Skåne Tranås, Tomelilla

Arisabäcksvägen 8

Såld, 2020-08-06
Slutpris
1 850 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1426 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
131 kvm / 106 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Micaela Rydberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0701-64 19 27
  Telefon: 0414-68 61 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Arisabäcksvägen 8 - Bjurfors
. Arisabäcksvägen 8 - Bjurfors
. Arisabäcksvägen 8 - Bjurfors
. Arisabäcksvägen 8 - Bjurfors
. Arisabäcksvägen 8 - Bjurfors

På Arisabäcksvägen 8 erbjuds både stor trädgårdstomt om 1426 kvm samt växthus. Här finns verkligen ytor att förvalta för den trädgårdsintresserade!

. Arisabäcksvägen 8 - Bjurfors

Området

Att bo i Skåne-Tranås

Rara Skåne-Tranås är sinnebilden av en genuin skånsk by. I pittoresk miljö samlas låga hus i korsvirke och pastellfärgad puts kring kullerstenstorget på Österlen en knapp mil utanför Tomelilla. Men det är invånarnas unika engagemang i aktiviteter som t ex Blomsterfesten och stjärnkrogen Daniel Berlin som gör byn verkligt speciell och har gett den världsrykte.

Charmerande Skåne-Tranås är idag etablerat som centrum för livskvalitet och matkultur. Byn har ett historiskt arv som en välkommande rastplats med gästgivargårdar, torghandel och annan kommers där den ligger i korsningen mellan de två gamla huvudvägarna som genomkorsar Skåne, Kristianstad – Ystad och Malmö – Simrishamn. När järnvägen, i början av 1900-talet, drogs via Tomelilla bevarades by-kärnan i Skåne-Tranås i stort sett intakt.

Det finns idag ca 300 boende i byn men den lockar många besökare. Den pittoreska bebyggelsen och det lokala mathantverket har hyllats i The New York Times vilket ger långväga gäster.

Runt det gamla kullerstenstorget ligger låga hus med väggar putsade i pastellfärger samt korsvirkeshuset Tranesgården som är en konferensanläggning i genuint historisk miljö. Bakom torget, intill den gamla kvarndammen, ligger vandrarhemmet Munkamöllan. Byarundan kallas den ca 2 km långa promenadslinga där skyltar som berättar om byggnaderna och de händelser som format bybornas livsöden.


Här finns ett kafé, chokladfabriken Österlenchoklad med tillhörande butik, samt plantskolan Rosenhagen. I ett 150 år gammalt hus serverar krögare Daniel Berlin en gastronomisk upplevelse. Krogen, som inte har mer än fem bord, bjuder en 20-rättersmeny till de gäster som ibland färdats över världshaven för att njuta mat från Österlen. Daniel Berlins krog finns med i White Guide med statusen Global Mästarklass.

I byn finns en idrottsplats med fotbollsplan, boulebanor samt tennisbana. En mindre idrottshall används till samlingslokal för en mängd föreningar och anrika Tranås Ungdomsförening. De arrangerar enligt gammal tradition den uppskattade Blomsterfesten, en färg- och formrik upplevelse. Idrottshallen används som ateljé vid kurser i akvarellmålning och vintertid tränar även byns yxkastare där. Friluftsfrämjandet är också aktivt på orten, naturen erbjuder en rik flora och fauna där vackra bokskogar varvas med slättlandskap.

I byn Fågeltofta, på ett avstånd av 5 km från Skåne-Tranås finns en kyrka som är mycket populär vid bröllop. Här ligger även barockslottet Kronovall i en grönskande skulpturpark. På slottet sker vinproduktion och det gamla stallet är idag restaurang som serverar vedugnsbakade pizzor. Samhällena Frörum samt Bondrum ligger båda utmed väg 19 norr om Skåne-Tranås i lantlig miljö på ett avstånd av 4 respektive 6 km.

Skåne-Tranås ligger i Tomelilla kommun med centralorten inom ett avstånd av 9 km och kuststaden Ystad på ett avstånd av 25 km. I Tomelilla erbjuds service som högstadieskola,vårdcentral, butiker och restauranger. Förskola och grundskola åk 1-6 finns i grannbyn Onslunda. Även pendlingsmöjligheterna är goda med tågförbindelser till Malmö och Lund och busstrafik till orter i regionen. Med regionbussen från Skåne-Tranås når man Tomelilla efter 12 min. Flygplatserna Sturup respektive Kastrup ligger lämpligt 6 mil respektive 11 mil bort.

Köpa eller sälja bostad i Skåne-Tranås? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skåne-Tranås 3 bästa

3
 • Daniel Berlin
  Krog med Michelin-stjärna.
 • Blomsterfesten
  Traditionsenligt firande.
 • Kronovall Vinslott
  Trevligt utflyktsmål.