Örsjöholms gård

Skurup

Örsjöholmsgård - Örsjö 216

Exklusiv
Utgångspris
13 950 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
21177 kvm
Typ
Gård
Boarea / Biarea
350 kvm / 480 kvm

Örsjöholms gård

Bjurfors Exklusiv presenterar en stilfull hästgård för professionell verksamhet i vackert landskap söder om Romeleåsen.

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04

 • Extra kontaktperson

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Örsjöholms gård från ovan med de fyra längorna vackert inramade i nära anslutning till ridhuset. Örsjöholmsgård - Örsjö 216 - Bjurfors
Örsjöholms gård från ovan med de fyra längorna vackert inramade i nära anslutning till ridhuset
Den ståtliga mangårdsbyggnaden från 1891 har renoverats omsorgsfullt. Örsjöholmsgård - Örsjö 216 - Bjurfors
Den ståtliga mangårdsbyggnaden från 1891 har renoverats omsorgsfullt
Gott om plats på den singelbelagda gårdsplanen. Örsjöholmsgård - Örsjö 216 - Bjurfors
Gott om plats på den singelbelagda gårdsplanen
En stilla grusväg genom åkerfält leder fram till gården. Örsjöholmsgård - Örsjö 216 - Bjurfors
En stilla grusväg genom åkerfält leder fram till gården
Elektriska smidesgrindar välkomnar dig in på gården. Örsjöholmsgård - Örsjö 216 - Bjurfors
Elektriska smidesgrindar välkomnar dig in på gården
Den moderna punschverandan, uteplats och uterum vetter ut mot den grönskande trädgårdssidan. Örsjöholmsgård - Örsjö 216 - Bjurfors
Den moderna punschverandan, uteplats och uterum vetter ut mot den grönskande trädgårdssidan

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Planlösning
Situationsplan

Beskrivning

Beskrivning

Milsvida slätter. Öppen himmel. Utspridda skogsdungar.
Det knastrar under däcken när bilen sakta rullar längs markvägen fram till gården, vars omgivningar är sinnebilden av Skåne. Hästhagar på höger sida möter dig innanför de elektriskt styrda smidesgrindarna.

Den välskötta gården består av en klassisk mangårdsbyggnad, tre längor med stor gästlägenhet i två plan, verkstadsdel, stall med fem boxar, sadelkammare samt en tom länga som kan inredas med ytterligare boxar om så önskas. Utöver detta finns ett fristående ridhus och hagar. Samtliga byggnader är renoverade med påkostade materialval. Bostadshuset härstammar från 1891 och bär en mångfald av bevarade detaljer från byggåret. Sällskapsrummen överraskar med imponerande tak- och väggmålningar, stuckaturer, pardörrar, bröstpaneler och ljuvlig takhöjd. I harmoni med dessa äldre detaljer har det tillförts samtida material som blir en perfekt balans mellan charmigt och modernt. Den sociala delen på entréplanet sammanlänkas med en fantastisk utemiljö med terrass, inglasat uterum och punschveranda mot trädgårdssidan.

Trots att du befinner dig mitt i en lantlig oas med åkerfält så långt ögat kan nå, tar du dig till sydkustens pärlor på knappa 20 minuter. Till skola, daglig service, butiker och matställen i Skurup tar det endast 8 minuter med bil.

Interiör

Ljuset över slätterna
Det skånska landskapet möter dig med vidsträckta slätter så långt ögat kan nå. Flerlängade gårdar, kyrktorn och betande boskap syns om vartannat. Ljuset flödar fritt mellan horisonterna. Knappt 6 kilometer öster om Skurup, i riktning mot Rydsgård, ligger Örsjöholms gård. Här finns allt för att kunna bedriva professionell hästverksamhet samt en renoverad bostadsdel och gästlägenhet på 90 kvadratmeter.

Du välkomnas till en rymlig singelgårdsplan i söderläge som ramas in av boningshuset och dess tre längor. Den ståtliga mangården från 1891 vilar tryggt på en sockel av gråsten. Fasaden är putsad och målad i en sandfärgad nyans. Fönster- och dörromfattningar lyser i vitt. Samtliga snickerier är målade i falurött och taket bär upp klassiska tegelpannor. En pampig stentrappa med smidesräcken på vardera sida visar vägen upp till entrén och den profilerade ytterdörren med blyinfattat glas.

Praktfull entré
Du stiger in i en luftig och imponerande entréhall med underbar takhöjd och stuckatur. Väggarna är tapetserade med en klassiskt randig tapet i i vitt och grått som matchar det mönsterlagda klinkergolvet. När du tar av skorna stiger en behaglig värme under fötterna. I klädkammaren finns det gott om plats för dig och dina gästers ytterplagg. I anslutning till hallen ligger ett badrum med kakel och klinker i vitt och antracitgrått med elburen golvvärme. Badrummet är utrustat med tvättställ, wc och duschhörna.

Genom vackra franska pardörrar träder du in i en slottsliknande salong med ekgolv, listverk och imponerande takmålningar. Till skillnad från salonger av detta slag, är golven varma och sköna genom värmeslingor. En modern detalj i ett historiskt rum. Salongen sträcker sig vidare mot en punschveranda i nutida tappning. De generösa fönsterpartierna har en rak och enkel utformning och i taket sitter infällda spotlights, som är överflödiga större delen av dagen när ljuset strömmar in. Verandan har två utgångar mot den grönskande trädgården, både mot väst och öst. I anslutning till den västra utgången finns en stenlagd terrass med utekök samt eldrivna markiser som bildar ett skyddande tak när det krävs. Från denna terrass nås ett separat uterum på cirka 25 kvadratmeter med isolerad betongplatta och isolerglas som uppfördes 2017. Ett rum där du och dina gäster kan sitta ”ute” vilken regnruskig eller solig dag som helst under året.
Ytterligare ett par tidstypiska pardörrar leder dig vidare från salongen till biblioteket med tidskapseleffekt. Ekgolv, platsbyggda bokhyllor från vägg till tak, takrosett och andlöst vackra takmålningar uppenbarar sig och ger läslust. Tidsresan fortsätter genom höga pardörrar till ytterligare en salong som är belägen på gaveln med fönster i tre väderstreck mot gårdsplan, hästhagar och fält. Storslagenheten är enorm med målningar på såväl väggar som tak samt stuckaturer och höga bröstpaneler.

Matlagarens paradis
Genom dubbla spegeldörrar kommer du vidare till husets andra del med allrum, kök, matplats och tvättstuga. Direkt till vänster kommer du in i ett allrum där trappan till övre plan finns samt en stämningsfull öppen spis med kassett.
Genom ett valv av rå tegel kommer du vidare till det härliga köket som totalrenoverades 2018 med en modern inredning från Siematic med blanka vita luckor, bänkskivor av granit och delvis kacklade väggar. På golvet ligger ett praktiskt och stilfullt klinkergolv och belysningen blir perfekt balanserad genom infällda spotlights i taket, Samtliga maskiner är snyggt integrerade i inredningen. Här kan den passionerade matlagaren verkligen leva ut drömmen om stora middagsbjudningar. Generösa arbetsytor och utrymmen samt påkostade maskiner gör tillberedningen enkel och det lider knappast någon brist på utrymme för gästerna. Några extra trevliga detaljer värda att nämna är en utdragbar kran, inbyggd fläkt i spisen, vinkyl, inbyggda högtalare samt inbyggd plattform för surfplatta. Familjens måltider dukas upp i matplatsdelen som finns i köket.

I praktisk anslutning till köket finns en rymlig och fräsch tvättstuga som byggdes till 2018, med samma klinkergolv som köket. Rummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, skåpsinredning med granitbänkskiva samt garderober, ismaskin, kyl och frys. Här finns även en utgång till gården.

Rofyllda rum under takåsen
Trappan upp till husets övre plan leder upp till ett mysigt allrum med stor kupa mot norr. I anslutning till rummet finns en walk in closet med synliga takbjälkar och takkupa mot gårdsplan i söder, som även kan inredas som en mindre barnkammare. Bredvid ligger ett härligt familjebadrum med kakel och klinker i grått och vitt, vägghängd toalettstol, dubbla handfat samt dusch med vägg av glasbetong. En takkupa med fönster ger ett rikligt ljusinsläpp.

På vardera gaveln finns två stora sovrum med parkettgolv och vita väggar, Det största ligger i öster och har fin utsikt över hästhagarna. Rummet är så pass stort att det kan delas upp till två om så önskas.

Tre längor och ett ridhus
På gaveln i den ena längan finns en fin gästlägenhet i två plan på cirka 90 kvadratmeter, som renoverades till fullo 2018-2020. På entréplanet finns allrum med kamin, kök och badrum med dusch. På det övre planet fördelas ett genomgångsrum och sovrum. Vägg i vägg med lägenheten finns ett garage/verkstad. Stora delar av den långa längan är gjuten och öppnar därmed upp för möjligheten att inreda med fler hästboxar. Intill denna finns sadelkammaren. På den andra gaveln finns idag ett stall med fem boxar samt utgång till gödselplatta och hagar. Det separata ridhuset är en Tectumhall på 20 x 38 meter, som byggdes 2014.

På Örsjöholms gård kan du infria din dröm om ett liv på landet med hästarna. Bäst av allt är att någon annan redan har gjort renoveringsjobbet åt dig. Du kan bara njuta.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Örsjö 2:16

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Skurup Örsjö GA:5

Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 12-IM4-74/6421.1

Förmån: Officialservitut Väg, 1264-653.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 910 000 kr
Byggnadsvärde
1 498 000 kr
Fastställt
2017
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1891

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Vattenledning Mm

Övrigt

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
13 950 000 kr
Rum
8
Sovrum
5
Boarea
350 kvm*
Tomtarea
21177 kvm
Biarea
480 kvm

* Boarea är enligt taxeringsinformationen och biarea är uppskattad. Köpare uppmanas kontrollmäta

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 521 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-02-23

Länkar

Området

Att bo i Skurups kommun

Inbäddad mellan Malmö och Österlen med Östersjön vid sina fötter, ligger Skurups kommun som en oas på Söderslätt. Här finns sköna naturområden, goda pendlingsmöjligheter och möjlighet till många olika fritidsaktiviteter.

Tätorten Skurup växte fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad under industrialismens barndom. Bebyggelsen består till stor del av enfamiljshus och villor, men har även några områden med flerfamiljshus i ett till tre plan. Andra populära bostadsområden i kommunen är Abbekås som från början var ett fiskeläge, omtalat redan på 1500-talet, och Västra Vemmenhög som är den plats varifrån Nils Holgersson påbörjade sin resa genom Sverige.

Skurups kommun har många vackra naturområden som erbjuder upplevelser för alla åldrar. Det populära friluftsbadet på Vaktgatan i Skurup har flera bassänger, bastu, ett stort grönområde samt lekplats, kiosk och café. Vid Svaneholmssjön strax norr om Skrurup ligger vackra Svaneholms slott som har ett eget museum och gästgiveri.

Vägnätet i kommunen är väl utbyggt och endast femton kilometer från kommunens centralort ligger Sturups internationella flygplats som tar dig ut i Europa. Med tåg når du Köpenhamn på mindre än en timme.

I Skurup finns allt du behöver av bekvämligheter och service på nära hand. Centralorten har fina shoppingpärlor och det finns gott om gårdsbutiker på landsbygden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Skurups kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skurups 3 bästa

3
 • Hörte Brygga
  Mysig restaurang i Abbekås med närodlade råvaror
 • Friluftsbadet
  Flertalet bassänger och full aktivitet under sommarhalvåret
 • Svaneholms slott
  Både restaurang och museum i vacker miljö intill Svaneholmssjön

Karta

Örsjöholmsgård - Örsjö 216

Örsjöholmsgård - Örsjö 216,
27463 Rydsgård

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04

 • Extra kontaktperson

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Långedrag - Käringberget, Göteborg

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Långedragsvägen 118A
  Pris
  9 500 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  5
  Boarea / Biarea
  230 kvm / 30 kvm
  Tomtarea
  1049 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Bjärred - Gamla Bjärred, Lomma

  Besiktigad
  Adress
  Norra Villavägen 6C
  Utgångspris
  12 800 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  4
  Boarea
  249 kvm
  Tomtarea
  1096 kvm
 • Friliggande villa

  Fridhem, Malmö

  Exklusiv
  Besiktigad
  Adress
  Beritta Gurrisgatan 4
  Utgångspris eller Högstbjudande
  19 900 000 kr
  Antal rum
  10
  Sovrum
  6-7
  Boarea / Biarea
  360 kvm / 200 kvm
  Tomtarea
  1408 kvm
 • Friliggande villa

  Räng Sand, Vellinge

  Besiktigad
  Adress
  Skegrievägen 181
  Utgångspris
  9 875 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  5-6
  Boarea / Biarea
  269 kvm / 31 kvm
  Tomtarea
  4558 kvm
 • Friliggande villa

  Kristianstad, Kristianstad

  Adress
  Helmershusvägen 218
  Pris
  8 950 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  320 kvm / 165 kvm
  Tomtarea
  54400 kvm
 • Friliggande villa

  Björknäs, Nacka

  Besiktigad
  Adress
  Lövdalsvägen 33
  Utgångspris
  9 950 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  6-7
  Boarea / Biarea
  233 kvm / 62 kvm
  Tomtarea
  1222 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.30 Boka här

 • Friliggande villa

  Bjärred - Gamla Bjärred, Lomma

  Besiktigad
  Adress
  Första parkvägen 4
  Utgångspris
  8 900 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  211 kvm / 48 kvm
  Tomtarea
  1165 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Visby innerstad, Gotland

  Adress
  Björngränd 10
  Pris
  14 000 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  3-7
  Boarea
  248 kvm
  Tomtarea
  169 kvm
 • Friliggande villa

  Enebyberg, Danderyd

  Besiktigad
  Adress
  Askvägen 20
  Pris
  14 500 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  258 kvm / 38 kvm
  Tomtarea
  808 kvm
 • Friliggande villa

  Falsterbo, Vellinge

  Adress
  Doppinggränd 4
  Utgångspris
  14 250 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  215 kvm / 54 kvm
  Tomtarea
  885 kvm
 • Friliggande villa

  Saxtorp, Landskrona

  Exklusiv
  Adress
  Barsebäcksvägen 276
  Utgångspris
  12 500 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  210 kvm / 30 kvm
  Tomtarea
  5452 kvm
 • Friliggande villa

  Bällsta, Vallentuna

  Besiktigad
  Adress
  Wirséns väg 6
  Pris
  8 500 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  6-7
  Boarea / Biarea
  230 kvm / 222 kvm
  Tomtarea
  1465 kvm