Modern dröm på Österlen med svindlande havsvyer

Vik, Simrishamn

Vyvägen 14

Exklusiv
Utgångspris
17 500 000 kr
Antal rum
7
Boarea / Biarea
285 kvm / 120 kvm
Tomtarea
37095 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

Modern dröm på Österlen med svindlande havsvyer

Arkitektritat hus med orangeri, poolhus och fristående ateljé på spektakulärt läge ovanför Vik

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Medelhavskänsla på Österlen
. Vyvägen 14 - Bjurfors
Innergården med välkomnande entré. Vyvägen 14 - Bjurfors
Innergården med välkomnande entré
Framsidan på lite avstånd. Vyvägen 14 - Bjurfors
Framsidan på lite avstånd
Framsidan på lite avstånd. Vyvägen 14 - Bjurfors
Framsidan på lite avstånd
Vacker utsikt med en skymt av Stenshuvud. Vyvägen 14 - Bjurfors
Vacker utsikt med en skymt av Stenshuvud
Innergården med poolområde. Vyvägen 14 - Bjurfors
Innergården med poolområde

Planskiss

Planlösning
Översikt
Planlösning
Entréplan med garage
Planlösning
Ovanvåning bostad
Planlösning
Poolhuset
Planlösning
Källare i poolhus
Planlösning
Fristående ateljé/gästhus

Beskrivning

Beskrivning

Precis som gatunamnet avslöjar är det just vyer som du inte kan få nog av här. Över havet. Fiskeläget längs kusten. Stenshuvud som höjer sig i norr. Äppelodlingar och böljande fält. Det bästa av Österlen.

Bostaden i sig ger minst samma eufori som omgivningarna. Förutom det arkitektritade bostadshuset, finns ett orangeri och poolhus med eldstäder och vinkällare samt en fristående ateljé. Fyra byggnader som alla utstrålar ett enhetligt och tidlöst formspråk med påkostade material. I bostadshuset råder en modern atmosfär med en nypa funkis här och var. Stora perspektivfönster släpper in ljus och den natursköna miljön. Välplanerade ytor fördelar privata och sociala ytor perfekt.

Innergården i sydväst för tankarna till sydligare breddgrader. Danskt tegel och italiensk kalksten pryder hela innergården. En svalkande pergola, stensatta uteplatser, soldäck, saltvattenpool, relaxrum, spa-avdelning och orangeri sätter guldkant på tillvaron. Vill du njuta av något en heldag på stranden skiljer det knappt 600 meter från dörren till stränderna och det mysiga fiskläget Vik. Golfaren har närhet till två av Österlens natursköna banor. Vem behöver resa på semester med allt det här hemma?

Interiör

Idylliska omgivningar
Strax ovanför det gamla fiskeläget Vik, ligger huset på Vyvägen och blickar ner mot havet. Omgivet av fruktodlingar, ängsmarker och skogsdungar. Livet har sin stilla gång, utan storstadsstress men ligger samtidigt nära civilisationen. Här kan du handla nyskördade frukter och grönsaker direkt från odlarna och nyfångad fisk i de närliggande hamnarna. Knappt 600 meter genom slingriga smågator leder ner till pittoreska fiskeläget Vik och en liten strandremsa som lockar badgäster. Gott om kulinariska upplevelser finns på bara några kilometers avstånd. Brösarps backar och Stenshuvud uppmanar till ett rikt friluftsliv.

Tomten är på hela 3,7 hektar som förutom äng- och skogsmarker inkluderar en egen äppelodling på cirka 1 hektar som sköts externt. Bostadshuset ritades av arkitektfirman TEA och stod klart 2004, men kompletterades med ovanvåning samt ytterligare fristående byggnader 2009–2010 såsom poolhus, ateljé och orangeri. Bostadshuset har en klassisk form med sadeltak och vit puts men med moderna inslag. Stora fönster- och dörrpartier av glas maximerar utsikten. De generösa ytorna är väldisponerade och följer den moderna familjens behov. Husets entré nås via innergårdens oas som ligger vänd i sydväst. Byggnaderna samt murar ramar in ett flertal uteplatser, saltvattenpool, poolhus med öppen spis och orangeri.

Fönster mot det stora blå
Det helglasade entrépartiet är mäktigt med dörr och snickerier av ek som för tankarna till funkis. På golvet ligger terrakottaklinkers. Det kolossala ljusinsläppet tillsammans med väl tilltagen takhöjd resulterar i den luftiga atmosfären. En nisch in till höger rymmer de vardagliga ytterplaggen. Ytterligare förvaring och gästernas plagg kan hängas av längre in i hallen, där det finns både klädkammare och garderober. Direkt till höger nås det första av husets tre badrum, som är utrustat med badkar, handfat, wc och handdukstork. Färgskalan går i ljusa toner.

Från hallen tar du direkt avstamp mot de praktfulla sällskapsytorna, som består av kök, matplats och vardagsrum i en enda härligt flödande planlösning. Voluminösa perspektivfönster följer alla rum med fria vyer över havet och husen på sluttningarna mot Viks fiskeläge. Golvytan är voluminös och erbjuder en svårslagen atmosfär för stora middagsbjudningar och fester. Taket bär vit träpanel och väggarna är vitmålade. På golvet ligger ett plankgolv av ek. En murad kamin med infälld vedförvaring och kalkstensbänkar värmer gott och ger trivselfaktor till rummet. Liksom entrén, får du lite funktionalistisk känsla i dessa rum.

Köket som ligger intill matplatsen har ett avslappnat och stilsäkert formspråk. Två av väggarna är granitgrå vilket ger en effektfull kontrast till de helt vita snickerierna. På golvet ligger terrakottaklinkers. Köksinredningen kommer från Kvänum och har helt släta vita luckor med infällda hyllplan. Stänkskydden är i matchande vitt glas. Samtliga maskiner kommer från Miele och och är stilfullt integrerade i inredningen. En central köksö skapar en naturlig kontakt mellan sällskapsrum och kök samt bistår med ytterligare arbetsplats, förvaring och diskho. På så sätt kan du förbereda grönsaker och tillbehör utan att behöva vända middagsgästerna eller havet ryggen.

Fridfulla rum för ro
Klädesplaggen tas om hand i tvättstugan, som ligger i anslutning till köket men har också egen ingång från innergården. Här ligger också ett förråd med pannrum, ackumulatortankar och dubbelgarage med plats för fyra bilar.

Till höger om vardagsrummet nås två sovrum. Det första rummet är ett genomgångsrum och passar utmärkt som kontor eller anslutande barnkammare. Genom skjutdörrar nås ett härligt sovrum med luftkonditionering, garderobsvägg och anslutande badrum med dusch och dubbla handfat. Från sovrummet kan du gå raka vägen ut till innergården och ta ett dopp i den uppvärmda poolen.

En spiraltrappa vid matplatsen tar dig upp till det övre våningsplanet och ett trivsamt allrum som är placerat på gaveln. Ett stort fönsterparti blottar milsvid havsutsikt. Via en korridor passerar du två sovrum på höger sida som följs av ett badrum. Längst ut på andra gaveln ligger ett rymligt sovrum med panoramafönster ut mot äppelodlingarna.

Spa, vin och akvarell
För en stunds avkoppling före eller efter doppet öppnas skjutdörrarna till poolhuset. Glaspartier från två håll släpper in rikligt med ljus till det stora relaxrummet. Golvet av vackert klinker blir spegelblankt i solljuset. Rummet passar lika väl för solhälsningar på morgonkvisten som festmingel. Vid festliga sammankomster har du smidig tillgång till arbetsbänk, diskho och kyl. På kvällarna förhöjs stämningen och värmen genom att tända upp i kaminen. I anslutning till relaxrummet nås en spa-avdelning med badrum, duschrum och bastu med utsikt över havet. Sober mosaik i grått och pärlemo pryder både golv och väggar. En trappa ner nås en tempererad vinkällare samt poolutrustning, pannrum och förråd. Värmen i poolhuset och för poolen är vattenburen från elpatron, solfångare och vedpanna, vilket gör det möjligt att värma upp poolen till 30 grader vintertid. Poolen är utrustad med skjutbart tak och ställbar motståndsström för en lugn eller lite jobbigare simtur på morgonen.

En varm sommardag på innergården kan du nästan inbilla dig att du befinner dig på den franska rivieran snarare än den skånska. En sådan dag används både den skuggiga pergolan och saltvattenspoolen flitigt. På gården trivs rosor, fikon, vindruvor, plataner och silverpäron med all sin rätt. När vädret är lite mer ostabilt eller utesäsongen inte riktigt har kommit igång dukar du upp i orangeriet som är helt isolerat. Kanske är det här du och dina gäster samlas första advent och avnjuter första glöggen med eld i öppna spisen och levande ljus. Varmare sommarkvällar kan dörrpartierna öppnas upp utåt poolen.

Genom en flytt till Österlen medföljer ibland en konstnärlig dröm. Lite avskilt finns därför den fristående ateljén, uppförd med svart träpanel och stora fönsterpartier mot havet. I det stora voluminösa allrummet kan du ställa fram staffliet och börja skapa dina mästerverk. Utöver detta finns en liten verkstad. Alternativt kan du inreda huset för gäster eller semesterfirare. Byggnaden är förberedd med vatten och avlopp framdraget för att kunna installera kök och badrum.

På Vyvägen 14 behöver du inte resa på semester. Den tillvaron erbjuds året runt.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Viks Fiskeläge 47:2

Övriga byggnader/utrymmen

Friliggande ateljé/gästhus byggt 2017 med samma vackra utsikt som huvudbostaden. I denna byggnad finns också verkstad. Byggnaden är förberedd för att göra om till gästavdelning då vatten, avlopp mm är framdraget och klart för att installera kök, toalett mm.
Friliggande friggebod med plats för trädgårdsredskap mm

TV/bredband

Via parabol och antenn

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Ledningsrätt Starkström, 1181-22.1

Förmån: Officialservitut Väg, 11-RÖR-204.1

Vägbeskrivning

Vyvägen 14 Viks Fiskeläge 47:2. Välkommen på visning!

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
17 500 000 kr
Rum
7
Sovrum
1
Max antal sovrum
4
Boarea
285 kvm*
Tomtarea
37095 kvm
Biarea
120 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren 1
1 Boningshus ca 285 kvm, garage ca 60 kvm, poolhus ca 60 +60 kvm. Ateljé och förråd ca 66 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2004*
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburet system via bergvärme, solfångare, ackumulatortankar mm
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Mekanisk värmeväxlare
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster energi/isolerglas

* Om och tillbyggt 2009-2010

Uppvärmningssystemet i huvudbostaden är via bergvärme men den vattenmantlade vedkaminen ger inte bara strålningsvärme utan är också kopplad till ackumulatortankarna för lagring av överskottsvärme.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
46
Energideklarationsdatum
2019-07-01

Ombyggnad, Renoveringar

Boningshuset byggdes 2004
2009-2010 inreddes ovanvåning i boningshuset, inglasade uterummet/orangeriet byggdes samt att pool och poolhus uppfördes. Trädgården med murar och sten/plattsättning utfördes även dessa år. Ateljé/gästhus med vedförråd och verkstad byggdes 2017. Köket i bostadshuset totalrenoverades till ett modernt och öppet kök 2015. Tvättmaskin och torktumlare från 2018.

Tomt

Stora delar av tomten är äldre fruktodling

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde

Parkering

Bilplats i garage finns för minst 5 bilar och på stenlagd yta i anslutning till garage och bostad finns ytterligare ca 5-6 bilplatser.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 095 000 kr
Byggnadsvärde
4 333 000 kr
Fastställt
2017
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
400 kr
Värme
30 000 kr
Försäkring
10 800 kr
Renhållning
1 642 kr
Vatten/Avlopp
9 520 kr
Summa
52 362 kr

I uppvärmningskostnader ingår även hushållsel samt uppvärmning av pool.

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 800 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt avlopp. Kommunalt vatten samt djupborrad brunn för trädgårdsbevattning mm.

Området

Att bo i Vik

På en fin remsa mellan sandbackar och hav vilar Österlens äldsta fiskeläge, Vik. Byn har vuxit till sig under de senaste seklerna och delas nu mitt itu av den väg som följer kusten, väg 9. I Vik finns charmiga före detta fiskarbostäder, villakvarter från 60-talet och arkitektritade nya hus i en skön blandning. Den goda sammanhållningen manifesteras vid den årliga hamnfesten då byborna tar med sig bord och stolar för att njuta en gemensam picknick med Österlens vackraste utsikt.

Charmigt låga korsvirkeshus och kullerstenslagda strädden, ett annat namn för bygata, gör kvarteren ner mot hamnen i gamla Vik till en mycket trevlig plats. Här kan man njuta av det som kallas för Österlens vackraste utsikt, vyn upp mot nationalparken Stenshuvud. Vid klart väder kan man se kustremsan ända upp till Åhus. Ett annat populärt nöje är att ta sig ett bad i hamnen, där man hoppar i från piren.

Väster om väg 9 är bebyggelsen betydligt mer varierad. Här blandas villaområden från 60-talet i välkänd stil med supermoderna boenden. Då gamla fruktodlingar avvecklas och marken säljs av finns det tomter till salu för den som vill skapa sitt eget unika drömhus eller nybyggda villor som i Nyhem.

För en golfare erbjuder Vik flera utmaningar. Både Djupadal och Lilla Vik har banor av yppersta klass där den vackra omgivningen samt väder och vind gör rundan till något extra. I anslutning till banorna ligger restauranger, konferensanläggningar och andelsboenden.

Det som skämtsamt kallas för Prästens badkar är en unik geologisk formation på klipphällarna söder om Viks fiskeläge en kort promenad från byn. Naturen kring Vik är dramatisk och skiftande där tuktade äppel-, jordgubbs- och tomatodlingar ligger insprängda mellan klippformationer, strandängar och hedmark.

Köpa eller sälja bostad i Vik? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Viks 3 bästa

3
 • Prästens badkar
  Fascinerande geologisk formation
 • Utmanande golf
  Österlens GK, Djupadal och Lilla Vik
 • Utsikten från Viks hamn
  Vackert mot Stenshuvud nationalpark

Karta

Vyvägen 14

Vyvägen 14,
27295 Simrishamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01