Hoppa till innehåll
Omtyckta Lycko Per, bostad på 7 våningen - arkivbild. Lycko pers väg 12 - Bjurfors

Ljus och fin bostad på 7 våningen med underbar utsikt över havet

  • Såld, 2020-07-31
  • 61 kvm
  • 2 rum
  • 1 250 000 kr

Trelleborg Väster, Trelleborg

Lycko pers väg 12

Slutpris:
1 250 000 kr
Avgift:
3 982 kr
Antal rum:
2
Boarea:
61 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
7 av 8
Hiss:
Ja

Mäklare

  • Omtyckta Lycko Per, bostad på 7 våningen - arkivbild
  • Ljus välkomnande hall med gott om förvaring
  • Stilrent och välplanerat kök
  • Vy II
  • Smakfullt

Om Trelleborg Väster

Att bo i Västra Trelleborg

Närhet till havet, historiska inslag från vikingatiden, vackra promenadstråk och bra pendlingsmöjligheter till centrum. Allt detta kan du få om du bosätter dig i den västra delen av Trelleborg.

Västervång är ett av de mest attraktiva bostadsområdena i denna delen av Trelleborg och kanske är det utsikten över Östersjön och Söderslätt som lockar mest här. Troligtvis i kombination med närhet till förskola, skola, idrottsanläggningar och affärer.

Bussförbindelserna in till centrala Trelleborg är mycket bra, men kommunen tillhandahåller även en fin cykelinfrastruktur med välutbyggda cykelbanor. Järnvägsstationen Trelleborgs C med Pågatågstrafik nås enkelt med lokalbussen och tiderna är synkroniserade med tågtrafiken.

De fyra årstidernas charm återspeglas i grönområdet Flaningen. Oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter så är detta en vacker plats att besöka. Även Albäckskområdet, beläget mellan havsstrandängar och åkermark, bjuder in till långa promenadstråk och vacker natur.

Den västra delen av Trelleborg är även en historisk betydelsefull plats. I slutet av 80-talet gjorde nämligen några arkeologer en sensationell upptäckt av en ringborg med ca 140 meter i diameter. Stadens namn fick därmed sin förklaring, då ringborgar i Danmark kallas för just ”trelleborgar”. Sedan 1995 finns denna mur rekonstruerad med namnet Trelleborgen och är ett mycket populärt turistmål med museum, riddarspel, souvenirbutik och café. Har man ett brinnande intresse för medeltidens historia så hålls här även vigslar för de par som önskar.

Trelleborgs kommun har sedan några år tillbaka ett stadsutvecklingsprojekt som de döpt till ”Kuststad 2025”. Det innebär satsningar på näringsliv, infrastruktur och 4 000 nya bostäder i havsnära läge.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Trelleborg? Kontakta Bjurfors mäklare i Trelleborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?