Fritidsboende i underbar skogsmiljö att sätta egen prägel på!

Södra Björstorp, Tomelilla

Fågelvägen 69

Utgångspris
925 000 kr
Antal rum
6
Boarea
120 kvm
Typ
Fritidshus
Arrendeavgift
14 600 kr
Tomtarea
1250 kvm

Fritidsboende i underbar skogsmiljö att sätta egen prägel på!

Välkommen till den lugna platsen i skogen vid de vackraste av omgivningar, där allt man kan tänkas behöva finns inom räckhåll!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Fågelvägen 69. Fågelvägen 69 - Bjurfors
Välkommen till Fågelvägen 69
. Fågelvägen 69 - Bjurfors
Stort vardagsrum sett mot matrum/allrum. Fågelvägen 69 - Bjurfors
Stort vardagsrum sett mot matrum/allrum
Huset är beläget i ett vackert naturområde söder om Brösarp. Fågelvägen 69 - Bjurfors
Huset är beläget i ett vackert naturområde söder om Brösarp
. Fågelvägen 69 - Bjurfors
. Fågelvägen 69 - Bjurfors

Ett privat och mysigt läge invid ett skogsbryn!

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Södra Björstorp är ett fritidshusområde etablerat på 60-talet med blandad bebyggelse, här bor ett 20-tal hushåll, av totalt nära 60, idag permanent i de vackra skogsomgivningarna med välfungerande samfällighet och VA som ingår i den årliga arrendeavgiften. Genom historien har Björstorps gods, som ligger strax söder om Fågelvägen, ägts av dansk och svensk adel. Fastigheten och markerna var och är fortfarande skogs- och jordegendom med historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talets mitt.

Naturtomten med adress Fågelvägen 69 är ca 1250 kvm stor och vetter in mot ett skogsbryn, här ryms man lika väl tu-man-hand i den 120 kvm stora huset som när vänner och familj är på besök, som då kan husera i gäststugan eller på övre plan som har tre sovrum. Husets entréplan är ytterst välplanerat via kök, vardagsrum, matrum, tvätt- och badrum samt ett sovrum. Här har tiden stått still en tid och utrymme finns därav att själv sätta prägel på interiören.

Huset är byggt 1966, nästan samtidigt som övrig bebyggelse i Södra Björstorp uppfördes och har uppvärmning via direktverkande el. Därtill finns både en fungerande vedspis i köket samt en öppen spis i vardagsrummet.

Öppningsbara altandörrar finns båda i matrummet mot norr samt i köket mot söder där dessa leder vidare ut mot trädäck och trädgård. Här syns den söta lekstugan som likt boningshuset och den gamla garage-byggnaden har träpanel i vitt och blått. Underhållsbehov finns på samtlig fasad! Gäststugan var tidigare garagebyggnad men ger nu plats åt övernattande gäster eller bara utrymme för verktyg och utemöbler i det vidbyggda förrådet.

Det är inte mer än 2 km in till Brösarp som erbjuder välsorterad ICA-butik, vårdcentral, idrottsplats, skola, spa, café, restaurang och mycket goda kommunikationer. På 40 minuter nås både Ystads och Kristianstads utbud av shopping och sevärdheter.

Sammantaget utgör detta en perfekt möjlighet att köpa fritids- eller permanentboende att själv få sätta prägel på. Allt i ett mysigt område med vacker bokskog inpå knuten och bara 20 minuters bilfärd till vackra sandstränder, salta bad, caféer, restauranger och golfbanor.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Södra Björstorp 1:1

Ombyggnad, Renoveringar

2003: Nya altandörrar sattes in på husets norrsida ut mot Fågelvägen.

Tomt

Arealen på tomten är ej exakt.

Parkering

Uppställningsplats finns för flera bilar inne på tomten.

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Arrenderätt
Utgångspris
925 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
120 kvm
Tomtarea
1250 kvm

Driftskostnad (per år)

Arrendeavgift
14 600 kr

Några i övrigt tillförlitliga driftskostnader finns ej då huset ej hunnit bebos. Arrendekostnaden justeras enligt konsumentprisindex. Köparen tar över nu gällande kontrakt, se gärna bifogat arrendekontrakt.

Vatten/Avlopp

Vatten och avlopp är gemensamt för området och ingår i arrendekostnaden.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Uteplats/balkong

Stor naturtomt belägen invid ett skogsbryn.

Övriga byggnader/utrymmen

- En garagebyggnad har byggts om till kombinerad gäststuga/förråd. Förrådsutrymmena är tillsammans ca 8-10 kvm och resten av byggnaden utgör gäststuga där det är lagt klinkergolv.
- Lekstuga finns.

TV/bredband

Fiber finns i området.

Ekonomi

Taxeringsvärde
800 000 kr*
Byggnadsvärde
800 000 kr
Kod
225, Småhusenhet, småhus på ofri grund
Fastighetsskatt/Avgift
4 174 kr

* Preliminärt

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1966
Fasad
Trä
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande elradiatorer samt kamin
Takbeklädnad
Takpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
2glas och 3-glas isoler.

-Boningshuset är i behov av underhåll utvändigt och invändigt. Detta berör framförallt ytterbeklädnaden, vindskivor samt vissa fönster.
-Taket är ett originalutförande.
- Markägarna kommer under hösten att skövla lite i skogen till söder och då kan man som köpare även vara med och bestämma om markägarna skall ta ner fler träd som finns på den egna arrenderade marken.

Området

Att bo i Brösarp

Porten till Österlen kallas det sällsamt sköna kuperade landskap där Brösarp och grannbyarna vilar vackert. De boende delar med sig av naturupplevelser och aktiviteter som lockar besökare långväga ifrån året om. Serviceutbudet är gott med skolor, butiker och flera utmärkta restauranger. I de kända backarna kan man vandra, åka skidor på både snö och gräs, springa eller cykla. Eller bara vara och njuta.

Brösarp är ett levande samhälle med ca 700 bofasta invånare som får sällskap av många fler vilket bidrar till en trevlig mix av åretruntboende, fritidshusägare och turister. Här finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutiker, äldreboende, tandläkare, apotek, vårdcentral, en kommunal förskola Ur och Skur sam åk 1-6, bensinstationer, konsthall, galleri och flera utmärkta restauranger till vilka lokala gårdar levererar delikatesser samt hotell. Brösarp tillhör Tomelilla kommun och centralorten ligger på 2,5 mils avstånd, en bilfärd på mindre än 20 minuter. Brösarp har goda bussförbindelser till Simrishamn, Kristianstad, Malmö, Lund samt förstås Tomelilla.

Många känner till det område som kallas Brösarps backar där väg 9 bjuder på några av Sveriges vackraste vyer österut mot kusten. I kulturlandskapet ligger flera kransbyar där bebyggelsen är en blandning av äldre gårdar, enfamiljshus och fritidshusområden. Det rymmer många sevärdheter och naturupplevelser: norr om Brösarp, nära Drakamöllans naturreservat, ligger Bertilstorp, Myrestad, Norra Björstorp och Södra Lökaröd. Här ligger också Torparebron invid den livliga Verkeån. Väster om Brösarp ligger barockslottet Christinehof med sin moderna ekopark och här finns samhällen med starka byföreningar som Andrarum, Eljaröd (med friluftsbad), Illstorp, Kristinehov och Sillaröd. I närheten av Ludaröd ligger Hallamölla, Skånes högsta vattenfall. Här ligger också fritidshusområdet Torparebron invid den livliga Verkeån. Söderut kommer Bontofta, Bondrum, Fågeltofta och Södra Björstorps fritidsområde, där grupper av friliggande enfamiljshus ligger ca 5 minuters bilfärd från Brösarps centrum samt Månstorp. Österut mot kusten ligger lugna Ravlunda, känt för sitt trevliga B&B som huserar i det som tidigare var ett bränneri.

I Brösarp är naturen alltid närvarande. Förutom vandringsleder finns här utegym, cykeltrails och vintertid även en isbana. Brösarps Alpina Skidklubb bildades 1972 och idag kan man åka slalom på gräs och snö efter säsong på Ornahögs alpincenter.

Köpa eller sälja bostad i Södra Björstorp? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Brösarps 3 bästa

3
 • Talldungens gårdshotell
  Ekologiskt i fokus
 • Skånes Matfestival
  Uppskattat av finsmakare
 • Antikmässor
  Kvalitetsfynd i massor

Karta

Fågelvägen 69

Fågelvägen 69,
27355 Brösarp

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy