Övraby, Tomelilla

Övrabyborg 3429

Såld, 2020-08-08
Slutpris
3 525 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
2197 kvm
Typ
Friliggande villa/hästgård
Boarea
126 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Övrabyborg 3429 - Bjurfors
. Övrabyborg 3429 - Bjurfors
. Övrabyborg 3429 - Bjurfors
. Övrabyborg 3429 - Bjurfors
. Övrabyborg 3429 - Bjurfors

Gjutjärnsspisen blir ett vackert smycke i rummet!

. Övrabyborg 3429 - Bjurfors

Området

Att bo i Övraby

Det vilar en stilla ro över det lilla samhället Övraby där åar rinner vilsamt genom landskapet och områdets hus och gårdar inramas av grön lummighet. Centralorten Tomelilla ligger på ett avstånd av 5 km vilket gör Övraby till ett bra val för den som vill bo lantligt på Österlen med närhet till service och goda pendlingsmöjligheter.

Övrabys medeltida vita kyrka ligger särskilt vackert i det som känns som urtypen av ett skånskt samhälle på Österlens inland – inramade av lummiga gröna träddungar samlas friliggande villor, mindre gårdar och lantbruk. Byn ligger högt i ett öppet landskap där den vidsträckta åker- och betesmarken bryts upp av dungar med bok och ek. Utmed backarna ner mot Örups- och Nybroåns vatten finns en rik flora och fauna och klimatet lämpar sig särskilt väl för biodling. Här har flera lokala producenter sina kupor. I Övraby finns också källan som förser många av Ystads invånare med vatten, det är av god kvalitet.

Övraby är starkt sammanlänkad med systerbyn Nedraby som ligger på ett avstånd av 2 km. Det gemensamma byalaget anordnar Valborg- och Midsommarfirande samt Mölledagen i Övraby Mölla. Väderkvarnen, som klassas som byggnadsminnesmärke, är än idag fullt brukbar och en av få väderkvarnar i Skåne som bevarats i ursprungligt skick. Här finns också Övraby borg, en vacker herrgård där byalaget anordnar jazzkvällar. Övraby ligger i Tomelilla kommun och centralorten ligger norrut på ett avstånd av drygt 5 km. I Tomelilla finns service som vårdcentral och läkarmottagningar, skolor f-åk 9 samt livsmedelsbutiker och restauranger. Härifrån går också regionbussar samt pendlingståg mot Malmö respektive Simrishamn. Riksväg 19 löper precis utanför Övraby och man når kusten och den stora tätorten Ystad efter en bilfärd på drygt 15 minuter.

Köpa eller sälja bostad i Övraby? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Övrabys 3 bästa

3
  • Övraby kyrka
    Vacker medeltida byggnad
  • Sammanhållningen i byn
    Byalaget engagerar många
  • Övraby Mölla
    Fungerande mölla från 1800-talet