Ett unikt hus på bra läge i byn som förtrollar med sin charmiga interiör och insynsskyddade trädgård

Tomelilla, Tomelilla

Tomegatan 4

Utgångspris
2 995 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
423 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
223 kvm / 42 kvm

Ett unikt hus på bra läge i byn som förtrollar med sin charmiga interiör och insynsskyddade trädgård

Gedigen fastighet i centrum med mycket charm och karaktär. Attribut som fiskbensparkett, högt i tak, spegeldörrar och gjutjärnskaminer ger husets själ

 • Ansvarig mäklare

  Anneli Leo

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641909

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vedspis som sig bör i ett lantkök. Tomegatan 4 - Bjurfors
Vedspis som sig bör i ett lantkök
Ljuset från de stora fönstren flödar in och bakom hörnan gömmer sig den magnifika Bornholmskaminen. Tomegatan 4 - Bjurfors
Ljuset från de stora fönstren flödar in och bakom hörnan gömmer sig den magnifika Bornholmskaminen
Interiörbild. Tomegatan 4 - Bjurfors

Stiligare vy från matplats får man leta efter

Matplats att längta hem till.... Tomegatan 4 - Bjurfors
Matplats att längta hem till...
Interiörbild. Tomegatan 4 - Bjurfors

Inga köttbullar utan kryddpeppar!

Kontrasterna harmoniserar snyggt. Tomegatan 4 - Bjurfors
Kontrasterna harmoniserar snyggt

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Bakom den stilrena fasaden gömmer sig en fantastisk bostad där möjligheterna är många. Öppna den vackra pardörren och stig in hallen där ni möts av en bostad med massor av karaktär. Generös takhöjd, fiskbensparkett, gamla trägolv från slutet av 1800-talet, spegeldörrar, gjutjärnskaminer och mycket mer.
Här finns mycket generösa ytor för den stora familjen eller för den som vill kombinera boende med verksamhet eller arbeta hemifrån.

Till det finns en helt insynsskyddad trädgård där man kan få vara helt för sig själv trots det centrala läget och garage med direkt access till trädgården. Fönsterna mot gatan är ljudisolerade och ger en tystare inomhusmiljö.
Interiört förtrollar huset med sin charm och på entréplan finns stort härligt allrum och matrum i vinkel med en fantastisk Bornholmskamin av gjutjärn från 1920 och kök med ytterligare en gjutjärnsspis och ljus matplats. Här finns tv-rum för hela familjen och ett sovrum där finns möjligheter att exempelvis göra ett bibliotek. I sovrummet finns en gjutjärnskamin från Gjuteribolaget Landskrona och på golvet ligger elegant fiskbensparkett. I hallen finns en toalett byggd 2020.

På övre plan finns fyra sovrum, hall med plats att umgås i och en toalett renoverad 2021 med nya matta och tapeter. Här finns vinklar och vrår för barnen att leka i och sovrummen är ombonade och mysiga med detaljer som platsbyggd säng, synliga bjälkar och fint bevarat trägolv.
I källaren hittar vi badrum med badkar, tvättstuga med klinkergolv och tvättmaskin och snickarrum med snickarbänkar och klinkergolv och fjärrvärmeväxlare från 2014.

Huset är beläget i centrala Tomelilla, som är kommunens centralort. Byn erbjuder den service du behöver i vardagslivet och inom en radie av några hundra meter så finns butiker, biograf, tågstation, kaféer och restauranger. Tomelillas besökare kan ta del av Hasse och Tage-museet och Bo Olsson med sitt välkända utbud av allt från kläder och husgeråd till utemöbler.
Från tåg-och busstationen finns mycket goda pendlingsmöjligheter till Ystad, Malmö, Lund, Kristianstad och Simrishamn.

Interiör

Hall: Trägolv, access till toalett byggd 2020 och trappa upp till övre plan.

Kök: Lantkök med bra arbetsyta och rejäl matplats. Vit köksinredning med bänkskiva av trä, bänkskiva delvis från 2021, gjutjärnsspis, kyl och frys från 2020, induktionshäll från 2020, ugn 2018, diskmaskin från 2016, fläkt från 2010 och diskho. Väggarna fick trevlig bröstpanel 2019. Bänkskiva från 2021. Dörr till veranda som leder ut trädgården.

Allrum/matsal: Allrum i vinkel med trägolv och magnifik Bornholmskamin i gjutjärn från 1920. Här finns plats för både social umgängesdel och matplats med skåp för förvaring och ljudisolerade fönster mot gatan. Lucka ner till källare där nuvarande ägare haft planer på att göra en vinkällare. Planer som nästa ägare har möjlighet att fullfölja.

Tv-rum: Används just nu som tv-rum men här finns möjligheter att göra något annat av detta då här finns egen ingång från trädgården och egen toalett. Avskilt från allrum och matsal med glasparti vilket ger fint ljusinsläpp. Laminatgolv och ljusa väggar.

Veranda mot trädgården: Charmig veranda med spröjsade fönster, putsade väggar och klinkergolv.

Sovrum: Stort sovrum med klassisk fiskbensparkett och anrik gjutjärnskamin från Gjuteribolaget Landskrona. Ljudisolerat fönster mot gatan.

Gästtoalett: Byggt 2020. Handfat och WC. Klinkergolv och tapet på väggarna.

Hall övre plan: Trägolv och utrymme för tv- eller spelhörna. Trägolv.

Sovrum övre plan: Gavelrum som idags används som walk in closet men är ett generöst sovrum med garderober för förvaring och trägolv.

Sovrum övre plan: Platsbyggd säng och kupa för ljusinsläpp och bra golvyta för möblering.

Sovrum övre plan: Mysigt sovrum med kupa för ljusinsläpp och garderob för förvaring. Trägolv.

Sovrum övre plan: Stort, ljust sovrum som är tyst då alla fönster vetter mot mot trädgården. Platsbyggd garderob. Trägolv.

Toalett övre plan: Renoverat 2021 med nytt laminatgolv och ny tapet. Förberett med vatten och avlopp för dusch. WC och handfat.

Badrum i källare: Klinker på golv och putsade väggar. Inkaklat badkar, handdukstork och utgång till trädgården.

Tvättstuga i källare: Klinker på golvet. Tvättmaskin (av nyare modell men ålder okänd)

Snickarrum: Snickarbänkar och bra plats för förvaring. Här finns även fjärrvärmeväxlaren. Klinkergolv.

Källarrum under allrum: Putsade naturstensväggar och gjutet golv. Här finns centraldammsugare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Svea 25 och Svea 24

Tomt

Tomten är helt insynsskyddad och en fantastisk oas mitt i centrum där man kan vara helt för sig själv.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1270-1284.1

Vägbeskrivning

Från Torget i centrala Tomelilla kör över järnvägsspåret och in på Tomegatan. Ni finner huset efter en kort sträcka på er högra sida.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 366 000 kr
Byggnadsvärde
1 163 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
376 kr
Hushållsström
9 735 kr
Värme
30 450 kr
Försäkring
6 855 kr
Vatten/Avlopp
7 628 kr
Summa
55 044 kr

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 250 000 kr

Energideklaration

Utförd
Beställd

Uteplats/balkong

Uteplats under tak med trädäck.

TV/bredband

Fiber genom Sjöbo teleservice

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Stadsplan

Parkering

Garage med elektrisk port. Dörr till trädgården.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Rum
8
Sovrum
4
Boarea
223 kvm*
Tomtarea
423 kvm
Biarea
42 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen 1
1 Är boarean av vikt för köparen bör denne vidta egen uppmätning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1890
Fasad
Puts/tegel
Grund
Gjuten källare/torpargrund
Stomme
Lersten/tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme. Vattenburet system.
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glas. Ljudisolerade mot Tomegatan.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo i Tomelilla

I Österlens inland ligger trevliga Tomelilla. Runt torgets kullerstenar ståtar sekelskiftets imponerande tegelbyggnader där restauranger och butiker nu huserar. Här finns service i form av vårdcentral och skolor från f-åk 9 och goda pendlingsmöjligheter med tåg till Malmö och regionbussar. Lugn och ro kan locka lika mycket som ett besök på Tosselilla, hela Skånes sommarland.

I Tomelilla kommun arbetar man med målet att skapa förutsättningar för hög livskvalitet och att njuta av Österlen! Själva kommunen har knappt 14 000 invånare, varav 6 000 bor i centralorten. Här finns god service året runt som vårdcentral och privat läkarmottagning, förskolor samt åk 1-9, fritidsverksamhet som kulturskola, flera butiker och restauranger. Regionbussar och pågatåg erbjuder goda pendlingsmöjligheter till Lund och Malmö samt till angränsande orter på Österlen.

De äldre centrala delarna av Tomelilla präglas av järnvägens framväxt i slutet av 1800-talet, en tid då samhället expanderade kraftigt. I rätvinkliga kvarter med det trevliga torget som mittpunkt ligger stadsmässiga hus och villor i rött tegel med mönstermurning eller rik putsarkitektur. Bebyggelsen i centrum är småskalig med flerfamiljshus i två till tre våningar och med friliggande enfamiljshus i kringliggande områden som Lindeborg, Björkebo och Sälshög.

Lugnt belägna i det kulliga landskapet på cykelavstånd på 5-8 km från centralorten ligger Benestad, Ramsåsa, Ullstorp och Tryde. Lantligt läge bland böljande ängar har även samhällen som Everöd, Karlsborg och Toarp. Mot öster ligger lilla Tosterup, byn som är välkänd genom det imponerande slott som uppfördes där redan på 1300-talet. Från slottets torn har man fri sikt ända till havet.

Man kan hålla formen i löp- och promenadslingor på rekreationsområden som Kronoskogens naturområde eller i simhallen Österlenbadet och Välabadets friluftsbassäng som ligger mitt i centrum. Ortens idrottsföreningar är aktiva och här finns fotbollsplan samt gymnastik- och badmintonhall.

Uppskattade marknader med varustånd och artistuppträdanden hålls två gånger om året och det är många som under sommaren har Tosselilla som utflyktsmål. Det välkända äventyrslandet ligger ca 3 km från centrum. I närheten ligger även gokartbana, bowlinghall, ponnytrav och golfbana. I Tomelilla finns biograf och konsthall samt ett museum tillägnat svensk filmhistoria. Vännerna Hasse Alfredson och Tage Danielson var humoristiska stilbildare och deras underfundigheter fortsätter att roa än idag.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Tomelilla? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Tomelillas 3 bästa

3
 • Tosselilla
  Hela Skånes sommarland.
 • Tosterups slott
  Gårdsförsäljning av cider.
 • Tomelilla marknad
  Klassiskt sommarnöje

Karta

Tomegatan 4

Tomegatan 4,
27334 Tomelilla

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anneli Leo

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641909