Unik fyrlängad Skånegård

Skivarp, Skurup

Gamlegård

Utgångspris
4 950 000 kr
Antal rum
15
Tomtarea
9581 kvm
Typ
Avstyckad gård
Boarea / Biarea
500 kvm / 400 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik fyrlängad Skånegård

Känn historiens vingslag! Varmt välkomna till fyrlängade Gamlegård anno 1700.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Gustavsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707-20 07 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Kök med underbar aga-spis!. Gamlegård - Bjurfors
Kök med underbar aga-spis!
. Gamlegård - Bjurfors
. Gamlegård - Bjurfors
. Gamlegård - Bjurfors

Varmt välkomna till Gamlegård

Vacker minnessten i entréporten. Gamlegård - Bjurfors
Vacker minnessten i entréporten
Korsvirke och kullersten. Gamlegård - Bjurfors
Korsvirke och kullersten

Planskiss

Planlösning
Planritning entréplan
Planlösning
Planritning ovanplan del 2
Planlösning
Planritning verksamhetsdel

Beskrivning

Beskrivning

På den vackraste platsen i det böljande landskapet ligger denna unika fyrlängade Skånegård med anor tillbaka till 1700-talet. Redan på bronsåldern fanns det bosättningar här på Tingaröd. Här vill man leva och verka! Denna historiska gård fick sin nuvarande utformning 1852 när nämndeman Ola Mårtensson med fru flyttade in. Minnesstenen i porten vittnar om detta. Och givetvis finns många av de klassiska attributen som solig kullerstensinnergård, korsvirke, bjälkar i tak, sättugnar, tegelgolv och spegeldörrar. Det stora lantköket ger plats för många kockar då det finns två gashällar och fina arbetsytor, dessutom en absolut ljuvlig aga-spis för såväl matlagning som värme! Vid den trivsamma matplatsen blir middagarna gärna långa och goda vid den värmande sättugnen och i det läckra vardagsrummet med öppet upp i nock och unikt golv med hela träplank umgås man gärna. Det finns 5-8 sovrum och flera av dem med privata badrum. I del av boningshuset finns möjlighet att dela av till en separat lägenhet eller utöka ytan till den befintliga lägenheten. Här finns allrum, sovrum, badrum med dusch samt utrymme förberett för kök. Den gamla drängkammaren är inredd som ett rum och kök samt helkaklat badrum.

Det går dessutom att fortsätta förädlingen och inredning till lägenhet i det gamla stallet och i samma del finns en bra verkstad med öppet upp i nock och två portar. Även ett mindre garage finns samt carport med plats för fyra bilar.

Den fina verksamhetsdelen inreddes 2005 till veterinärklinik. Det är en väl inarbetad verksamhet så vi vet att kunder från när och fjärran hittar hit! Trivsam mottagning med stort fint rum, flera undersökningsrum som kan göras om till 5-6 kontorsplatser om så önskas, alla med putsade väggar och klinkergolv. Här finns även operationssal, lab och kontor samt WC och trivsamt personalutrymme på verandan. Här har man tagit tillvara härliga detaljer så som handslaget tegel , bjälkar och korsvirke.

Platsen, som våra förfäder så omsorgsfullt valde, är verkligen optimal med närhet till hav och lång sandstrand, skola och förskola och tågstation som tar dig ut i världen för ett slag. Varmt välkommen!

Interiör

Kök: Stort härligt lantkök med härliga ytor för matlagning och bakning. Två gashällar, två ugnar, fantastisk aga-spis, vaskar med utsikt mot trädgården eller gårdsplanen samt en sköljvask, vinkyl, diskmaskin, side-by-side kyl/frys och stort hörnkylskåp. Vid hallen finns skafferi med plats för extra frys och fina hyllmeter för inläggningar eller maskinell utrustning. Klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Vardagsrum: Vardagsrum med härlig plats för stor soffgrupp och umgänge. Läckert golv med hela ekplank och öppet upp i nock ger fin rymd! Putsade väggar och vattenburen golvvärme.

Pannrum: Pannrum med IVT jordvärmeanläggning samt Molle vedpanna som är dockade och kompletterar varandra. Här finns klinkergolv, putsade väggar och utgång till trädgården och vedförråd.

Hall: Dubbeldörrarna hälsar oss välkomna in. Generös innerhall med plats för arbetsplats och soffa framför sättugnen. Gäst-WC med korsvirkesvägg och läckert bord med handfat. Spröjsade helglasade dubbeldörrar leder oss ut i trädgården. Putsade väggar och skeppsgolv med infälld klinker, vattenburen golvvärme.

Hall: Hall med tegelgolv och trappa upp till del av ovanvåningen.

Badrum: Charmigaste badrummet med badkar på tassar, nedsänkt emaljtvättfat samt WC. Vitputsade väggar och plankgolv.

Arbetsrum: Arbetsrum med utsikt över norra trädgården och med nedgång till vinkällaren. Putsade väggar och plankgolv.

Groventré: Hall som fungerar perfekt som trädgårdsingång eller som hundrum med utgång till trädgården: Här finns enklare dusch samt förvaring och går att göra om till tvättstuga. Putsade väggar och klinkergolv.

Allrum: Allrum med plats för både soffa och matplats om man vill göra om till en lägenhet då ytterdörr ut till gården finns. Tapet på väggarna och laminatgolv. I anslutning till rummet finns yta som är förberedd för kök.

Sovrum: Sovrum med möjlighet att integrera till den befintliga lägenheten. Tapet/målat samt laminatgolv.

Tvättstuga: Fantastiska ytor för en lättskött tvättstuga! Fina arbetsytor, två tvättmaskiner, torktumlare, helkaklad hunddusch, nedkast från ovanvåningen rakt ner i tvättkorgen! Inredd bastu (aggregat finns ej), helkaklad dusch och utgång till trädgården för att hänga tvätten.

Sovrum ovanplan 1: Stort sovrum med rymd och vackert ljus ifrån balkong i väster.

Sovrum ovanplan 2: I vinkel öppet mot sovrum 1 finns härligt rum med walk-in-closet.

Badrum: Helkaklat badrum med hörnbadkar i kupan, duschkabin, dubbla handfat, WC och bra platsbygd förvaring.

Ev sovrum ovanplan 3: Ej färdigställt, gipsat och med vackert fönster i söder insatt. Med trappa ner mot äldre stall/verkstad.

Sovrum 4 i ovanplan del 2: På ovanvåningen i längan norr-syd finns bra sovrum med WC och sep. dusch i äldre skick.

Allrum ovanplan del 2: Utanför sovrummet finns en bra TV-hörna och fil finns ytterligare ett allrum med kupa och där del av den bärande konstruktionen finns i golvet.

Sovrum 5 ovanplan del 2: Rymligt sovrum med kupa och plats för både säng och soffa. Här finns också eget helkaklat badrum med dusch - i behov av renovering.

Lägenhet: Lägenhet om ett rum och kök - rymligt kök med matplats och utgång till trädgården i väster. Sovrum. Helkaklat badrum med dusch, WC och handfat.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tingaröd 6:4

Tomt

Inhägnad tomt med hagar, härlig trädgård med fruktträd i anslutning till boningshuset.

Parkering

Bra plats för bilar i 4-bilscarport i lärkträ. På gårdsplanen finns bra plats för besökande bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 213 000 kr
Byggnadsvärde
627 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Fyrlängad Skånegård
Byggår
1852*
Fasad
Korsvirke, puts
Grund
Granitblock, torpargrund, gjutet
Stomme
Tegel, leca
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärmeanläggning IVT, Molle vedpanna, luft/luft
Takbeklädnad
Eternit
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
Enkla fönster med lösa innerfönster och spröjs
Grundmur
Gråsten

* Med anor från 1700-talet

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul.

Uteplats/balkong

Underbar innegård med kullersten, rosor och fina sittplatser i sol och lä.

Uteplats med växthus och trädäck i västerläge.

TV/bredband

TV via antenn.

Möjlighet till anslutning av fiber.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Avstyckad gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Rum
15
Sovrum
5
Max antal sovrum
8
Boarea
500 kvm*
Tomtarea
9581 kvm
Biarea
400 kvm

* Uppgift enli. säljaren

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
1 000 kr
Värme
90 000 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
6 500 kr
Summa
100 000 kr

I de angivna kostnaderna ingår driften för verksamheten.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten. Eget vatten från brunn - ej i bruk.
Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo i Skurups kommun

Inbäddad mellan Malmö och Österlen med Östersjön vid sina fötter, ligger Skurups kommun som en oas på Söderslätt. Här finns sköna naturområden, goda pendlingsmöjligheter och möjlighet till många olika fritidsaktiviteter.

Tätorten Skurup växte fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad under industrialismens barndom. Bebyggelsen består till stor del av enfamiljshus och villor, men har även några områden med flerfamiljshus i ett till tre plan. Andra populära bostadsområden i kommunen är Abbekås som från början var ett fiskeläge, omtalat redan på 1500-talet, och Västra Vemmenhög som är den plats varifrån Nils Holgersson påbörjade sin resa genom Sverige.

Skurups kommun har många vackra naturområden som erbjuder upplevelser för alla åldrar. Det populära friluftsbadet på Vaktgatan i Skurup har flera bassänger, bastu, ett stort grönområde samt lekplats, kiosk och café. Vid Svaneholmssjön strax norr om Skrurup ligger vackra Svaneholms slott som har ett eget museum och gästgiveri.

Vägnätet i kommunen är väl utbyggt och endast femton kilometer från kommunens centralort ligger Sturups internationella flygplats som tar dig ut i Europa. Med tåg når du Köpenhamn på mindre än en timme.

I Skurup finns allt du behöver av bekvämligheter och service på nära hand. Centralorten har fina shoppingpärlor och det finns gott om gårdsbutiker på landsbygden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Skivarp? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skurups 3 bästa

3
 • Hörte Brygga
  Mysig restaurang i Abbekås med närodlade råvaror
 • Friluftsbadet
  Flertalet bassänger och full aktivitet under sommarhalvåret
 • Svaneholms slott
  Både restaurang och museum i vacker miljö intill Svaneholmssjön

Karta

Gamlegård

Gamlegård,
274 53 Skivarp

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Gustavsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707-20 07 55