Mysigt boende mitt i den böljande österlenska naturen

Eljaröd, Tomelilla

Eljaröd 1914

Utgångspris
695 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
98 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
49 kvm

Mysigt boende mitt i den böljande österlenska naturen

Ett boende med naturen runt knuten och rustik charm med korsvirke och Husqvarnakamin

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ett mysigt hus att laga mat i. Eljaröd 1914 - Bjurfors
Ett mysigt hus att laga mat i
Trivsamt i lantlig miljö. Eljaröd 1914 - Bjurfors
Trivsamt i lantlig miljö
Välkommen till Eljaröd 19:14. Eljaröd 1914 - Bjurfors
Välkommen till Eljaröd 19:14
Kök och matplats innanför entren. Eljaröd 1914 - Bjurfors
Kök och matplats innanför entren
Pittoreskt i lantlig miljö. Eljaröd 1914 - Bjurfors
Pittoreskt i lantlig miljö
Från entrén mot allrum och sovalkov. Eljaröd 1914 - Bjurfors
Från entrén mot allrum och sovalkov

Beskrivning

Beskrivning

Mittemellan Eljaröd och Fågeltofta, på Österlen, hittar vi detta söta hus med möjlighet att bo såväl permanent som på fritiden. Enligt hörsägen sägs det att huset en gång var en gammal cykelverkstad och att cykelreparatören bodde i halva huset. Med en cykel i dagens läge kan man cykla till vinslottet Kronovall för en pizza och ett glas vin eller nyttja den fantastiska natur som finns runt husknuten. På kort avstånd finner vi Hallamölla med Verkeån och Skånes högsta vattenfall som bjuder på ett magnifikt skådespel, Verkasjön där man kan fiska och bada och Christinehofs slott med olika evenemang. Den nära anslutningen till riksväg 19 gör pendling till både Tomelilla, Ystad och Kristianstad möjlig, både med bil och buss. I byn finns dagis (föräldrakooperativ) och friluftsbad, mer service i form av ICA, vårdcentral, café, blomsteraffär, restauranger mm finns på endast 5 km avstånd i grannbyn Brösarp.

Välkommen till Eljaröd 1914!
Bakom den gula fasaden döljer sig ett boende med 2-3 rok och badrum. Första steget tar man in i uterummet som inbjuder till en kopp kaffe en sen höstdag när löven börjat ändra färg. När vi går in med vår kaffekopp i handen så ställer vi av skorna i hallen och redan här känner man känslan av en varm och rustik atmosfär. I hela huset finns synliga takbjälkar och i en vägg i allrummet har korsvirket från förr plockats fram. I centrum av huset, i allrummet står en anrik Husqvarnakamin, full brukbar och godkänd och värmer gott. Många av väggarna är putsade och vitmålade och på golvet i hela huset, förutom i badrummet ligger det plastmatta och laminat på golv. Rakt fram från hallen har vi köket som fått sig en uppdatering under 2015-2016 med ny vit köksinredning, spis/ugn och fläkt från 2015 och kyl/frys med okänt årtal. Det mysiga köket har matplats med utsikt över fårhagen utanför.
Innanför köket ligger ett sovrum med fönster mot trädgården.
Det stilrena och praktiska badrummet som ligger i anslutning till hallen är renoverat och har elektrisk golvvärme, toppmatad tvättmaskin, kaklad dusch och klinker på golvet. Förvaring i ett högskåp och skåp ovan handfatet. Den rustika känslan finns även här med takbjälkar och putsade väggar.
Huset har ny el överallt, utfört av fackman på behörig firma.

I trädgården kan den kreativa ådran få sitt utlopp eller så låter man tomten andas och leva i symbios med naturen runt omkring.
Stor infart med garage och plats för ett par bilar.

Interiör

Hall: Vi kommer in i huset via ett uterum och väl inne kommer vi in i en hall med plats för att hänga av sig och ställa skorna. Hallen har putsade väggar och laminatgolv.

Kök: Kök med matplats renoverat 2015-2016 med inredning från IKEA i vitt, fläkt och spis med ugn från 2015, kyl/frys okänd ålder. Bänkskiva i laminat, vit kakel.

Sovrum: Innanför köket finns ett sovrum med plastmatta på golv. Kök och sovrum skiljs av med en skjutdörr.

Badrum: Direkt till höger i hallen finns det renoverade badrummet med klinker på golvet och elektrisk golvvärme. Väggarna är vitputsade förutom i duschen, där det är kakel. För förvaring finns det ett spegelskåp ovanför handfatet och ett högskåp, även det med spegel på framsida. Toppmatad tvättmaskin.

Allrum: Allrum med bjälkar i tak, ljust laminatgolv, mellanvägg med korsvirke och Husqvarna kamin som fungerar. Väggarna är vitputsade.

Sovalkov: På andra sidan mellanväggen i allrummet finns ett rum som man antingen kan utnyttja som del av allrum eller avgränsa och ha som ett extra sovrum.

Uterum: Egentligen det första vi går genom på väg in i huset är uterummet med kopplade fönster, tak av kanalplast som släpper in ljus, vit panel på väggarna och brädat golv. Uterummet är byggt på torpargrund.

Garage: Garage med gjutet golv, trästomme och betongpannor på taket.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Eljaröd 19:14

Vägbeskrivning

Från Tomelilla kör man norrut på riksväg 19 i riktning mot Kristianstad. Kör förbi Skåne Tranås och Fågeltofta. När Fågeltofta är passerat så kör man ca 3,6 km och sen ligger huset på vänster sida av vägen.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
695 000 kr
Rum
3
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
49 kvm*
Tomtarea
98 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
20 000 kr
Försäkring
4 635 kr
Renhållning
1 696 kr
Vatten/Avlopp
3 500 kr
Summa
29 831 kr

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 575 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Avtalsservitut: Brunn, D201800420410:1.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
376 000 kr
Byggnadsvärde
221 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
2 820 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1909
Fasad
Eternit
Grund
Gråstensgrund
Stomme
Delvis lersten, delvis tegel
Uppvärmning
Direktverkande el, oljefyllda element
Takbeklädnad
Eternit
Ventilation
Självdrag/ventiler, mekanisk frånluft i badrum
Fönster
Kopplade 1-glas- och 2-glasfönster

Vatten/Avlopp

Grävd brunn för vatten som ligger på grannens mark. Servitut finns.
Avlopp till sluten tank. Godkänd av kommunen enligt säljaren.

Området

Att bo i Brösarp

Porten till Österlen kallas det sällsamt sköna kuperade landskap där Brösarp och grannbyarna vilar vackert. De boende delar med sig av naturupplevelser och aktiviteter som lockar besökare långväga ifrån året om. Serviceutbudet är gott med skolor, butiker och flera utmärkta restauranger. I de kända backarna kan man vandra, åka skidor på både snö och gräs, springa eller cykla. Eller bara vara och njuta.

Brösarp är ett levande samhälle med ca 700 bofasta invånare som får sällskap av många fler vilket bidrar till en trevlig mix av åretruntboende, fritidshusägare och turister. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutiker, äldreboende, tandläkare, apotek, vårdcentral, en kommunal förskola Ur och Skur sam åk 1-6, bensinstationer, konsthall, galleri och flera utmärkta restauranger till vilka lokala gårdar levererar delikatesser samt hotell. Brösarp tillhör Tomelilla kommun och centralorten ligger på 2,5 mils avstånd, en bilfärd på mindre än 20 minuter. Brösarp har goda bussförbindelser till Simrishamn, Kristianstad, Malmö, Lund samt förstås Tomelilla.

Många känner till det område som kallas Brösarps backar där väg 9 bjuder på några av Sveriges vackraste vyer österut mot kusten. I kulturlandskapet ligger flera kransbyar där bebyggelsen är en blandning av äldre gårdar, enfamiljshus och fritidshusområden. Det rymmer många sevärdheter och naturupplevelser: norr om Brösarp, nära Drakamöllans naturreservat, ligger Bertilstorp, Myrestad, Norra Björstorp och Södra Lökaröd. Här ligger också Torparebron invid den livliga Verkeån. Väster om Brösarp ligger barockslottet Christinehof med sin moderna ekopark och här finns samhällen med starka byföreningar som Andrarum, Eljaröd (med friluftsbad), Illstorp, Kristinehov och Sillaröd. I närheten av Ludaröd ligger Hallamölla, Skånes högsta vattenfall. Här ligger också fritidshusområdet Torparebron invid den livliga Verkeån. Söderut kommer Bontofta, Bondrum, Fågeltofta och Södra Björstorps fritidsområde, där grupper av friliggande enfamiljshus ligger ca 5 minuters bilfärd från Brösarps centrum samt Månstorp. Österut mot kusten ligger lugna Ravlunda, känt för sitt trevliga B&B som huserar i det som tidigare var ett bränneri.

I Brösarp är naturen alltid närvarande. Förutom vandringsleder finns här utegym, cykeltrails och vintertid även en isbana. Brösarps Alpina Skidklubb bildades 1972 och idag kan man åka slalom på gräs och snö efter säsong på Ornahögs alpincenter.

Köpa eller sälja bostad i Eljaröd? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Brösarps 3 bästa

3
 • Talldungens gårdshotell
  Ekologiskt i fokus
 • Skånes Matfestival
  Uppskattat av finsmakare
 • Antikmässor
  Kvalitetsfynd i massor

Karta

Eljaröd 1914

Eljaröd 1914,
27356 Brösarp

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04