Stort och pampigt hus Anno 1910

Klågerup, Svedala

Bellevuevägen 3

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
4 195 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
1694 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
216 kvm / 98 kvm

Stort och pampigt hus Anno 1910

I Torupskogens utkant finner vi ett hem utöver det vanliga mitt inne i den gamla delen av Klågerup. Hela huset har en enormt stor potential

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors presenterar stolt ett unikt hus byggt 1910 mitt i hjärtat av lugna och grönskande Klågerup med närhet till det mesta och i en helt magisk miljö som måste upplevas på plats. Här finner vi ett drömboende med hög trivselfaktor med fantastiska attribut så som, högt i tak, stuckaturer, burspråk, vackra golv, blyinfattade fönster, fina spegeldörrar och rum i fil och en helt oinredd vind som går att bygga om. Huset bjuder på 216 kvm boarea och 98 kvm i biarea.

Idag finns det totalt 8 stycken rum. Samtliga rummen är generösa i storlek och otroligt fina bevarade golv i nästintill samtliga rummen. På entréplanet finns idag en stor inbjudande hall, gästtoalett, vardagsrum, matsal med serveringsgång till köket och en salong med en kamin. Från köket finns en utgång till baksidan av huset där vi finner förrådsutrymmen, bastu och stort generöst garage om 34 kvm och gästhus om 18 kvm. Stor och pampig trappa som leder oss upp till ovanvåningen med 3–4 sovrum varav tre av dem är stora. Stort badrum som går att bygga om och göra till två badrum. Från ovanvåningen finns en trappa upp till den otroligt stora oinredda vinden. Källaren består av pannrum och förvaring, varför inte gräva ur källaren och bygga stort badrum.
Under 2016 installerades ett nytt värmesystem vilket skapat låga driftkostnader.

Underbar trädgård i soligt läge med gräsyta, massor av olika blommande växter, buskar och fruktträd i härlig harmoni. Den fantastiska tomten erbjuder både gröna ytor och fruktträd, trädgårdsland och uteplats. Det soldränkta läget bidrar till att man kan spendera många magiska vår- och sommardagar med nära och kära i en härlig miljö. Ett boende att helt enkelt förälskas i!
Ett riktigt smultronställe med många attribut som man kan önska sig

På bekvämt avstånd mitt emellan Malmö, Lund, Svedala, Staffanstorp och Trelleborg. Motorvägen till Svedala och 108 ut till Klågerup alt från andra hållet med motorväg till Lund/Klågerup och 108 därifrån är snabbaste farlederna till huset.

Varmt välkomna till ert nya drömhem

Interiör

Interiör: Hall
Vi välkomnas in till en stor och pampig hall! Ni kommer märka fort att huset är något utöver det vanliga. På golvet ligger fin bevarad parkett och högt i tak. I hallen finns plats för ytterkläder. Direkt till höger finns också ett kapprum med gott om plats.

Gäst-wc
Rymlig gästtoalett med klinker på golvet och halvtapetserade/målade väggar. Utrustat med toalett och handfat. Här inne finns ett fint blyinfattat fönster.

Salong
Fantastiskt rum med vackert burspråk ut mot den parkliknande trädgården. Fin bevarad parkett, pampig takhöjd och vackra stuckaturer och vägglister. Gott om plats för stora möblemang. I fil med vardagsrummet kommer vi in till matsalen.

Matsal
Stor och generös matsal med plats för ett gigantiskt matbord. Parkettgolv och ljusa väggar. I taket sitter fina träsnickerier. I rummet finns också en fin bevarad lucka där ett akvarium har suttit. Från matsalen finns en serveringsgång till köket.

Kök
Stort kök med bra ytor. Här finns alla möjligheter för att bygga om och skapa ert drömkök. Träluckor och bänkskiva i laminat. Väggarna är målade i grönt och på golvet ligger korkmatta. Från köket finns en groventré ut till trädgården. Plats för matbord upp till 5-6 personer. Utrustat med spis (Husqvarna), kyl/frys (Siemens), fläkt (Futurum), diskmaskin (Elektrohelius), tvättmaskin (Electrolux).

Vardagsrum
I fil med köket finner vi en trevlig salong med fin bevarad kamin. Här finns gott om plats för soffmöblemang. Två fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Vacker parkett på golvet och målade väggar.

Ovanvåning

Vi tar oss upp för den vackra trappan till ovanvåningen. Här uppe möts vi av en lång hall.

Badrum
Stort och välplanerad badrum som går att ändra om och göra till två badrum. Utrustat med badkar, tvättställ och toalett.

Master bedroom
Fint och stort sovrum med fönster ut mot den vackra trädgården. Rejäla garderober som rymmer mycket förvaring. Ingång till badrummet finns här. Tapetserade väggar och under heltäckningsmattan finns bevarad parkett.

Sovrum 2
Stor sovrum med fiskbensparkett och målade väggar. Bra med plats för både dubbelsäng och annan förvaring.

Sovrum 3
Välplanerat sovrum med vita väggar och parkett på golvet.

Sovrum 4
Mindre sovrum med tapetserade väggar och heltäckningsmatta på golvet.

Från ovanvåningen finns en trappa upp till den oinredda vinden om ca 70 kvm. Här finns alla möjligheter att inreda och få mer yta.

Källare
Stor källare som är oinredd. Här nere finns stor potential för att göra om och ändra till era behov. En utgång finns till trädgården.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tejarp 12:38, 12:30, 12:28

Ombyggnad, Renoveringar

2016 Nytt värmesystem
2000 Tak på garaget
90-tal Fasad på garage, marksten/stenpartiet
80-tal Fönster
70-tal Renovering invändigt (hela huset), fasad, gavlar.

TV/bredband

Tv-antenn

Planbestämmelser

Stadsplan (1975-12-15)

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 938 000 kr
Byggnadsvärde
1 248 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1910
Fasad
Puts/träpanel
Grund
Källare
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten 2016
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glas kopplade i fönsterbågar

Fastigheten är samtaxerad med Svedala Tejarp 12:30 & Svedala Tejarp 12:28

Larm finns installerat

Planskisser finns tyvärr inte tillgängliga

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Flertalet uteplatser runt om huset. Fin stensättning med plats för utemöbler.

Övriga byggnader/utrymmen

Stort garage om 34 kvm
Gästhus om 18 kvm
Förråd 8 kvm (gammalt stall)

Tomt

Fantastisk tomt om 1694 kvm. Sluttningstomt med en stor gräsmatta, fruktträd, häckar, mur och staket. Tomten är insynsskyddad.

Parkering

Garage
Carport
Parkeringsplatser

Totalt plats för 4 bilar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 195 000 kr
Rum
8
Sovrum
4
Boarea
216 kvm*
Tomtarea
1694 kvm
Biarea
98 kvm

* Areauppgifter enligt uppmätning

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Värme
35 472 kr
Renhållning
2 292 kr
Vatten/Avlopp
3 540 kr
Summa
41 304 kr

I posten uppvärmning ingår kostnad för hushållselen.

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 920 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-08-08

Länkar

Området

Att bo i Svedala kommun

Svedala är en expansiv kommun med en levande bygd. Här finns ett mycket aktivt näringsliv och en ständigt pågående inflyttning till nya bostadsområden. I Svedala ligger också Malmö Airport som är södra Sveriges största flygplats med både nationella och internationella avgångar.

Orten ligger strax utanför Malmö, där Söderslätt övergår i det sydskånska sjöoch backlandskapet. Vid Börringesjöns nordvästra strand ligger Lindholmens borg varifrån unionsdrottning Margrethe I styrde de nordiska länderna i slutet av 1300-talet. Borgkullen finns kvar och man kan fortfarande se rester av vallgravarna. Svedala har också många vackra kyrkor från medeltiden.

I Svedala kommun har du många möjligheter till en aktiv fritid, här finns bland annat ridanläggningen Bökebergs gård där man förutom ridsportsevenemang även har konferenslokaler i vackra miljöer samt anordnar mässor och utställningar. I närheten finns också Sturup Raceway, Bokskogens GK, Sturup Park GK och PGA National.

Bara är en tätort i norra Svedala ca 15 km öster om Malmö. Bara kyrka och prästgård ligger norr om den nuvarande tätorten som började byggas på 1960-talet. På bekvämt avstånd från Malmö har detta hemtrevliga moderna villasamhälle gradvis växt fram. Här finns närhet till vacker natur samt ett fint friluftsbad, fotbollsplaner och idrottshall. Söder om Bara har företaget PGA National Sweden byggt en golfbana som klassas som en av de bästa i Europa enligt det brittiska fackmagasinet Golf World.

Klågerup är en levande tätort längs med länsväg 108. Här ligger Klågerups slott från början av 1400-talet. Klågerup är historiskt mest känt för Klågerupskravallerna 1811 då bönder drabbade samman med militär från Malmö. Det hela slutade i att ett trettiotal bönder fick sätta livet till. Dessa är begravda på en en äng som idag går under namnen ”Döängen”.

Torup är ett av Nordens bäst bevarade medeltida slott med anor från 900-talet. Här kan du gå en guidad rundtur i slottet eller besöka den vackra slottsträdgården. Strax intill ligger den tvåhundra år gamla bokskogen som är ett unikt rekreationsområde. Här kan du njuta av naturen och utnyttja fina motionsspår, promenadstigar eller ridvägar. Bokskogens golfklubb har två natursköna och utmanande 18-hålsbanor som angränsar till sjön Yddingens strand.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Klågerup? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Svedalas 3 bästa

3
 • PGA National
  En av Europas bästa golfbanor
 • Vismarlövs Café och Bagarstuga
  Mysigt stenugnsbageri
 • Törringelund
  Populärt för söndagsmiddag

Karta

Bellevuevägen 3

Bellevuevägen 3,
233 76 Klågerup

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04