Gediget och charmigt 20-tals hus med en mysig trädgård, värmande kamin och trevliga sociala ytor

Tomelilla

Nygatan 40

Utgångspris
1 495 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
529 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
115 kvm / 66 kvm

Visning

 • lördag 24/8, KL 14:30 - 15:00

  Anmälan krävs. Boka på Bjurfors.se eller ring 0708-269250

Boka visning

Gediget och charmigt 20-tals hus med en mysig trädgård, värmande kamin och trevliga sociala ytor

Här bor du i en lantlig dröm med närhet till affär, kommunikationer och förskola/skola. En bostad som erbjuder tre sovrum, garage och inhägnad tomt.

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Kök och matrum i en öppen planlösning. Nygatan 40 - Bjurfors
Kök och matrum i en öppen planlösning
Lantlig charm. Nygatan 40 - Bjurfors
Lantlig charm
Värmande kamin. Nygatan 40 - Bjurfors
Värmande kamin
Vackra pardörrar. Nygatan 40 - Bjurfors
Vackra pardörrar
Genomgångsrum med vackra målade brädgolv. Nygatan 40 - Bjurfors
Genomgångsrum med vackra målade brädgolv
Ett hem skapat med känsla. Nygatan 40 - Bjurfors
Ett hem skapat med känsla

Planskiss

Planlösning
Planritning entréplan
Planlösning
Planritning övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Nygatan 40 och denna villa med hemkänsla, redo att bara flytta rakt in i. En bostad som renoverats i en lantlig stil som harmonierar med byggnadens gedigna stomme. Här erbjuds du målade brädgolv, pärlspont, burspråk och härligt ljusinsläpp. Köket ligger i en öppen planlösning med matrummet vilket gör det lätt att umgås med familj och vänner. Från matrummet har du utgång till trädäck i söderläge och från fönstret i köket har du trevlig utsikt över trädgården. Ute på trädäcket i soligt söderläge får du plats med både en matgrupp och en loungegrupp vilket gör det enkelt att både inta middagen här en skön sommarkväll eller bara sitta och njuta av en god kopp kaffe.
Trädgården blir under säsong en riktig oas och här finns plats för både lek och avkoppling. I växthuset odlar du ekologiskt och hur mysigt är det inte att en sommarmorgon gå ut till odlingskragarna och plocka tillbehören till mackan. En dröm för dig med gröna fingrar.

När höstens vindar kommer flyttar du in till den värmande kaminen som står placerat i vardagsrummet. Den hjälper inte bara till att värma huset utan blir en trevlig mysfaktor. Vardagsrummet ligger i fil med ett allrum som idag används som ett sovrum. Vackra pardörrar delar dessa två rum.

Från hallen leder den vitmålade trappan dig upp till bostadens mer privata avdelning som idag består av tre sovrum och ett rymligt helkaklat badrum.

Bilen ställer du bekvämt i garaget som öppnas och stängs med fjärrkontroll. Extra biluppställningsplats finns framför garaget samt vid husets entré.

På Nygatan bor du med närhet till Tomelillas serviceutbud och förskola nås på bara några minuters promenad.
Vill du åka kollektivt stannar Pågatåget i Tomelilla som tar dig mot Simrishamn eller mot Ystad/Malmö eller vidare mot t.ex. Köpenhamn.

Interiör

Entré/hall: Du kliver in i en hall med plats för att hänga av sig ytterkläderna och ställa av sig skorna. Väggarna är målade och på golvet ligger ett målat brädgolv. Den vitmålade trappan leder dig upp till ovanvåningen.

Gästtoalett: Från hallen når du en gästtoalett. Klinker på golvet och väggarna är delvis kaklade. Inredningen består av litet handfat och toalett (-19).

Kök/matrum: Lantlig stil med vitmålade skåpluckor och en mörk bänkskiva i trä. Köket ligger i en öppen planlösning med matrummet som snyggt och praktiskt delas av med en bardisk. Från matrummet har du utgång till trädäck och trädgård.
Den maskinella utrustningen består av spis, svart kolfilter fläkt, diskmaskin samt side by side kyl och frys.
På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är tapetserade/målade.

Vardagsrum: Mysigt rum med burspråk, målade brädgolv och en värmande kamin står placerad här. Med fönster från tre väderstreck blir det ett ljust och härligt rum.

Allrum/sovrum: Vackra pardörrar leder in till detta allrum som idag används som ett sovrum. Målat brädgolv och tapetserade/målade väggar.

Sovrum ovanvåning: På ovanvåningen finner du tre sovrum där det ena idag används som en walk in closet. Nuvarande ägare har låtit dela av hallen för att få det tredje sovrummet. Alla rum har laminatgolv och tapetserade väggar.

Badrum ovanvåning: Rymligt badrum som är helkaklat i grått och vitt. Inredningen består av dusch bakom vikdörrar, toalett, kromad handdukstork samt tvättkommod. Infällda spotlights i taket.

Källare: Källaren nås utifrån. Här finns bostadens tvättstuga samt förvaringsutrymme.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gärdsmygen 13

Övriga byggnader/utrymmen

Separat förrådsbyggnad med plats för diverse trädgårdsredskap.

TV/bredband

TV-antenn

ADSL

Parkering

Garage med plats för en bil. Stensatt biluppställningsplats framför garaget med plats för två bilar. På andra sidan huset finns ytterligare en yta med plats för en bil.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
115 kvm*
Tomtarea
529 kvm
Biarea
66 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
600 kr
Hushållsström
8 460 kr
Värme
23 272 kr
Försäkring
5 965 kr
Renhållning
1 536 kr
Vatten/Avlopp
4 400 kr
Summa
44 233 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Härligt trädäck i söderläge med plats för både matbord och loungegrupp.

Tomt

Inhägnad trädgårdstomt med växthus och odlingskragar.

Planbestämmelser

Stadsplan (1981-09-08) Tomtindelning (1939-03-02) Stadsplan (1937-05-07) Stadsplan (1933-01-20)

Tillträde

enligt ök.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 024 000 kr
Byggnadsvärde
818 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
7 680 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1923
Fasad
Puts
Grund
Källare/ Ventilerad krypgrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
99
Energideklarationsdatum
2012-06-25

Området

Att bo i Tomelilla

I Österlens inland ligger trevliga Tomelilla. Runt torgets kullerstenar ståtar sekelskiftets imponerande tegelbyggnader där restauranger och butiker nu huserar. Här finns service i form av vårdcentral och skolor från f-åk 9 och goda pendlingsmöjligheter med tåg till Malmö och regionbussar. Lugn och ro kan locka lika mycket som ett besök på Tosselilla, hela Skånes sommarland.

I Tomelilla kommun arbetar man med målet att skapa förutsättningar för hög livskvalitet och att njuta av Österlen! Själva kommunen har knappt 14 000 invånare, varav 6 000 bor i centralorten. Här finns god service året runt som vårdcentral och privat läkarmottagning, förskolor samt åk 1-9, fritidsverksamhet som kulturskola, flera butiker och restauranger. Regionbussar och pågatåg erbjuder goda pendlingsmöjligheter till Lund och Malmö samt till angränsande orter på Österlen.

De äldre centrala delarna av Tomelilla präglas av järnvägens framväxt i slutet av 1800-talet, en tid då samhället expanderade kraftigt. I rätvinkliga kvarter med det trevliga torget som mittpunkt ligger stadsmässiga hus och villor i rött tegel med mönstermurning eller rik putsarkitektur. Bebyggelsen i centrum är småskalig med flerfamiljshus i två till tre våningar och med friliggande enfamiljshus i kringliggande områden som Lindeborg, Björkebo och Sälshög.

Lugnt belägna i det kulliga landskapet på cykelavstånd på 5-8 km från centralorten ligger Benestad, Ramsåsa, Ullstorp och Tryde. Lantligt läge bland böljande ängar har även samhällen som Everöd, Karlsborg och Toarp. Mot öster ligger lilla Tosterup, byn som är välkänd genom det imponerande slott som uppfördes där redan på 1300-talet. Från slottets torn har man fri sikt ända till havet.

Man kan hålla formen i löp- och promenadslingor på rekreationsområden som Kronoskogens naturområde eller i simhallen Österlenbadet och Välabadets friluftsbassäng som ligger mitt i centrum. Ortens idrottsföreningar är aktiva och här finns fotbollsplan samt gymnastik- och badmintonhall.

Uppskattade marknader med varustånd och artistuppträdanden hålls två gånger om året och det är många som under sommaren har Tosselilla som utflyktsmål. Det välkända äventyrslandet ligger ca 3 km från centrum. I närheten ligger även gokartbana, bowlinghall, ponnytrav och golfbana. I Tomelilla finns biograf och konsthall samt ett museum tillägnat svensk filmhistoria. Vännerna Hasse Alfredson och Tage Danielson var humoristiska stilbildare och deras underfundigheter fortsätter att roa än idag.

Köpa eller sälja bostad i Tomelilla? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Tomelillas 3 bästa

3
 • Tosselilla
  Hela Skånes sommarland.
 • Tosterups slott
  Gårdsförsäljning av cider.
 • Tomelilla marknad
  Klassiskt sommarnöje

Karta

Nygatan 40

Nygatan 40,
273 36 Tomelilla

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Louise Järvstedt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-26 92 50

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Hemmanet, Sundsvall

  Besiktigad
  Adress
  Syrénvägen 3
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  160 kvm
  Tomtarea
  1171 kvm

  Visning: 2019-08-28 16.45 Boka här

 • Friliggande villa

  Johannedal, Sundsvall

  Adress
  Ekenäsvägen 10
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  150 kvm / 92 kvm
  Tomtarea
  1612 kvm

  Visning: 2019-08-27 16.30 Boka här

 • Friliggande villa

  Kristianstad

  På förhand
  Adress
  Saxamöllevägen 34
  Pris
  1 695 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  108 kvm / 108 kvm
  Tomtarea
  1145 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Tjörnarp, Höör

  Adress
  Korsarödsvägen 12
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 195 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  174 kvm / 114 kvm
  Tomtarea
  2151 kvm

  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Hallstahammar

  Adress
  Törnrosvägen 9
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  103 kvm / 103 kvm
  Tomtarea
  546 kvm
 • Friliggande villa

  Svanesund, Orust

  Besiktigad
  Adress
  Dammen 940
  Utgångspris
  1 925 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  122 kvm / 60 kvm
  Tomtarea
  3094 kvm

  Visning: 2019-08-31 10.30 Boka här

 • Friliggande villa

  Västerås

  Adress
  Bandverksgatan 94
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  91 kvm
  Tomtarea
  149 kvm
 • Friliggande villa

  Varekil, Orust

  Besiktigad
  Adress
  Svanvik 13
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  85 kvm
  Tomtarea
  324 kvm

  Visning: 2019-08-31 12.45 Boka här

 • Friliggande villa

  Sätofta, Höör

  Budgivning pågår
  Adress
  Lejdarevägen 10
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 895 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  118 kvm / 31 kvm
  Tomtarea
  747 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Höör, Höör

  Budgivning pågår
  Adress
  Grönalundsvägen 46
  Pris
  1 795 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  125 kvm
  Tomtarea
  818 kvm

  Visning: 2019-08-25 12.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Kvidinge, Åstorp

  På förhand
  Adress
  Kärrarpsvägen 18
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  150 kvm / 100 kvm
  Tomtarea
  1180 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Tormestorp, Hässleholm

  Besiktigad
  Adress
  Ådalsvägen 34
  Pris
  1 695 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  109 kvm
  Tomtarea
  1278 kvm

  Visning: 2019-08-24 Boka här