Lugnt, tyst och total avkoppling – ett hem att längta hem till!

Blentarp, Sjöbo

Simontorps Säteriväg 219

Utgångspris
3 595 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
3000 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
131 kvm / 47 kvm

Visning

 • lördag 16/11, KL 14:30 - 15:00

  Anmälan krävs! Boka via Bjurfors.se eller ring 0708-269250

Boka visning

Lugnt, tyst och total avkoppling – ett hem att längta hem till!

Bostaden har med hjärta och känsla renoverats till ett gediget hem med putsade innerväggar, exklusivt kök och elegant badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Specialbyggt kök från 2010. Simontorps Säteriväg 219 - Bjurfors
Specialbyggt kök från 2010
Putsade innerväggar. Simontorps Säteriväg 219 - Bjurfors
Putsade innerväggar
. Simontorps Säteriväg 219 - Bjurfors

Vacker innergård

Värmande kamin i vardagsrummet. Simontorps Säteriväg 219 - Bjurfors
Värmande kamin i vardagsrummet
Utgång till trädäcket från vardagsrummet. Simontorps Säteriväg 219 - Bjurfors
Utgång till trädäcket från vardagsrummet
Sköna omgivningar. Simontorps Säteriväg 219 - Bjurfors
Sköna omgivningar

Planskiss

Planlösning
Planritning entréplan
Planlösning
Planritning ovanvåning

Beskrivning

Beskrivning

Strax utanför Blentarp i Lille Rödde, längs en grusväg når du fram till detta charmiga hus beläget på en insynsskyddad hörntomt. Huset har med varsam hand och känsla renoverats för att skapa ett hem du kommer längta hem till. Med sin varma och rustika känsla blir det ett ombonat hem där detaljer och materialval noga valts ut. Du välkomnas in i en rymlig hall som alla barnfamiljer kommer älska – gott om plats, flera garderober och praktiskt klinkergolv med golvvärme som gör det lätt att hålla rent när vi nu går mot blötare årstider. Köket är hemmets hjärta och här vill du gärna umgås. Den rustika och varma känslan är som en röd tråd genom hela bostaden och i köket har varje sten noga valts ut för att skapa det perfekta mönstret. Köksinredningen är från Vedum och för dig som älskar att laga mat erbjuds här en Falcon gasspis med fem kokplattor, stekhäll och flera ugnar – som en dröm! När höstens vindar kommer kryper du ner i soffan vid den värmande kaminen och njuter. Vid varmare årstider öppnar du istället upp och ut till trädäcket i västerläge vilket då blir en härlig plats att umgås på.

Badrummet är exklusivt med ett duschutrymme som är snyggt upphöjt och inramat och erbjuder två takduschar, tvättkommod som är specialbeställd från Italien med marmorskiva och ett slitstark och snyggt golv i stenmaterial. Här finns möjlighet att ställa in ett badkar om så önskas.

Bostaden erbjuder två bra sovrum på entréplan, ett loft ovanför det ena vilket idag är en mysig läshörna. Från hallen har du en trappa som tar dig upp till ovanvåningen i huset. Här kommer du upp till ett allrum, vidare till ett charmigt genomgångsrum i kupan och längst in når du ett stort sovrum.

Här bor du i ett naturskönt område med allt vad naturen har att erbjuda, vackra promenadstråk, rikt djurliv och Skåneleden går precis utanför för längre vandringar. Här följer du trädens färgskiftningar från vår till höst och för barn är det bara fantasin som sätter gränserna för vad som finns att hitta på.

Lilla Rödde ligger inte långt bort från Blentarp som erbjuder trevligt bageri där förslagsvis frukostbullarna till helgen inhandlas. I samhället finns en mindre livsmedelsaffär som också är ombud för posten, apotek och systembolaget. Här finns även flera förskolor, skola och busshållplats med utmärkta kommunikationer till bland annat Lund.

Välkommen på visning och känn lugnet!

Interiör

Entré/hall: Välkomnande entré med öppet upp till nock, grå klinker på golvet, målade/tapetserade väggar samt gott om garderober.

Vardagsrum: Mysigt vardagsrum med brädgolv, putsade väggar, synliga bjälkar och en värmande kamin. Från detta rum har du utgång till trädäck och trädgård.

Kök: Rustikt kök med inredning från Vedum. Grå klinker på golvet och putsade innerväggar. Specialbyggd köksö med diskho, förvaring och diskmaskin (-19).
Den maskinella utrustningen består av svart kyl och frys (ismaskin) i full höjd, gasspis från Falcon med fem kokplattor, stekhäll och två ugnar. Spisfläkt från Falcon. Kök och vitvaror från 2010. Diskmaskinen är utbytt 2019.

Badrum: Elegant badrum med upphöjd duschhörna med två takduschar, specialbeställd tvättkommod från Italien med marmorskiva, toalett och förberett för badkar om så önskas. Slitstarkt golv i stenmaterial och kakel på väggarna. Elslingor i golvet.

Tvättstuga: Helkaklat i grått och vitt. Här står värmepannan och här finns även handfat samt tvättmaskin och torktumlare.

Matplats: Öppet upp till nock. Klinker på golvet, putsade/tapetserade väggar. Trappa upp till loft (läshörna) ovanför ena sovrummet.

Sovrum entréplan: På entréplan finner du två sovrum. Båda rummen har laminatgolv och putsade/tapetserade väggar.

Genomgångsrum ovanvåning: Från trappan i hallen kommer du upp till ett allrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Vidare når du ett genomgångsrum i kupan - ett mysigt rum med vitmålat brädgolv och tapetserade väggar.

Sovrum ovanvåning: På ovanvåningen (längst in) finner du ett sovrum med brädgolv och delvis vitmålad panel på väggar och i tak.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lilla Rödde 1:18

TV/bredband

Parabol

Net1 (luftburen).
Fiber är på gång och en intresseanmälan gällande detta är gjord av nuvarande ägare. Kostnad för installation ca 20.000 kr.

Tillträde

Enligt ök.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 595 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
131 kvm*
Tomtarea
3000 kvm
Biarea
47 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
800 kr
Värme
29 826 kr
Försäkring
7 384 kr
Samfällighetsavgift
300 kr
Renhållning
3 843 kr
Summa
42 153 kr

I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten - spetsbrunn. Enskilt avlopp - trekammarbrunn med infiltrationsbädd.

Tomt

Enligt lantmäteriet är tomtarean 8452 kvm. Nuvarande ägare kommer att stycka av tomten så att ca 3000 kvm kommer återstå.

Säljarna ger nu möjlighet att köpa till den andra delen av tomten vilket ger en total tomtarea på 8452 kvm. Ett positivt förhandsbesked att bygga finns på denna del.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Sjöbo Blentarp GA:3

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 149 000 kr
Byggnadsvärde
854 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1909
Fasad
Puts
Grund
Gjutet/torpargrund
Stomme
Tegel/lertegel. Lättbetong i tillbyggnad från -08
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump + direkt el OV o vardagsrum
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag. Mekanisk frånluft badrum och tvättstuga
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glas (2012)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-10-02

Länkar

Området

Att bo i Sjöbo

I mitten av södra Skåne, i den skånska myllan, hittar vi det natursköna Sjöbo. Här finns unika möjligheter att bo och arbeta nära naturen och ändå ha behagliga avstånd till både Lund och Malmö.

Sjöbo har varit en boplats i tusentals år och som bevis på detta finns bevarade stensättningar, slott och andra minnesmärken som påminner om våra förfäders liv. Allt inramat av jordbruksbygd, bok- och lövskogar samt vackra sjöar.

Snöra på dig vandringskängorna, släng på dig ryggsäcken och ge dig ut bland strövområden, lummig lövskog, torra sandmarker, sjöar och slingrande vattendrag, jordbrukslandskap och naturbetesmarker. Genom kommunen slingrar sig nämligen drygt sextio kilometer vandringsled i fantastiska miljöer.

I Sjöbo finns något för alla och kommunen har ett stort blomstrande utbud av fritids- och kulturaktiviteter med hundratals föreningar och intresseorganisationer. Fotboll, konst, friidrott, bio, ridning, bibliotek, vandring, hantverk, bad, handboll, musik och kulturhistoria är några av de aktiviteter du kan roa dig med.

Serviceutbudet består bland annat av stora matvarubutiker med brett sortiment, restauranger och trevliga caféer. Allt inom räckhåll.

Kommunikationerna från Sjöbo är även mycket bra och du tar dig snabbt och lätt till närliggande Sturups flygplats, Malmö, Lund och Ystad.

Familjära Blentarp är en av kommunens större orter och är beläget bara 15 minuters bilfärd från Sjöbo och 30 minuter från Lunds stadskärna. Här finns skolor, förskolor och ett serviceombud med närlivsbutik, bageri och bibliotek. På cykel tar du dig enkelt ner till Sövdesjön för att bada, fiska eller bara njuta av den rogivande naturen.

I populära Lövestad arrangeras marknader och festivaler, men man kan även vandra i lugna vackra naturreservat, som exempelvis Lövestads rullstensåsar. Eller varför inte ta ett dopp på det fina utomhusbadet Östra Färsbadet. Här finns också smidiga bussförbindelser mellan de närliggande orterna och städerna.

Fritiof Nilsson Piraten skrev ofta om sin hembygd Vollsjö och det kan man förstå när man besöker denna mysiga lilla tätort. Här finns bland annat ett omtyckt museum där man kan få ta del av den kände författarens liv. Förutom förskolor finns även Vollsjö skola som erbjuder undervisning och fritidsomsorg för barn mellan 6–12 år.

Köpa eller sälja bostad i Sjöbo? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Sjöbos 3 bästa

3
 • Övedskloster
  Vacker historisk plats väl värd ett besök
 • Sjöbo marknad
  Årligt sommarnöje
 • Sjöbo gästgivargård
  Middag och övernattning

Karta

Simontorps Säteriväg 219

Simontorps Säteriväg 219,
275 64 Blentarp

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50