Kvalitetsboende med modern huskonstruktion och smakfullt utförande såväl interiört som exteriört!

Brösarp, Tomelilla

Kullastigen 6

Utgångspris
2 750 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1386 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
118 kvm / 174 kvm

Kvalitetsboende med modern huskonstruktion och smakfullt utförande såväl interiört som exteriört!

Välkomna till ett mycket speciellt boende på lugnt gata i Brösarp. Fastigheten erbjuder genom smarta- och snygga lösningar hela 292 kvm bo- och biarea

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kullastigen 6 - Bjurfors
. Kullastigen 6 - Bjurfors
. Kullastigen 6 - Bjurfors
. Kullastigen 6 - Bjurfors
. Kullastigen 6 - Bjurfors

De senaste åren har ägarna lagt fokus på rekreationsytor utomhus, b.l.a genom att bygga utekök samt utedusch!

. Kullastigen 6 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

När man svänger ned på Kullastigen i Brösarp, inte långt från byns omtyckta Gästgifveri och den välsorterade ICA-butiken, syns ett mysigt och lugnt villakvarter rada upp sig. Husen i varierande storlekar och färger framställs nästan som en tavla med Brösarps Norra Backar pompöst i fonden. Ett av de rejälare husen på gatan skall nu få glädja nästa familj som är ute efter minst lika goda extraytor som boytor, här finns nämligen två garage att utnyttja efter behov.

Huset här på Kullastigen 6 har tagits väl omhand vilket syns redan vid första anblick, det är bland annat den välmålade fasaden i grå träpanel och den välskötta trädgården som ger känslan av kvalitet redan exteriört. Det finns gott om plats att ställa bilen vid infarten på norra sidan eller på den stora asfalterade uppfarten framför det relativt nybyggda garaget, här står totalt minst 8-10 bilar utan problem! En uppsjö av grönska bäddar in både hus och garage och på södersidan finns en privat uteplats för hela familjen, Staket och nyplanterade fruktträd inhägnar den välvårdade trädgården, som är över 1300 kvm stor, på ett mycket trevligt sätt. De senaste åren har ägarna lagt fokus på rekreationsytor utomhus, detta genom att bygga utekök samt utedusch och förbättrat den trevliga uteplatsen där hela familjen ryms under tak.

Huset har genomgått en genomgripande ombyggnation då stommen ovan mark är ny, det är alltså bara källargrunden från 1938 som är kvar från byggåret. Vid nyuppförandet av huset som blev klart i sin helhet 2009 så gjordes inga avkall på kvalitet, stommen i isoblock, de välvalda fönstren och den moderna värmeanläggningen via luft/vatten ger er ett tryggt och ekonomiskt boende för lång tid framöver. Husets är 118 kvadratmeter boarea och 174 kvm biarea ger möjligheter för såväl stor som mindre familj att bara bo och trivas!

Invändigt är materialen välvalda och i gott skick, här går vackra brädgolv i fin symbios med fönsterbrädor i glaserad tegel. Huset har många spännande, annorlunda, men framförallt ytterst smakfulla och välvalda lösningar både in- och utvändigt. Till exempel nås huvudentrén via en mysig "Amerikans Veranda" i västerläge, här hänger t.o.m en hammock på given plats. Tänk att njuta av kvällssolen över Brösarps Norra Backar från detta höga läge!

Kvarteret ligger bara en kort promenad från skola, idrottsplats, busshållplats, apotek, matbutik och konditori. Närheten finns men samtidigt kan man knappt bo lugnare än så här. Varmt välkomna till Kullastigen 6, en fastighet med det där lilla extra!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brösarp 49:3

Ombyggnad, Renoveringar

2017: Byggt tvättstuga i källare
2017: Målat om i sovrummen
2017: Bytt kretskort värmepump

2018: Byggt trästaket baksidan
2018: Byggt utekök m. grill och vask
2018: Regntunna från Vineriet i Simrishamn
2018: Gjort sovrum i källaren

2019: Rådjursäkrat nedre trädgården
2019: Planterat päronträd och äppelträd
2019: Byggt trästaket längst väg och uppfart
2019: Byggt odlingslåda och torkställning vid uterummet
2019: Satt Aroniahäck framsidan

2020: Trädgårdsland och kompost
2020: Planterat vinbärsbuskar, rabarber, honungsrosor
2020: Bytt tak på uterummet
2020: Installerat utedusch
2020: Bytt cirkulationspump i värmepump

Parkering

Uppställningsplatser finns både på husets nordostsida och sydvästsida med plats för ca 10 bilar totalt. Därtill finns två garage, ett på källarplan och ett fristående om ca 7x8 meter.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
118 kvm*
Tomtarea
1386 kvm
Biarea
174 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 planshus med källare
Byggår
1938/2009*
Fasad
Trä
Grund
Källare/Betong
Stomme
Leca Isoblock
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump, luft/luft i garage samt kamin.
Takbeklädnad
Taktegel, återvunna pannor.
Fönster
2-glas spröjsade och 2-glas isoler.

* Nytt hus ovan mark färdigställt 2009.

Det är vattenburen golvvärme i hela källaren förutom i matkällaren. Golvvärme finns även i badrummet (el).

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Stenlagd uteplats under tak i söderläge. Nybyggt utekök och utedusch finns. En angränsande allmänning finns mot sydost som valfritt kan nyttjas, där har ägarna idag studsmatta och hängmatta.

Övriga byggnader/utrymmen

Fristående garagebyggnad i markplan om 7x8 m. Byggnaden är isolerad.

TV/bredband

Mobilt bredband

Planbestämmelser

Stadsplan

Ekonomi

Taxeringsvärde
765 000 kr
Byggnadsvärde
558 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
5 738 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
24 516 kr
Renhållning
2 800 kr
Vatten/Avlopp
7 296 kr
Summa
34 612 kr

Kostnaden för hushållsel är inkluderad i uppvärmningskostnaden.

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 970 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
54
Energideklarationsdatum
2017-05-17

Området

Att bo i Brösarp

Porten till Österlen kallas det sällsamt sköna kuperade landskap där Brösarp och grannbyarna vilar vackert. De boende delar med sig av naturupplevelser och aktiviteter som lockar besökare långväga ifrån året om. Serviceutbudet är gott med skolor, butiker och flera utmärkta restauranger. I de kända backarna kan man vandra, åka skidor på både snö och gräs, springa eller cykla. Eller bara vara och njuta.

Brösarp är ett levande samhälle med ca 700 bofasta invånare som får sällskap av många fler vilket bidrar till en trevlig mix av åretruntboende, fritidshusägare och turister. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutiker, äldreboende, tandläkare, apotek, vårdcentral, en kommunal förskola Ur och Skur sam åk 1-6, bensinstationer, konsthall, galleri och flera utmärkta restauranger till vilka lokala gårdar levererar delikatesser samt hotell. Brösarp tillhör Tomelilla kommun och centralorten ligger på 2,5 mils avstånd, en bilfärd på mindre än 20 minuter. Brösarp har goda bussförbindelser till Simrishamn, Kristianstad, Malmö, Lund samt förstås Tomelilla.

Många känner till det område som kallas Brösarps backar där väg 9 bjuder på några av Sveriges vackraste vyer österut mot kusten. I kulturlandskapet ligger flera kransbyar där bebyggelsen är en blandning av äldre gårdar, enfamiljshus och fritidshusområden. Det rymmer många sevärdheter och naturupplevelser: norr om Brösarp, nära Drakamöllans naturreservat, ligger Bertilstorp, Myrestad, Norra Björstorp och Södra Lökaröd. Här ligger också Torparebron invid den livliga Verkeån. Väster om Brösarp ligger barockslottet Christinehof med sin moderna ekopark och här finns samhällen med starka byföreningar som Andrarum, Eljaröd (med friluftsbad), Illstorp, Kristinehov och Sillaröd. I närheten av Ludaröd ligger Hallamölla, Skånes högsta vattenfall. I området norr om Brösarp, nära Drakamöllans naturreservat, ligger Bertilstorp, Myrestad, Norra Björstorp och Södra Lökaröd och fler fritidsområden. Här ligger också fritidshusområdet Torparebron invid den livliga Verkeån. Söderut kommer Bontofta, Bondrum, Fågeltofta och Södra Björstorps fritidsområde, där grupper av friliggande enfamiljshus ligger ca 5 minuters bilfärd från Brösarps centrum samt Månstorp. Österut mot kusten ligger lugna Ravlunda, känt för sitt trevliga B&B som huserar i det som tidigare var ett bränneri.

I Brösarp är naturen alltid närvarande. Förutom vandringsleder finns här utegym, cykeltrails och vintertid även en isbana. Brösarps Alpina Skidklubb bildades 1972 och idag kan man åka slalom på gräs och snö efter säsong på Ornahögs alpincenter.

Köpa eller sälja bostad i Brösarp? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Brösarps 3 bästa

3
 • Talldungens gårdshotell
  Ekologiskt i fokus
 • Skånes Matfestival
  Uppskattat av finsmakare
 • Antikmässor
  Kvalitetsfynd i massor

Karta

Kullastigen 6

Kullastigen 6,
27350 Brösarp

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy