Trivsamt sommarhus inbäddat i drömsk skogsmiljö!

Södra Björstorp, Tomelilla

Fågelvägen 3

Utgångspris
1 225 000 kr
Antal rum
3
Boarea / Biarea
60 kvm / 20 kvm
Typ
Fritidshus
Arrendeavgift
14 692 kr

Trivsamt sommarhus inbäddat i drömsk skogsmiljö!

Södra Björstorps mysiga omgivningar ligger bara 10 minuters cykelväg från Brösarp och 15 minuters bilfärd från salta bad, restauranger och golfbanor!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Fågelvägen 3. Fågelvägen 3 - Bjurfors
Välkomna till Fågelvägen 3
Södra Björstorp är ett lummigt område med både permanent- och deltidsboende!. Fågelvägen 3 - Bjurfors
Södra Björstorp är ett lummigt område med både permanent- och deltidsboende!
. Fågelvägen 3 - Bjurfors
. Fågelvägen 3 - Bjurfors
. Fågelvägen 3 - Bjurfors
. Fågelvägen 3 - Bjurfors

Här gassar solen gott större delen av dagen på uteplatsen söderläge!

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I rogivande och vacker skogsmiljö ligger ett otroligt trivsamt sommarboende, med både 60 kvm boningshus samt 13 kvm gäststuga!

Redan efter första högersväng inne på området får man sig en liten glimt av ett solgult trähus längst ner på grusvägen. Den ljusgula panelen är genomgående på såväl carporten och gäststugan som på boningshuset och det lilla förrådet. Allt ligger inbäddat i skog och under de hetaste av sommardagar ger de höga träden flera fina platser i skuggan. På trädäcket gassar dock solen gott!

Tomten är en av de större i området vilket ger optimala möjligheter att verkligen göra allt vad som hör sommaren till; grillmiddagar med vänner och familj, en fotbollsmatch eller en runda kubb. Även husbilen skulle få plats på den väl tilltagna gräsmattan!

Bostadshuset, som uppfördes 1967, erbjuder två små sovrum uppe på övre plan, ett sällskapsrum i öppen planlösning med kök samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Dessutom finns carport, en förrådsbyggnad samt en gäststuga med badrum med dusch!

Det var år 2012 som man bestämde sig för att få en något ljusare planlösningen i huset, detta genom att låta det vara öppet mot vardagsrummet ovanför bänkskivan i köket. Samtidigt satte man in ett helt nytt kök! Den nya planlösningen är verkligen helt optimal i det lilla huset som är 52 kvm stort på entréplanet. Här trivs ni sannolikt lika bra på tu-man-hand som när det är dags för er att hålla i midsommarfirandet! Då har ni två sovrum på övre plan till förfogande samt ytterligare två sängplatser i gäststugan.

Inpå knuten finns vackra strövområden och på bara 20 minuter nås oslagbara mat- och naturupplevelser. Välkommen till Österlen!

Fakta

Ombyggnad, Renoveringar

2012: Nytt kök och öppnare planlösning mot vardagsrum, vid samma tidpunkt sågs elen över i denna del av huset. Jordfelsbrytare finns!
2013: Tilläggsisolering vägg vardagsrum mot gatan
2018: Ny tvättmaskin
2020: Byte av tak på matsal/kök

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Arrenderätt
Utgångspris
1 225 000 kr
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
60 kvm
Biarea
20 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1967
Fasad
Trä
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el, luft/luft samt kamin
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glas kopplade och 3-glasisoler

En hel del lösöre så som sängar, bord, stolar, lampor mm. kan tänkas ingå i köpet, enligt överenskommelse.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådsbyggnad om 7 kvm
Gäststuga (13 kvm) vidbyggd med carport.

TV/bredband

TV-antenn

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Värme
9 000 kr
Renhållning
1 324 kr
Vägavgift/snö
400 kr
Övrigt
100 kr
Summa
10 824 kr
Arrendeavgift
14 692 kr

Övrigt: Avgift till Villaägarföreningen
- Arrendeavgiften gäller för tiden 2020-06-20-2021-06-19 och regleras mellan parterna på tillträdesdagen. Arrendeavgiften justeras enligt konsumentprisindex. Köparen tar över nu gällande kontrakt, se exempel på hur ett arrendekontrakt ser ut under "dokument".

Vatten/Avlopp

Gemensamt för området. Kostnaden för vatten och avlopp ingår i arrendeavgiften.

Området

Att bo i Brösarp

Porten till Österlen kallas det sällsamt sköna kuperade landskap där Brösarp och grannbyarna vilar vackert. De boende delar med sig av naturupplevelser och aktiviteter som lockar besökare långväga ifrån året om. Serviceutbudet är gott med skolor, butiker och flera utmärkta restauranger. I de kända backarna kan man vandra, åka skidor på både snö och gräs, springa eller cykla. Eller bara vara och njuta.

Brösarp är ett levande samhälle med ca 700 bofasta invånare som får sällskap av många fler vilket bidrar till en trevlig mix av åretruntboende, fritidshusägare och turister. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutiker, äldreboende, tandläkare, apotek, vårdcentral, en kommunal förskola Ur och Skur sam åk 1-6, bensinstationer, konsthall, galleri och flera utmärkta restauranger till vilka lokala gårdar levererar delikatesser samt hotell. Brösarp tillhör Tomelilla kommun och centralorten ligger på 2,5 mils avstånd, en bilfärd på mindre än 20 minuter. Brösarp har goda bussförbindelser till Simrishamn, Kristianstad, Malmö, Lund samt förstås Tomelilla.

Många känner till det område som kallas Brösarps backar där väg 9 bjuder på några av Sveriges vackraste vyer österut mot kusten. I kulturlandskapet ligger flera kransbyar där bebyggelsen är en blandning av äldre gårdar, enfamiljshus och fritidshusområden. Det rymmer många sevärdheter och naturupplevelser: norr om Brösarp, nära Drakamöllans naturreservat, ligger Bertilstorp, Myrestad, Norra Björstorp och Södra Lökaröd. Här ligger också Torparebron invid den livliga Verkeån. Väster om Brösarp ligger barockslottet Christinehof med sin moderna ekopark och här finns samhällen med starka byföreningar som Andrarum, Eljaröd (med friluftsbad), Illstorp, Kristinehov och Sillaröd. I närheten av Ludaröd ligger Hallamölla, Skånes högsta vattenfall. Här ligger också fritidshusområdet Torparebron invid den livliga Verkeån. Söderut kommer Bontofta, Bondrum, Fågeltofta och Södra Björstorps fritidsområde, där grupper av friliggande enfamiljshus ligger ca 5 minuters bilfärd från Brösarps centrum samt Månstorp. Österut mot kusten ligger lugna Ravlunda, känt för sitt trevliga B&B som huserar i det som tidigare var ett bränneri.

I Brösarp är naturen alltid närvarande. Förutom vandringsleder finns här utegym, cykeltrails och vintertid även en isbana. Brösarps Alpina Skidklubb bildades 1972 och idag kan man åka slalom på gräs och snö efter säsong på Ornahögs alpincenter.

Köpa eller sälja bostad i Södra Björstorp? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Brösarps 3 bästa

3
 • Talldungens gårdshotell
  Ekologiskt i fokus
 • Skånes Matfestival
  Uppskattat av finsmakare
 • Antikmässor
  Kvalitetsfynd i massor

Karta

Fågelvägen 3

Fågelvägen 3,
27355 Brösarp

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy