Bollerup, Tomelilla

Bollerup 3409

Såld, 2020-08-20
Slutpris
2 050 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1357 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
81 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Bollerup

Hästar, kor och traktorer finns det många av i markerna vid Bollerup. I ett böljande landskap ligger Sveriges största naturbruksgymnasium vars studenter och lärarkår bidrar till en levande by året om. Husen är ofta vackra med vita putsade väggar och röda tak och i hjärtat av byn vakar den gamla borgen bakom vars tjocka väggar det än idag sjuder av liv.

Borgen i Bollerup, med anor från 1400-talet, ligger vackert på en holme inne i byn. Runt den gula byggnaden ligger gymnasieskolans byggnader som stall och elevhem. Det är en vacker miljö och stilen på husen med vita putsade väggar och röda tak går igen på många av de övriga fristående enfamiljshusen i byn och omgivning. I Gärarp är den lantliga känslan mer påtaglig, här ligger flera större gårdar samt både nya och äldre enfamiljshus i en lugn och stilla miljö.

Lantbruksinstitutet och Naturbruksgymnasiet i Bollerup grundades för över 100 år sedan. Här utbildas över hälften av Skånes lantbrukare vilket gör det till Sverige största skoljordbruk. Inriktningen är djurhållning, lantbruk och skogsbruk. Man har också en hästinriktning med välrenommerad stuteriverksamhet. En uppmärksammad tradition är den s k Traktorveckan. Då fraktar eleverna med sig egna fordon till skolan, åker på utflykter i närområdet samt i paradformation in till Tomelilla.

Köpa eller sälja bostad i Bollerup? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bollerups 3 bästa

3
 • Bollerups Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium
  Gymnasieskola i internatform
 • Naturen och omgivningarna
  Ett böljande lapptäcke
 • Traktorveckan
  Traktorparad i bygden