Enplanshus i nästintill orört skick från -64 med bra planlösning & vidbyggt garage!

Tomelilla, Tomelilla

Cirkelgatan 13

Budgivning pågår
Utgångspris
1 150 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
784 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
96 kvm / 20 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 990 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Enplanshus i nästintill orört skick från -64 med bra planlösning & vidbyggt garage!

Praktisk villa på barnvänlig gata med 3 bra sovrum samt mysig trädgård. Kom och känn in det mysiga läget och se möjligheterna!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
Matplatsen blir avskiljd via köksstommen. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
Matplatsen blir avskiljd via köksstommen
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors

Köksstommen är original från -64 men har fått en ny, modernare färgsättning!

. Cirkelgatan 13 - Bjurfors

Entréhall med en lugn och jordnära färgsättning. Nu med nytt golv och nymålade väggar samt nymålat tak. Alla innerdörrar är däremot original!

Badrum med badkar. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
Badrum med badkar
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors

Gäst-WC med häftig originaltapet!

Vardagsrum med stora fönsterpartier. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
Vardagsrum med stora fönsterpartier
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
Ett av de tre sovrummen. Detta med klädkammare och fönster mot öster!. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
Ett av de tre sovrummen. Detta med klädkammare och fönster mot öster!
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors

Planlösningen är verkligen genomtänk. Här är glimt av den separata tvättstugan med både tvättmaskin och torktumlare samt bra förvaringsmöjligheter. Härifrån nås också den stensatta uteplatsen i västerläge.

. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
. Cirkelgatan 13 - Bjurfors

Kul att ni kikade förbi denna trevliga 60-talsvilla! Kanske är detta ett boende för er? Ja då är ni varmt välkomna att boka er till visning!

Fastighetskarta. Cirkelgatan 13 - Bjurfors
Fastighetskarta

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På den lågtrafikerade gatan som tack vare sin form fått namnet Cirkelgatan märks det knappt att Tomelillas utbud av shopping och butiker ligger endast 2 minuters promenad bort. Detta är sista gatan i området och tack vare det ostörda läget invid skogsbrynet trivs förstås såväl gamla som unga här, vilket även de mångafalda storlekarna på husen förtäljer! En lugn och trygg plats att slå sig ned på, men med all tänkbar service inom promenadavstånd!

Hustypen är ett LB-hus, uppfört av Bengtssons Byggnadsfirma Bromölla som grundades 1957 och som fortfarande är en stor aktör. Huset präglas av enkla men funktionella lösningar och har designats för att locka en så bred målgrupp som möjligt vilket förstås varit lyckosamt då människor i alla åldrar kan tänka sig att bo bekvämt på ett plan.

Bostaden är välplanerad och hemtrevlig, köket har kvar originalstommen men har fått luckor och lådor ommålade i modernare färgsättning. Tre sovrum finns till förfogande i olika storlekar och mot olika väderstreck. Att man har tänkt till vid uppförandet märks bland annat eftersom det finns både badrum och gäst-WC i huset, extra praktiskt när man bor många eller har gäster. Bostadens vardagsrum är generöst planerat, här skulle det dessutom gå att förändra planlösningen om ett ännu större rum önskas. Husets tvättstuga ligger separat och har utgång mot trädgården!

Soliga dagar kanske fika eller middag hellre serveras på den stensatta uteplatsen i trädgården som är belägen i tacksamt sydväst-läge vilket ger sol nästan hela dagen. Trädgården är trevligt planerad med häck som inhägnar, perfekt för dig med hund eller barn. Därtill består trädgården mest av gräsmatta och i anslutning till bostadshuset finns förråds- och garagebyggnaden för att rymma trädgårdsredskap, pinaler och motorfordon!

Detta är sammantaget är riktigt hemtrevligt boende på lugnt och centralt läge i Tomelilla, det tar inte mer än ett par minuter att promenera till tågstationen och matbutiken. Varmt välkommen på visning för att känna in lugnet på Cirkelgatan, se den välplanerade planlösningen samt se möjligheterna med att sätta din egen prägel på ditt nya boende!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Barberaren 2

Ombyggnad, Renoveringar

Det senaste året har en del interiör setts över så som flera golv, lister, väggar och tak.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde (1985-08-15) Tomtindelning (1961-06-02) Stadsplan (1956-04-20) Stadsplan (1937-05-07) Stadsplan (1933-01-20)

Ekonomi

Taxeringsvärde
647 000 kr
Byggnadsvärde
424 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
4 852 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
LB-hus, 1 plan.
Byggår
1964*
Fasad
Asbestcementplattor & träpanel på gavlar
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Panna. Vattenburet system som körs på elpatron.
Takbeklädnad
Eternit
Ventilation
Självdrag
Fönster
2 glas isoler

* Teknisk beskrivning finns under Dokument

Flera fönster behöver bytas och därför finns redan en offert framtagen på byte av samtliga fönster. Tala med mäklaren för att ta del av offerten.

Eftersom merparten av materialen i huset (både interiört och exteriört) är original från -64 får en köpare förvänta sig att dessa passerat sin tekniska livslängs, även om de kan hålla länge till.

Uteplats/balkong

Trädgårdstomt i västerläge. Mindre stensättning i anslutning till huset (vid utgången från tvättstugan) och resten uppväxt & mysig trädgårdstomt med sol hela dagen lång!

Övriga byggnader/utrymmen

Vidbyggt förråd samt garage. I förrådet finns även en bastu.

Parkering

Uppställningsplats för 2-3 bilar samt garage för en bil. Det går även bra att parkera på gatan.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
1 150 000 kr
Rum
4
Boarea
96 kvm*
Tomtarea
784 kvm
Biarea
20 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4

Uppgifterna uppdateras!

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Beställd

Området

Att bo i Tomelilla

I Österlens inland ligger trevliga Tomelilla. Runt torgets kullerstenar ståtar sekelskiftets imponerande tegelbyggnader där restauranger och butiker nu huserar. Här finns service i form av vårdcentral och skolor från f-åk 9 och goda pendlingsmöjligheter med tåg till Malmö och regionbussar. Lugn och ro kan locka lika mycket som ett besök på Tosselilla, hela Skånes sommarland.

I Tomelilla kommun arbetar man med målet att skapa förutsättningar för hög livskvalitet och att njuta av Österlen! Själva kommunen har knappt 14 000 invånare, varav 6 000 bor i centralorten. Här finns god service året runt som vårdcentral och privat läkarmottagning, förskolor samt åk 1-9, fritidsverksamhet som kulturskola, flera butiker och restauranger. Regionbussar och pågatåg erbjuder goda pendlingsmöjligheter till Lund och Malmö samt till angränsande orter på Österlen.

De äldre centrala delarna av Tomelilla präglas av järnvägens framväxt i slutet av 1800-talet, en tid då samhället expanderade kraftigt. I rätvinkliga kvarter med det trevliga torget som mittpunkt ligger stadsmässiga hus och villor i rött tegel med mönstermurning eller rik putsarkitektur. Bebyggelsen i centrum är småskalig med flerfamiljshus i två till tre våningar och med friliggande enfamiljshus i kringliggande områden som Lindeborg, Björkebo och Sälshög.

Lugnt belägna i det kulliga landskapet på cykelavstånd på 5-8 km från centralorten ligger Benestad, Ramsåsa, Ullstorp och Tryde. Lantligt läge bland böljande ängar har även samhällen som Everöd, Karlsborg och Toarp. Mot öster ligger lilla Tosterup, byn som är välkänd genom det imponerande slott som uppfördes där redan på 1300-talet. Från slottets torn har man fri sikt ända till havet.

Man kan hålla formen i löp- och promenadslingor på rekreationsområden som Kronoskogens naturområde eller i simhallen Österlenbadet och Välabadets friluftsbassäng som ligger mitt i centrum. Ortens idrottsföreningar är aktiva och här finns fotbollsplan samt gymnastik- och badmintonhall.

Uppskattade marknader med varustånd och artistuppträdanden hålls två gånger om året och det är många som under sommaren har Tosselilla som utflyktsmål. Det välkända äventyrslandet ligger ca 3 km från centrum. I närheten ligger även gokartbana, bowlinghall, ponnytrav och golfbana. I Tomelilla finns biograf och konsthall samt ett museum tillägnat svensk filmhistoria. Vännerna Hasse Alfredson och Tage Danielson var humoristiska stilbildare och deras underfundigheter fortsätter att roa än idag.

Köpa eller sälja bostad i Tomelilla? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Tomelillas 3 bästa

3
 • Tosselilla
  Hela Skånes sommarland.
 • Tosterups slott
  Gårdsförsäljning av cider.
 • Tomelilla marknad
  Klassiskt sommarnöje

Karta

Cirkelgatan 13

Cirkelgatan 13,
273 35 Tomelilla

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy