Skånelänga med stall på attraktivt läge

Hjärup, Staffanstorp

Vragerupsvägen 280-40

Utgångspris
5 295 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
1689 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
205 kvm

Skånelänga med stall på attraktivt läge

Charmig skånelänga på fritt och attraktivt läge med stallbyggnad och garage som ger goda möjligheter till djurhållning eller annan verksamhet.

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nytt tak och fasad på skånelängan. Vragerupsvägen 280-40 - Bjurfors
Nytt tak och fasad på skånelängan
Mysig innergård. Vragerupsvägen 280-40 - Bjurfors
Mysig innergård
Huset erbjuder flera rum i fil. Vragerupsvägen 280-40 - Bjurfors
Huset erbjuder flera rum i fil
Stora sociala ytor på entréplanet. Vragerupsvägen 280-40 - Bjurfors
Stora sociala ytor på entréplanet
Utgång till uterummet. Vragerupsvägen 280-40 - Bjurfors
Utgång till uterummet
Alla fönster på entréplanet är nymålade. Vragerupsvägen 280-40 - Bjurfors
Alla fönster på entréplanet är nymålade

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Planlösning övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en idyllisk och rymlig skånelänga med stor tomt. Huset har ett unikt läge då det ligger lantligt och enskilt men ändå väldigt centralt med närhet till flera tätorter. Huset ligger på bästa läge i utkanten av Hjärup, tre minuter från Hjärups tågstation, bara några hundra meter från Lomma kommun och ett stenkast från Lomma Strand samt centrala Lund. Cykelavstånd till centrala Lund (5 km), Lomma (3 km) och Hjärup (3 km), med fina cykelvägar till både Lomma och Lund, samt en kort körsträcka på 15 minuter till Malmö.
I fastigheten ingår ett stall, som även kan användas som förråd. Trädgården är uppvuxen och har körsbärsträd, äppelträd, buskar och tulpaner samt mer vildvuxna delar med träd och buskar.
Huset ligger barnvänligt och på säkert avstånd från stora vägar. Det finns stora möjligheter till lek och äventyr för stora och små barn. Närmaste skolor ligger i Hjärup, skolbuss går förbi och det tar några minuter att köra till skolorna med bil, alternativt en cykeltur.
Huset har registrerat byggår 1870, och har sedan renoverats i flera omgångar. Fastigheten har fått extra isolering i form av frigolit som ger maximal isolering, sedan har det putsats till en stilren fasad. Tak på både hus och stall gjordes nytt 2015 och 2016 och både hustak och sidovindar har isolerats. Nya golv har lagts i kök och matrum, ytskikten på nedervåningen är helt nyrenoverade, så även rör i hela huset (källare, badrum, toalett och till garaget) där alla galvaniserade rör har bytts ut till koppar och alupex.
Fastigheten har ett rymligt garage som är utrustat med hyllor för förvaring. Garageporten, som är låsbar, byttes 2014. Det finns ett finns uterum där man kan se solnedgången, där plattorna på golvet nyligen har lagts om, väggarna har målats och väggarna mot huset har isolerats och putsats. På bakgården finns ett växthus och plats för en stor altan.

Interiör

Entréplan
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Klinker på golvet. Till vänster om husets huvudentré har vi ett rymligt rum som i dag används som kontor. Till detta rum finns två dörrar som medger att man med fördel kan avdela rummet och göra två sovrum om behov finns. Laminatgolv på golvet. Dubbelaltandörr ut till gårdsplanen samt fina blyinfattade fönster. Vidare kommer man in i bostadens TV-rum. Här har man utgång till uterummet. Parkett på golvet. Därefter kommer man in i biblioteket som har parkett på golvet. Efter biblioteket kommer man in till den stora salongen. Här finns gott om utrymme för flera möblemang. På golvet ligger en vacker parkett. Efter salongen kommer man in till ett rum som idag används som matrum. Här leder trappan upp till övre plan. Från matrummet når man köket som totalrenoverades under 2010. Modern köksinredning i lantlig stil från HTH. Utrustningen består av induktionsspishäll från Husqvarna (2010), ugn från Miele (2010), kyl och frys från Siemens (2019), diskmaskin från Siemens (2009), mikro från Siemens (2012) samt fläkt från Siemens (2010). Bambuparkett på golvet. Vid köket har man ytterligare en entré till bostaden Vid denna entré ligger bostadens badrum. Helkaklat badrum från 2014 i moderna färger. Trevlig badrumsinredning med infällbara duschväggar. Vid denna entré leder också trappan ner till källaren.

Övre plan
Trappan till övre plan leder upp från matrummet. Från trappan når man det rymliga allrummet med två burspråk. Laminat på golvet. Till höger om trappan finns ett rymligt sovrum. Detta sovrum har egen garderob och WC, panoramafönster med utsikt över öppna landskap mot Lund. Eklaminat på golvet. WC är nyrenoverat under 2013. På andra gaveln ligger det andra sovrummet. Detta sovrum har utsikt över öppna landskap mot Lomma. Laminat på golvet.

Källarplan
I källaren finns pannrum samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin (2008) samt torktumlare (2005) från Electrolux.

Det finns en källardel till i huset med nedgång från lucka i TV-rummet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Flackarp 1:3

Ombyggnad, Renoveringar

2020: Vattenrörbyte i huset (källare, badrum, toalett och till garage). Extra isolering med frigolit runt hela huset.
Sidovindar extra isolerade med isoleringsskivor.
Fasad putsad och isolerad. Målning av fönster.
Matrumsgolv. Renovering av uterum – lagt om stenplattor, frigolit och puts på ytterväggar samt målade innerväggar
2019: Byte delar panna - värmepump + service. Ny kyl & frys.
2018: Målning innertak allrum övervåning.
2017: Målning fasad hus och stall. Nya radiatorer allrum övre plan.
Målning uterum. Installation av larm Verisure.
2016: Nytt tak på boningshuset, inklusive extra isolerade nya stora takkupor. Ny isolering i taket. Ny råspont. Ny papp. Nya hängrännor. Plåtning av olika delar av tak inklusive takkupor.
Nya fönster i takkupor. Köksgolv.
2015/2016: Nytt tak på stallbyggnad.
2014: Badrum. Garageport.
2013: WC övre plan.
2010: Kök.

Parkering

Garage med 1 bilplats samt gårdsplan med plats för flera bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 295 000 kr
Rum
8
Sovrum
2
Max antal sovrum
4
Boarea
205 kvm*
Tomtarea
1689 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Värme
42 000 kr
Renhållning
3 500 kr
Vatten/Avlopp
5 500 kr
Summa
51 000 kr

I driftkostnad för uppvärmning ingår det driftkostnad för hushållsel.

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 480 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
119
Energideklarationsdatum
2014-05-05

Uteplats/balkong

Inglasat uterum om ca 14 m², läge nordväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Stall med 2 boxar och foderrum. Växthus. Garage.

Tomt

Tomtarea 1 689 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad trädgårdstomt med fruktträd och häckar.

TV/bredband

Telia. ADSL

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Väg, 1230-180.2
Förmån: Officialservitut Väg, 1230-622.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 850 000 kr
Byggnadsvärde
2 078 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källardel
Byggår
1870
Fasad
Puts
Grund
Källargrund/platta på mark
Stomme
Tegel/betong/lera
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärmepump och el- radiatorer
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster kopplade

Finns egen brunn som idag används enbart till bevattning.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo i Staffanstorp

Staffanstorp ramas in av den skånska karaktären med odlade marker, lummiga byar och vackra naturområden. Familjärt och lugnt, men för den som vill ha lite puls ligger Malmö och Lund endast 15–20 minuter bort med bil eller buss.

Flertalet skolor, förskolor, grönområden och ett stort antal lekplatser bidrar till att Staffanstorp har blivit en så attraktiv plats för barnfamiljer att slå sig till ro på.

Det är enkelt att pendla till Lund och Malmö och med smidiga bussförbindelser transporterar du dig enkelt till någon av de större städerna. Kollektivtrafiken mellan Staffanstorp och Malmö har till exempel bussar som går ungefär var tionde minut.

I Staffanstorp finns närhet till det mesta som du kan behöva i serviceväg och i byns centrum hittar vi förutom dagligvarubutiker även vårdcentral, tandläkare och ett antal gym.

De lokala matvarubutikerna ICA, City Gross, Willys, Netto och Lidl brukar bli alternativen när det kommer till att göra de lite större inköpen inför veckan. För den som vill unna sig att äta ute finns det flera olika restauranger att välja mellan. Allt från libanesiskt, Ala carte och sushi till mysiga traditionella caféer.

Staffanstorp har ett aktivt föreningsliv med flera idrottshallar och fina fotbollsplaner. Den populära Staffansvallen har både gräsplaner, konstgräsplaner och en friidrottsanläggning med löparbana. För dig som gillar att jogga eller promenera hittar du en trevlig motionsslinga vid Gullåkra Mosse.

Något som är unikt för Staffanstorp är Beträdorna. Breda, gräsbesådda klippta vägar längs åkermarkerna som anlades i slutet av 80-talet. Här kan du vandra ut med en termos nybryggt kaffe när du vill lämna stressen och bli ett med naturen. Det går även bra att rida på dessa beträdor, som i dagsläget sträcker sig runt ett område på ca 1,2 mil. Kommunen har även planer på att bygga ut dessa i framtiden.

Staffanstorps idylliska naturområden bjuder även in till ett cykelparadis med ett fantastiskt nätverk av ringlande cykelvägar. Längs dessa vägar kommer du med all sannolikhet upptäcka något av alla de mysiga rastställen som finns.

Tirups örtagård är ett av alla dessa ställen. Här stannar du till på en mysig hembakad fika, eller varför inte bara hoppa av cykeln och köpa med dig något från gårdsbutiken. Vad sägs om till exempel spännande kryddblandningar, olika tesorter, oljor eller marmelad?

Vill man smaka på kulturhistoria kan man intaga en god middag vid det populära och anrika Staffanstorps Gästis som slog upp portarna redan i slutet av 1800-talet. Här kan du äta deras populära ”Äggakaga” med stekt fläsk & rårörda lingon, samtidigt som du känner av historiens vingslag.

För dig som vill gå ännu längre tillbaka i historien passar det utmärkt att bege sig till Kolböra Mosse. Här hittar du nämligen kvarlevor från så långt tillbaka som bronsåldern. Att titta på dessa gravar och boplatser har blivit ett mycket populärt utflyktsmål för alla skolbarn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Staffanstorps kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Staffanstorp! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Staffanstorps 3 bästa

3
 • Skånefestivalen
  Årlig publiksuccé, skånsk mat och dryck
 • Bråhögsbadet
  Bad för både stora och små
 • Bengts Conditori
  Bakglädje sedan 40 år tillbaka

Karta

Vragerupsvägen 280-40

Vragerupsvägen 280-40,
24561 Flackarp

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 91