånd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skillinge 35:4 och 38:5

Ombyggnad, Renoveringar

2001: Totalrenovering av badrum (golvvärme finns)
2001: Renovering av kök
2001: Ovanvåningen inreddes & takfönster sattes in.
2012: Renovering och montering av vedspis/kamin
2016-2017: Totalrenovering vardagsrum
2016-2017: Utbyte till altandörrar ut mot söder och norr, 4 st.
2016: Ny spishäll Miele
2016: Installation av vinkyl
2017: Ny tvättmaskin och torktumlare
2018-2019: Renovering trädgård, montering av pergola.
2018-2019: Renovering Gästrum
2018-2019: Renovering Sovrum på plan 2 samt walk-in-closet
2018-2019: Renovering trappa + hall
2019: Byte av låssystem

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 386 000 kr
Byggnadsvärde
2 122 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
25 000 kr
Renhållning
6 000 kr
Vatten/Avlopp
8 000 kr
Summa
39 000 kr

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 200 000 kr

Energideklaration

Utförd
Beställd

Uteplats/balkong

Två uteplatser; en på husets entrésida på den gemensamma innergården samt en privat på trädgårdssidan som nås via vardagsrum och sovrum.

TV/bredband

Bredband 2. TV-antenn finns.

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Parkering

Bilen parkeras nere vid småbåtshamnens parkering. Någon uppställningsplats finns ej på fastigheten.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 200 000 kr
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
192 kvm*
Tomtarea
268 kvm
Biarea
23 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1870
Fasad
Tegel
Grund
Gjuten betongplatta och källare
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el via oljeradiatorer, golvvärme, vedspis + kamin
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster med spröjs (renoverade)
Grundmur
Gråsten

Larm finns monterat

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo på Skillinge

Av Österlens sju ursprungliga fiskelägen är Skillinge ett av de charmigaste. Idag en levande by under årets alla månader med livsmedelsaffär, förskola, äldreboende och bebyggt av villor samt fritidshus i modern stil. Men här finns också ett historiskt arv i form av välbevarade kaptenshus, fiskarebostäder och smala strädden ner mot småbåtshamnen samt ett vibrerande kulturliv.

Det heter faktiskt att bo ’på’ Skillinge. I forna tider bodde man på något av Österlens fiskeläger som sedan revs och flyttades till annan plats utmed Östersjökusten. Skillinge är idag en by med året-runt-service som livsmedelsffär, förskola och äldreboende. Här finns caféer, restaurang, B&B med en välbesökt småbåtshamn med skeppsvarv och båtklubb i centrum för folklivet. Ursprunget manifesteras även i ett sjöfartsmuseum. Idag är Skillinge också något av ett kulturellt centrum för besökare under den årliga Konstrundan. Det är många konstnärer som valt byn till sin plats på jorden och här finns även ett aktivt scenliv genom uppsättningarna på Skillinge Teater.

Bebyggelsen, som speglar utvecklingen genom århundraden, är mycket varierad. Storslagna kaptensgårdar, uppförda främst under 1800-talet blandas med charmiga fiskarbostäder som kanta smala strädden. Ett område med ny arkitektur och moderna villor är fint placerat nära småbåtshamnen. Gislöv är en av de minsta byarna på Österlen. Husen och gårdarna samlas kring korset som bildas av vägar till Simrishamn, Skillinge, Borrby och Brantevik. Här finns det vackra lövskogsområdet Gislövs stjärna och mitt i skogen tronar också utomhusdansbanan Österlens stjärna. Två kilometer därifrån ligger idylliska Gislövshammar där ett femtontal hus och länger kantar smala gator. Naturen är särpräglad med trappstegsformade kalkstenshällar invid strandlinjen. Havet vid Gislövshammar är mycket populärt bland vindsurfare. Fågelskådare uppskattar djurlivet och det går ett vackert promenadstråk vidare till Brantevik. Östra Nöbbelöv, där merparten av bebyggelsen är från mitten av 1800-talet, ligger inåt land inbäddad i det mjukt kuperade landskapet. Det finns goda bussförbindelser mellan alla byarna vidare utmed kust- och inland samt till Simrishamn där Pågatågen går in till Malmö.

Att äta gott är något av en skånsk specialitet och på Skillinge med omnejd erbjuds flera möjligheter till detta. Hamnkrogen i Skillinge bjuder på en livlig atmosfär medan Karnelund Krog & Rum i Gislövs by erbjuder vällagat mat, lugn och ro. På Sparrisgården har man odlat sparris, och annat gott, i tjugo år. Under den årliga Krusbärsfestivalen i Skillinge står istället det taggiga lilla bäret i fokus. Här tävlar man om godast krusbärsbakverk och i marknadsstånd vid hamnen erbjuder lokala producenter sina varor.

Köpa eller sälja bostad på Skillinge? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skillinges 3 bästa

3
 • Karnelund Krog & Rum
  Stilla ställe för mat och avkoppling
 • Krusbärsfestivalen
  Trevligt firande för hela familjen
 • Sparrisgården
  Gårdsbutik och självplock

Karta

Åldermannasträddet 4

Åldermannasträddet 4,
27660 Skillinge

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Micaela Rydberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 27
  Telefon: 0414-68 61 04